4-0 för Grebbestad mot tabelljumbon Kortedala

Det blev tillslut en klar vinst för Grebbestad som hemma besegrade Kortedala med 4-0 (1-0). Men Grebbestads spel var inte helt på topp och det dröjde ändå till 80:e minuten innan 2-0 kom och då rann det på bra och Grebbestad hann med ytterligare två mål.

Första halvlek
Grebbestad fick en kanonstart på matchen då Christoffer Söderlund snyggt pangade in 1-0 på volley efter bara fyra minuters spel efter ett inlägg från Mattias Svensson.

Dessförinnan hade Kortedala haft ett läge då Franjo Ladan skarvade bollen efter ett inspel men Grebbestads målvakt Kristoffer Björk räddade med vissa problem.

Men trots Grebbestads smakstart och bollövertag hade man ändå svårt att få till det spelmässigt och Kortedala hängde med ganska bra med tekniskt fint spel på mittplanen anförda av Nima Kadivar och Ihab Yasin men man hade väldigt svårt att skapa målchanser mot Grebbestad.

Efter 14 minuter samarbetade killarna som fixade ledningsmålet och återigen var det Mattias Svensson som var framspelare när han satte en boll på djupet mot Christoffer Söderlund. Men Kortedalas målvakt Sarfraz "Saffo" Ali läste spelet bra och kom ut fint och bröt.

Tre minuter senare var det Grebbestad som kontrade bra när Granit Berisha rensade bort bollen långt. Anton Henriksson löpte bra och fångade n bollen, vände upp och passade in till Olle Kristoffersson som sköt men utanför.

Kortedala hade som sagt inte mycket framåt men efter 23 minuter missade Grebbestad en passning när man var på väg framåt och Kortedala spelade snabbt fram på Ihab Yasin som avancerade fram och sköt men skottet över.

Nästa läge blev Kortedalas det med då Mouhammed Omeirat vände runt och sköt från vänsterläge ett bra skott men strax över. Detta efter en halvtimmes spel.

Fem minuter senare kombinerade Grebbestad fint och Anton Henriksson var på väg igenom när Haggob Kirkor kunde bryta i sista stund. Men Grebbestad vann snabbt tillbaka bollen och Olle Kristoffersson provade med ett skott men fick inte in knorren och bollen en bra bit utanför.

Efter 37 minuter hade Grebbestad en hörna som blev farlig. Ulrik Karnström kom upp högst och nickade mot mål där Anton Henriksson kunde skarva vidare över målvakten men en försvarare dö upp på mållinjen och fick bort bollen.

Grebbestad hade nu sin bästa period i halvleken och efter 39 minuter frispalde Mattias Svensson Anton Henriksson men Sarfraz "Saffo" Ali kom ut fint och räddade.

Minuten senare var Anton Henriksson nära igen då han kom först på Olle Kristofferssons inlägg men nicken över.

Och efter 44 minuter agerade Anton Henriksson passningsläggare men en fin boll mot Christoffer Söderlund som var centimeter ifrån sitt andra mål i matchen.

1-0 blev pausresultatet där Grebbestad avslutade bra och kanske borde kunnat trycka in ett andra mål då Kortedala verkade tröttna efter ca 30 minuters spel och deras lag blev allt längre mellan lagdelarna.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades med bollinnehav för Grebbestad men tempot och passningsspelet hade en del att önska och därmed hade man svårt att komma till målchanser. Och då Grebbestad ibland missade gav det möjligheter för Kortedala att vända på spelet men lyckligtvis var dom denna dag tämligen uddlösa framåt.

Först efter 66 minuter lyckades Grebbestad skapa en bra chans i den andra halvleken. Denna kom efter en frispark metern utanför 16-metaren och Granit Berisha sköt ganska bra men Kortedalas målvakt Sarfraz "Saffo" Ali var med på noterna och limmade bollen.

Efter 72 minuter höll Anton Henriksson i bollen fint och passade snett inåt tillbaka till Mattias Svensson som sköt bra men hårfint över ribban och det var fortsatt bara 1-0.

Bara 1-0 var ordet och det var lätt att tänka på förra matchen mot Kortedala då dom kvitterade efter 78 minuter. Men Kristoffer Björk i GIF-målet hade egentligen en tämligen lugn afton tog väl nästan bara hand om ett par inlägg och boxade bort någon hörna.

Efter 80 minuter kom så det viktiga 2-0 för Grebbestad. Rickard Johansson satte en djupledsboll på Anton Henriksson som sköt. Sarfraz "Saffo" Ali räddade men returen gick rakt ut och där följde Rickard Johansson upp fint och tryckte in bollen i nät.

Och målet var precis det Grebbestad behövde och nu rullade det på ordentligt. Kristoffer Björk fick visserligen rädda sitt första riktiga skott i matchen men annars var det bara Grebbestad.

Nästa mål lät inte vänta på sig när Grebbestad anföll fint på vänsterkanten. Lång fin boll på Mattias Svensson som jagade ifatt bollen och serverade David Olsson som passade fint snett inåt tillbaka där Christoffer Söderlund dök upp och tryckte in 3-0. För att sedan bli liggandes på gräset med kramp i benen men med två fina mål var det nog värt lite ramp.

Efter 85 minuter kom 16-årige Victor Edvardsson in och han fick några fina minuter på planen. För efter bara fyra minuter slog han ett härligt inlägg till Anton Henriksson som prickade ribban med sin tunga nick.

Och i den första tilläggsminuten fick vi återigen se Victor Edvardsson med ett fint inlägg som återigen hittade Anton Henriksson som nu fint nickade in 4-0!

Efter matchen fick jag ett ord med tvåmålsskytten Christoffer Söderlund

Grattis till segern med 4-0 mot Kortedala
- Tackar

Du har plötsligt seglat upp som en het målskytt med tre mål på de sista två matcherna. Tillfälligheter eller resultat av ditt hårda jobb på planen?
- Det är nog lite både och skulle jag vilja säga och lite tur att komma rätt till lägena förtjänar man.

Det blev en ganska tuff och jobbig match och dom var med länge i matchen
- Ja och vi fick löpa rätt mycket idag på innermittfältet men det öppnade up sig och vi fick våra lägen. Men vi borde avgjort redan under första 45 minuterna.

Åttonde raka vinsten. En fantastisk svit. Hur länge kan den håla i?
- Hela vägen in..


Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

Hur känns det? Du fick inte vara med på segerjublet i omklädningsrummet idag?
- Nej, precis. Jag pratade med Bohuslängen då.

Tungt att inte få vara med på jublet?
- Jag kommer nog över det och vi har ny match nästa vecka...

Jobbig match för oss trots klara 4-0. Det tog lång tid innan avgörande kom och spelet stämde inte till 100 %
- Det var en bra analys. Vi gör ingen av våra bättre matcher men sista tio minuterna så fick vi utdelning vilket var bra. Men spelet stämde inte och så blir det ibland under en säsong. Men viktigt var att vi gjorde jobbet bra och det tycker jag vi gjorde.

Vi fick en kanonstart med tidigt 1-0
- Ett jättefint mål med inlägg från Mattias Svensson som Christoffer Söderlund mötte fint på volley.

Vi hade en del bra chanser på slutet av första halvlek men fick inte in bollen i mål?
- Precis. Det var ett antal lägen plus att vi gick offside på ett par med så det kändes ändå som vi var farliga för Kortedala

Var du något orolig när tvåan dröjde?
- 1-0 är en skör ledning så 2-0-målet av Rickard Johansson var otroligt gott

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Christoffer Söderlund gör en bra insats

Vi laddar för ny och förmodligen en tuff match, Stenungsund hemma nästa lördag
- Ja, det skall bli roligt att möta Stenungsund.

Vi noterar också att Grebbestad som efter 13 omgångar (halva serien) låg på 13:e plats (näst sist) nu efter åtta raka vinster ligger trea i tabellen.

GIF-Kortedala IF 4-0 Kortedala IF Bilder Grebbestad-Kortedala

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

Träningsmatch
2021-07-24 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
Imorgon 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.