Mattias Svensson sänkte Rynninge. Femte raka vinsten när Grebbestad vann 2-1 borta

Efter en så där första halvlek gjorde Grebbestad ett antal justeringar inom laget och det fick snabbt utdelning. För Rynninges 1-0 var snart 1-2 efter två fina mål från Mattias Svensson.

Första halvlek
Grebbestad med hela sju man borta från matchen öppnade svagt i matchen och inledningsvis var det Rynninge som var det bättre laget. Och matchuret hade precis passerat minuten när Grebbestads debuterande målvakt Kristoffer Björk fick göra sin första räddning när Rynninge lyfte in en frispark och fick till en nick på mål. Men det var en enkel räddning för Rynninge.

Men efter hand så kom Grebbestad bättre in i matchen och efter nio minuter hittade Christoffer Söderlund en fri Olle Kristoffersson som vände runt snabbt och sköt ett skott som Rynninges målvakt Andreas Carlström räddade med en fin fotparad.

Efter 12 minuters spel stod Rynninges taktik ganska klar att man sökte långa bollar och touch till mötande eller djupledslöpande spelare.

Men inledningsvis lyckades Grebbestad ändå stoppa dessa försök från Rynninge på ett fint sätt och efter 21 minuter fick Grebbestad ett jätteläge. Anton Henriksson fick bollen ute i vänsterläge och tittade upp och spelade in till en fri Olle Kristoffersson men Olle fick inte ordentlig träff och bollen gick klart utanför.

Rynninges målvakt är mycket duktig och spelar ovanligt långt ut och efter ca 25 minuter stoppade han en Grebbestadskontring genom att vara före Olle Kristoffersson på en djupledsboll. Säkert minst 35 meter utanför mållinjen.

I slutet av halvleken blev det mer Rynninge som fortsatte med långbollar och efter 35 minuter kunde August Holmberg vinna duell med Jimmie Larsson och få till ett farligt inspel där Markus Svensson olyckligt styrde i bollen i eget mål. 1-0 till hemmalaget Rynninge.

Med minuter kvar av första halvlek ställdes Jimmie Larsson och Felix Norén i duell med August Holmberg som gjorde det bra och sköt utifrån men Kristoffer Björk räddade säkert.


Andra halvlek
Efter en mindre bra första halvlek gjorde Grebbestads tränare lite ändringar inom laget vilket omedelbart gav effekt i spelet på planen.

Helt plötsligt fick Rynninge allt svårare att hänga med och efter 47 minuter kombinerade Grebbestad fint och Mattias Svensson sköt nere vid stolproten men fick ingen fart på bollen och Andreas Carlström räddade säkert.

Men Grebbestad fortsatte att trcka på och kvitteringen kom efter bara fem minuter av andra halvlek. Granit Berisha spelade upp mot Olle Kristoffersson som klackade vidare till Mattias Svensson som var mycket kall och höll i bollen länge innan han satte 1-1 med ett välplacerat skott.

Men bara tre minuter senare fick Rynninge ett fint läge då Jimmie Larsson missade och Haris Karahmet snodde bollen och sköt. Men vinkeln var snäv och Kristoffer Björks räddning såg enkel ut.

Grebbestad fortsatte sedan att spela bra och efter 65 minuter hade man vänt till ledning. Detta efter ett fint inlägg av Anton Henriksson som Mattias Svensson fick på en kanonnick på och Andreas Carlström i målet var utan chans.

Men efter mycket fina första 25 minuter av andra halvlek fick Rynninge mer att säga till om och Kristoffer Björk skulle få visa vad han kan.

Första kvitteringschansen kom efter 72minuter efter ett långt inkast hamnade andrabollen hos Henrik Hultberg som fick på ett bra studsande skott där Kristoffer Björk räddade mycket bra till en hörna.

Strax efter provade Haris Karahmet med ett skott utifrån och Kristoffer Björk fick göra en ny bra räddning.

Grebbestad hade chanser även dom och efter 74 minuter sköt Granit Berisha ett skott utanför i vänsterläge.

Efter 75 minuter fick Grebbestad felaktikt en frispark emot sig för hands (bollen klockrent i mage/bröst) och Rynninge lyfte in bollen långt och på bakre stolpe nickade August Holmberg mot första stolpe där Kristoffer Björk återigen var me bra och räddade till en hörna.

Tre minuter senare kontrade Grebbestad bra och Mattias Svensson släppte fram till David Olsson som fick på ett bra skott som Andreas Carlström klarade med en fin räddning.

Rynninge satsade hårt med långa inkast matchen igenom och efter 80 minuter fick man en bra kvitteringschans då bollen hittade fram till Henrik Hultberg (lite osäker på namn här) men bollen smet utanför.

Rynninge fortsatte att mata in bollar och efter 83 minuter lyfte man in en frispark som Mattias Florén kom först på men återigen en bra räddning av Kristoffer Björk.

Efter detta kunde Grebbestad tämligen enkelt hålla undan och ta tre viktiga poäng.

Mattias Svensson, Grebbestads målskytt: Grattis till en go match och seger trots många spelare borta.
- Riktigt gött att vina en sådan här match. Det var väl inte den bästa match vi gjort till spelet. En svag första halvlek. Men vi körde på bra i andra, lite tuffare och hetare och vinner en sådan här skitmatch.

Berätta lite om dina mål, det första
- Det kom efter ett kombinationsspel där Olle Kristoffersson klackade fram bollen till mig och jag fick med den fint och satte den till höger om målvakten.

Andra målet då. Riktigt fint efter ett bra inlägg från Anton Henriksson. Vilken nick du fick på?
- Ja. Jag brukar ju inte kunna nicka säger dom men denna satt där den skulle. Ett jäkligt bra inlägg av Anton Henriksson som såg mig så det var bara att sätta till huvudet på det hårda inlägget.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

Femte raka segern, härligt?
- Ja, helt underbart

Vi startade matchen svagt?
- Vi var väl egentligen inte riktigt med på hela första halvlek och Rynninge fick utdelning med sitt spel. Dom drog långt hela tiden och vi kom inte upp i nivå.

Ni gjorde ett antal positionsförändringar i laget till andra och det blev en annan matchbild.
- Vi gjorde lite ändringar och det fick den effekten vi ville

Mattias Svensson 2-målsskytt, fina mål?
- Han drev in fint och avslutade bra på första och andra var väl en Zlatannick får man väl säga nu efter Zlatans nickmål igår.

På slutet fick Rynninge ett antal chanser och debuterande Kristoffer Björk fick göra ett antal fina räddningar
- Kristoffer Björk var duktig. Det är en bra målvakt och han gjorde några viktiga räddningar

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Jag tycker Tobias Carlsson, Jimmie Larsson, Markus Svensson, Kristoffer Björk var bra. Första halvlek var svag men alla höjde sig bra i den andra halvleken.

Rynninge IK-GIF 1-2 Rynninge IK Bilder Rynninge-Grebbestad

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

Träningsmatch
2021-07-24 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
Imorgon 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
P07/08
Skee IF (b)
2021-08-05 18:00
Vettevi