Kristoffer Björk – ny målvakt i Grebbestad

Idag gör Kristoffer Björk debut i Grebbestad. Kristoffer ingår i samma låneavtal som Grebbestad har med Örgryte IS som gör att Anton Henriksson spelar för oss. Och då Marcus Gerd fortast har känning av sin skada från i våras kastas Kristoffer direkt in i hetluften.

Hej Kristoffer och välkommen till Grebbestad
– Tack så hemskt mycket

Idag (läs igår) är du uppe bekantar dig lite med några av spelarna på en extraträning. Hur känns detta egentligen?
– Hur bra som helst. Jag tycker det skal bli skitkul. Jag har fått jättebra intryck av alla jag träffat hittills och Anton Henriksson som berättat lite. Jag är hur taggad som helst. Bara positivt.

Om jag förstått rätt så var du andramålvakt i ÖIS som köpte ytterligare en målvakt vilket gjorde att du blev tredjemålvakt. Hur ser du då på möjligheten till att få matchträning med Grebbestad för din egna fortsatta utveckling?
– Det blir ju inte så mycket bättre. En jättebra chans för mig. Både för mig själv spelmässigt, precis som tränarna i ÖIS vill att jag skall göra. Sedan blir det en chans för mig att visa upp mig.

Hur viktigt är det tex att Anton Henriksson, som du känner från ÖIS, finns i klubben?
– Det är klart att det blir en trygghet på ett helt annat sätt. Jag har ju lärt känna Anton under 1,5 år i ÖIS och blivit god vän med honom så det blir en bra trygghet. Man känner någon och har någon att prata med.

Vilka lag har du spelat i sedan tidigare?
– Brämmhults IK är moderklubben. Därefter har det varit Elfsborg från 14 år tills jag var 19-20. Sedan var jag i Dalstorp i div ett år innan det blev ÖIS sedan 1,5 år tillbaka.

Beskriv dig själv som målvakt
– Uffff, Alltid lika svår den frågan? Trots att man fått den många gånger. Jag är väl ganska snabb, hyfsat bra med fötterna. Min starka sida är väl att jag är jämnbra på allt.

Kände du till Grebbestad något sedan tidigare?
– Inte överdrivet. Lite genom Anton Henriksson och att det är ett fint område men fotbollen har jag väl inte direkt känt till.

Hur många ggr har du fått böter för fortkörning?
– Noll

Hur många felparkeringsböter har du?
– Många. 10, 11, 12 st?

Favoritlag i fotboll?
– Inget särskilt egentligen men måste jag svara är det Real Madrid

Värdens bästa lag?
– Real Madrid

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

Världens bäste fotbollsspelare?
– Manuel Neuer

Hur kort är du
– 184 cm

Hur lite väger du?
– 84 kg

Din bästa fot är?
– Höger

Godis?
– Lösgodis

Dricker helst?
– Coca Cola, men det försöker jag sluta med

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Zlatan

Om du blev strandad på en öde ö – vem skulle du vilja ha med dig?
– Min far

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF
- Tackar

Se mer om spelaren Kristoffer Björk:

Kristoffer Björk Brämhults IK

En stor dag idag: Siljevi, Mackan och Mandic fyller år 🎂🇸🇪👏😀