Svår bortamatch på lördag, Karlstad BK

Karlstad BK är förmodligen ett av seriens bästa lag när allt klaffar. Men det har det ändå inte riktigt gjort i år och man återfinns just nu på en sjunde plats i tabellen.

Efter en klen start i årets serie började Karlstad klättra i tabellen. Och när Karlstad efter 19 matcher klättrat upp på en andra plats i tabellen såg det bra ut och ganska väntat för min del. Men vad hände sedan? Tre raka förluster gör att man efter 22 matcher finns på en sjunde plats och man är sex poäng från en kvalplats uppåt. Så man kan väl lugnt säga att detta är sista tåget för värmlänningarna.

Grebbestad har till vissa delar haft en liknande säsong som Karlstad. Lite upp och lite ner så att säga. Grebbestad startade serien bra för att sedan komma in i en jättesvacka, hela åtta raka matcher utan vinst och bara en inspelat poäng under denna period. Det har gjort att Grebbestad klättrat bra i tabellen och att man nu tagit sig upp på samma poäng som tabelltvåan Uddevalla som just nu ligger på kvalplatsen. Skal Grebbestad knipa denna plats krävs att vi tar minst en poäng mer än Uddevalla då vår målskillnad är klart sämre just nu.

Läs mer om tabeläget som kanske inte är vad det är just nu Grebbestad-Karlstad genom åren

Tabelltoppen
1. Skövde 46 +36
2. Uddevalla 38 +18