Abbes show gav seger för andralaget

3-0 mot Valla på Siljevi efter två konstmål av veteranen

Andralaget studsade tillbaka efter förlusten senast och kunde ta en tre-poängare hemma mot IFK Valla.
Vi klättrade upp till 5:e plats i tabellen (hade vart 3:a om vi inte torskat senast).
I vanlig ordning ställde vi upp med ett väldigt ungt lag och i vanlig ordning sköter sej juniorerna riktigt bra.
I dag hade dom gott stöd av A-lagskillarna Edon Qeriqi och Marcus Broberg som båda är på gång efter skadefrånvaro.
Men matchens man blev gamle Mikael Albrektsson snart 50 (allting är relativt). Undrar om inte gubben gjorde sin långa karriärs två snyggaste mål i matchens andra halvlek.
Matchens första halvlek var jämn men tämligen händelsefattig. Vi snackade om att vi skulle hålla tempot uppe för att trötta ut våra motståndare och vi lyckades rätt bra med det i andra halvlek.
Redan efter 5 min hade Abbe ett bra nickläge men lite dålig vinkel och nicken gick i burgaveln.
Vi fick också ett mål tveksamt bortdömt för offside, Det var debutanten Meriton Mustafa som sprang sej fri och rullade in bollen men linjemannen vinkade.
Några minuter senare hade Valla ett jätteläge att ta ledningen när en gubbe blev helt fri med Martin Pettersson som gör en fantastisk dubbelräddning. Returen hamnar hos en Vallaspelare som lyckas skjuta över ett nästan tomt mål.
I stället blir det vi som tar ledningen i 61:a minuten. Olliver Uttgren slår ett fint inlägg från sin högerkant och Abbe cykelsparkar in 1-0.
Det kändes ganska stabilt efter ledningsmålet och gästerna orkade inte skapa speciellt mycket i anfallsväg.
I 82: minuten fick Meriton Mustafa retroaktiv utdelning när han stressade målvakten på en bakåtpassning. Rensningen träffade Tony och gick i mål till 2-0.
Med fem minuter kvar av matchen blev Victor Edvardsson utvisad på ett mycket märkligt sätt.
Han hade fått ett gult kort tidigare för att han satt i gång spelet medan domaren varnade en motståndare. Tror aldrig jag sett det förut, men nu gjorde Victor samma sak igen och domaren tyckte att han var tvungen att följa regelboken till punkt och pricka. Trots att t.o.m Vallaspelarna protesterade så blev det rött kort och därmed en match avstängning för Victor.
Vi fick se ytterligare en debutant i dagens match och det var Qusai Alswaid som visade mycket lovande takter.
Med två minuter kvar av matchen slog han till igen Abbe. Han mötte ett inlägg från Jacob Landgren med en klockren volley. Bollen satt stenhårt och otagbart och man kan bara beklaga att man inte kan få se repriser vid såna tiilfällen.

En stor dag idag: Siljevi, Mackan och Mandic fyller år 🎂🇸🇪👏😀

Igår 12:00