Swärdh: Det blir viktigt att driva tempot i matchen

Att Grebbestads IF imorgon får besök av allsvenska Kalmar FF, och att det ses som en fest- och högtidsdag, har knappast undgått någon som följer klubben eller hemsidan.

För Kalmar är det en lång resa till västkusten, inklämd mellan segermatchen borta mot Helsingborg i helgen och hemmamatchen mot regerande mästarna på lördag. Frågan är hur man ser på den här matchen?

Vi fick en liten pratstund med Peter Swärdh, tränare i Kalmar FF, som berättar att de kommer med bästa möjliga trupp.
- Sen kan det hända att vi har lite annorlunda startuppställning kopplat till belastning. Men de som är friska kommer vara med i Grebbestad.

- Vi har också valt en liten ny väg när det gäller truppbygge, flyttat upp en hel del unga spelare, senast avslutade vi matchen med 5 stycken “juniorer” mot Helsingborg. Det gäller att ge dem erfarenheter för att vara en stomme i Kalmar FF. Det är så vi vill bygga ett framgångsrikt Kalmar. Vi har en trupp som består av mycket uppflyttade spelare, som är -97-98:or, det ligger i strategin för oss att jobba på det sättet.

Underskattning eller bristande motivation skulle kunna vara den största chansen för GIF. Och kanske kan man se en antydan till att motivationen ibland brister för Kalmar FF anno 2016. Man har klarat 1-1 mot Malmö FF två gånger den här säsongen, och även spelat oavgjort mot såväl AIK som mot IFK Göteborg, samtidigt som man förlorat mot Gefle och Jönköping Södra. Men Peter håller inte riktigt med.

- Det är en del av Allsvenskan, det är ganska jämt. Man har inte råd att sänka sina prestationer för mycket mot något motstånd, så är det ju så lite grann att det blir olika matchkaraktär när man möter Gefle naturligtvis, så är det.

- Vissa saker i vårt spel passar bra mot Malmö och kunnat utnyttja det på ett sånt sätt att vi har kunnat göra väldigt bra matcher mot dom, jag tycker också man måste se på prestation över tid.

När det gäller förberedelserna för att möte ett divistion II-lag på andra sidan landet är det lite svårare.
- Ja, man har ju inte sett Grebbestad så ofta, vi har tagit reda på en del saker och har en liten aning om hur de är organiserade, säger Peter.

Du säger “inte så ofta”, menar du ni ändå sett något?
- Nä, men vi har försökt få tag på lite uppgifter och uppdatera oss lite grann, så är det ju. Vi vet att de har vunnit de fem sista matcherna och haft en bra period.

- Samtidigt så är det ju som alltid stort fokus på vår egen prestation och det vi skall göra, det blir viktigt att driva tempot i matchen, både bolltempo och rörelse och vara väldigt löpvilliga, så skall det ju vara till vår fördel i en sån här match.

Grebbestads trupp mot Kalmar Update: Onsdag 24 augusti GIF mot Kalmar FF i Svenska Cupen

En stor dag idag: Siljevi, Mackan och Mandic fyller år 🎂🇸🇪👏😀

Igår 12:00