2 dagar kvar – Kalmar FF hemma i Svenska Cupen på onsdag

På onsdag smäller det. Lilla Grebbestad mot allsvenskt motstånd i Svenska Cupen. Trefaldiga cupmästarna Kalmar FF på Siljevi. Observera den tidiga matchstarten – Kl. 18:00. Kan Grebbestad skrälla?

När lottningen genomfördes vill jag minnas att jag läste i en lokal tidning från Kalmar region och Grebbestad sladdade i div. 2. Det stämde väl då men sedan dess har Grebbestad nu fem raka vinster i serien och klättrat upp till en säkrare nionde plats i tabellen.

Just nionde plats är något som även Kalmar FF innehar för tillfället, men då tre divisioner högre upp. Målskillnaden är tämligen lika för de båda lagen med liten fördel Kalmar som har 27-28 i målskillnad mot Grebbestads 27-31.

Vad det gäller inspelade poäng så är Grebbestad något vassare med sina 26 poäng mot Kalmars 25 (vad detta nu har för betydelse då det skiljer tre divisioner?)

Kan du Grebbestad skrälla i en sådan här match? Visst. Allt är möjligt men realistiskt ska väl Kalmar vinna denna drabbning. Och hade matchen gått i våras då Grebbestads form var allt annat än bra så hade nog Kalmar vunnit och det stort. Vinner gör dom kanske även nu men förhoppningsvis kan vi bjuda upp till match.

Hur lägligt kommer då matchen? Med tanke på skadeläget vi haft kommer väl matchen egentligen ganska illa men läget börjar ändå ljusna lite. Mot Rynninge senast fanns Edon Qeriqi och Marcus Broberg med igen och båda fick några minuter i matchen.

I övrigt så verkar det som Oskar Lindberg skulle träna idag (måndag). Mathias Hegeland och Felix Kristoffersson vet jag inte riktigt hur länge dom blir borta men ingen av dom lär väl vara aktuella i denna cupmatch. Och så har vi Anders Stenström som dras med ryggproblem och är borta på obestämd tid.

Men i övrigt så finns nu Jonas Henriksson, Ulrik Karnström och Rickard Johansson åter tillgängliga efter resor och avstängning senast mot Rynninge.

Glädjande i matchen mot Rynninge var att se Mattias Svensson som tvåmålsskytt. Senast han gjorde minst 2 mål i en seriematch var 2012 mot Högsäter i div 4 då han gjorde hela fem mål. Sedan har hans karriär stannat av en del med en allvarlig knäskada men kanske kan han nu vara på gång riktigt ordentligt? Hans andra mål var en riktigt härlig nick. Se gärna i Galleriet från matchen med fyra bilder i serie från nicken.

Vad det gäller Kalmars for i allsvenska verkar den vara jämn. På de senast fem matcherna har man vunnit en match och förlorat en, samt spelat oavgjort i tre matcher.

Då vi aldrig tidigare mött Kalmar FF hoppar vi statistikbiten från tidigare möten :-)

Fem senaste matcherna för Grebbestad i div 2, senast först:
Rynninge-Grebbestad 1-2
Gauthiod-Grebbestad 2-3
Grebbestad-Skövde 1-0
Grebbestad-Lidköping 2-0
Gunnilse-Grebbestad 1-2

Fem senaste matcherna för Kalmar FF i allsvenskan, senast först:
Helsingborg-Kalmar 0-1
Kalmar-Malmö 1-1
Hammarby-Kalmar 2-1
Kalmar-Djurgården 2-1