Jonas Henrikssons dubbla drömmål avgjorde mot Stenungsund

Dubbla drömmål men ändå inte allt från Jonas Henriksson. Jonas satte även en straff och bröt Grebbestads strafförbannelse när Grebbestad vann hemma mot Stenungsund med 4-2 (1-1)

Första halvlek
Ett hårt skadedrabbat Grebbestad med sex man på skadelistan fick även se Anton Henriksson på sidlinjen. Anton som varit stark sedan han blev utlånad till Grebbestad från Örgryte fick sent lämna återbud då även Örgryte är skadedrabbade och som det verkar får kanske Anton starta för ÖIS på måndag.

Matchen startade kl 15 och Stenungsund satte omedelbart press på Grebbestad med sitt raka och väldigt fysiska spel. Och kanske blir det för mycket av den biten då man har tv mycket fina innermittfältare i Philip Hofvenström och Mattias Larsson. Vem vet om man inte kanske skulle tjäna på att spela mer via mittfält och dessa spelare. Nu blir det ideliga långbollar och jagandes på dessa.

Efter bara tre minuter var dock en sådan långboll ut på kanten nära att kunna resultera då man fick till ett bra inspel men forwards hann inte riktigt med för Stenungsund. Och nog borde man här varit avvinkade för offside.

Men man lyckades ändå få till en hörna och den blev ganska farlig då man körde en variant där Philip Hofvenström mötte med skott men utanför.

Och Stenungsund fortsatte att vara heta i inledningen och efter fem minuter tog man ett snabbt inkast och passade sedan in i banan där Mattias Larsson mötte på ett tillslag. Han fick på ett mycket fint skruvat skott men centimeter över ribban.

Men direkt efter slog Tobias Carlsson ett uppspel till Jonas Henriksson som fint bröstade med sig bollen och drog på en volley från dryga 30 meter. Och vilket skott, vilken god bollbana! Stackars Robert Josefsson i Stenungsunds mål kunde inget annat göra än att starta promenaden in i nätmaskerna för att hämta bollen. Helt enkelt ett drömmål av Jonas Henriksson!

Men Stenungsund som var det bättre laget under det första 45 minuterna lät sig inte nedslås och bara minuter senare var man ganska nära igen. Detta efter en ny lång djupledsboll, nu på Jesper Widenbäck som sedan slog ett bra inspel men återigen var Stenungsunds forwards steget fel för att nå bollen.

Några minuter senare ställde Stenungsund om snabbt och gick till attack. Grebbestad borde nog fått en frispark i omställningen då Victor Edvardsen fällde Rickard Johansson men spelet fortgick och Erik Johannessen kunde vika in och drog på ett bra skott mot första stolpen där Kristoffer Björk var fint med och snabbt nere och tippade till en hörna.

Grebbetstad skapade inte så många chanser tidigt i matchen men efter 20 minuter var det Grebbestads tur med en snabb spelvändning genom Christoffer Söderlund som fick lite snäv vinkel när han gick på skott och bollen hamnade i burgaveln.

Minuten efter, efter 21 minuter, släppte Ulrik Karnström hem bollen till Grebbestads målvakt Kristoffer Björk som tog allt för lång tid på sig och Victor Edvardsen kunde stöta fram och få bollen på sig och vidare in i Grebbestadsmålet till 1-1, mycket snöpligt och en fadäs av Kristoffer Björk som annars varit mycket bra i sina matcher för Grebbestad.

Sedan hände inte så mycket mer framåt för något av lagen men känslan var helt klart att Stenungsund var det något bättre laget så här långt.

Andra halvlek
Och att Grebbestads tränare Mattias Pettersson-Pohl inte varit helt nöjd med första 45 minuterna visade sig direkt i den andra halvleken där fyra av Grebbestads spelare fick ny position på planen. Och detta verkade fungera omedelbart. För Grebbestad var pigga direkt i inledningen av andra halvlek och Rickard Johansson provade tidigt med skott utifrån i den andra halvleken. Skottet blev ände ett lätt byte för Robert Josefsson då bollen gick rakt på.

Och den fina starten gav snart Grebbestad en belöning i form av en straff då Rickard Johansson revs ner efter 52 minuter.

Straff – belöning?
Tja, belöning och belöning. Ni som följer Grebbestad känner nog till det hela. Åtta straffar hittills i serien, ett mål, sju missar.

Men efter senaste missen sa Jonas Henriksson: - Nu tar jag nästa! Och så blev det, en mycket fin och otagbar straff till 2-1 för Grebbestad.

Men Grebbestads ledning varade inte speciellt länge. Stenungsund satsar hårt när man har läge på långa inkast efter efter 54 minuter fick man först ett som Grebbestad fick undan till ett nytt. Och denna gång kom Marcus Hjelm upp högst och nickskarvade fint i en båge över Kristoffer Björk som inget kunde göra och ställningen var 2-2.

Andra halvlek var Grebbestads men tio minuter efter kvitteringen till 2-2 var Victor Edvardsen framme med ett bra skott men utanför.

Snabba mål och nytt drömmål av Jonas
Efter 68 minuter anfall Grebbestad snabbt på vänsterkanten och efter en fin insats av David Olsson spelade han snett inåt tillbaka där Rickard Johansson dök upp och klippte in 3-2 för Grebbestad.

Två minuter senare fick Grebbestad ett inkast på vänsterkanten. Jimmie Larsson kastade till Jonas Henriksson som bara tog emot och klippte till, på samma sätt som vid 1-0. Samma goa bollbana och ett nytt otagbart skott till 4-2 för Grebbestad. Två drömmål i samma match, inte illa!

Nu, med 20 minuter kvar av ordinarie tid var väl känslan att Stenungsund var ett slaget lag. Så är ju aldrig fallet med så mycket tid kvar men Stenungsund orkade helt enkelt inte komma tillbaka i matchen och kanske brände man för mycket krut i första halvlek med sitt jagande?

Grebbestad spelade nu fint och några minuter senare lyfte David Olsson fint in till en helt fri Rickard Johansson som inte fick ordentlig träff med sin nick som gick långt utanför.

Med kvarten kvar att spela skall Stenungsunds Erik Johannessen vara mycket glad att domaren inte såg hans förseelse. Hade domaren sett händelsen hade det blivit rött direkt och ett gäng matchers avstängning. Fult och en tråkig sak från en kille som jag egentligen gillar. Hans energi i matcherna och underbar och smittar över till hans lagkamrater.

Minuter efter denna händelse, fick Stenungsund en frispark och det var väl egentligen chansen för dom att ta sig in i matchen. Man lyfte in bollen och på volley mötte Ebo Eduam och han fick på ett kanonskott nere vid Kristoffer Björks vänstra stolpe. Men vi fick se en strålande räddning av Kristoffer till hörna. En räddning som satt mycket fint efter missen vid första målet för Stenungsund.

Efter detta så hade Grebbestad inga problem att hålla undan till lagets nionde raka seger i div 2. Ja ni läste rätt, nionde! Helt fantastiskt och laget är nu på samma poäng som tabeltvåan IFK Uddevalla som överraskande tappade poäng mot Gunnilse.

Efter matchen fick jag ett ord med 3-målskytten Jonas Henriksson

Stort grattis till segern mot Stenungsund
- Tack så mycket

Du fick idag äran att bryta Grebbestads strafförbannelse. Det måste varit skönt när straffen satt, eller?
- Det är klart att det var skönt när vi har haft straffmissar emot oss. Så visst det var skönt att sätta den. Men samtidigt handlar det om koncentration på straffar så det kändes lugnt tycker jag.

Du gjorde två fantastiska mål, förutom straffen, berätta lite, helt djävulska skott du får på?
- Ibland är målen snygga och ibland inte så snygga. Men jag såg tidigt i matchen att målvakten stod långt ut. Första målet som jag bröstade ner så såg jag att han var långt ute och jag ville bara träffa bollen bra för då skulle det bli svårt för honom. Andra är egentligen precis likadant. Jag ser i ögonvrån att han var långt ute och fick på en bra träff igen över han. Två riktigt fina mål faktiskt

Som helhet då, vann Grebbestad rättvist? Stenungsund var ändå bra första 45 minuterna
- Absolut. Vi visste att det skulle bli en tuff match då Stenungsund är bra. Första halvlek är ofta ett ställningskrig och sedan öppnar det upp sig. Men sett över hela matchen är vi bättre i de avgjörande lägena.


Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

Grattis till ännu en seger
- Tackar

En tuff match eller vad säger du så här direkt efter matchen?
- Jo men visst var det tufft. Stenungsund är ett lag som spalt bra i år så visst var det tufft.

Vi fick en smakstart på matchen med ett fantastiskt mål av Jonas Henriksson men i övrigt var väl Stenungsund det bättre laget i halvleken?
- Håller med. Vi kom inte upp i nivå i första halvlek. Det stämde helt enkelt inte så vi ändrade om inom laget till andra halvlek och det slog väl ut än en gång

Bra start på andra med tidigt 2-1 men en snabb kvittering från Stenungsund
- Ja precis. 2-1 var straffen och det var ju skönt att få göra mål på straff. Men synd att vi inte fick hålla ledningen längre men Stenungsund bygger mycket av spelet på de fasta situationerna och gjorde mål efter långt inkast. Men sedan satte Rickard Johansson 3-2 efter fint spel av David Olsson. Det var härligt och vi hade en hunger efter att vinna för att revanschera oss efter förlusten i våras och för att ta en nionde raka vinst

Efter 3-2 var det väl inget snack om var vinsten skulle hamna?
- Vi var starka. Först var inte bra men vi hade bra kontroll i andra även om dom var farliga på fasta.

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Jonas Henriksson gjorde tre och var bra. Christoffer Söderlund fick spela högerback i andra och gjorde det mycket bra.

Stenungsunds IF Bilder Grebbestad-Stenungsund

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

Träningsmatch
2021-07-24 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
Imorgon 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.