Grebbestad förnedrade i Karlstad

Lördagens match vill nog Grebbestad glömma snarast möjligt. Karlstad spelade ut rejält och vann med hela 6-0 (2-0). Därmed blev det ett abrupt slut på Grebbestad svit på nio raka vinster.

Första halvlek
Karlstad var redan från start det bättre laget men Grebbestad höll ändå på att få den första målchansen när Jimmie Larsson rensade undan en boll som Jonas Henriksson så när lyckats komma fri på men en Karlstadsförsvarare lyckades peta bollen hem till egen målvakt.

Men annars såg man direkt att Karlstad skulle bli svåra. Man var bollskickliga och kom gång på gång på djupet med bollar på Gazmend Bahtiri och Ako Ahmadi. Men inledningsvis kunde ändå Grebbestad försvara sig mot dessa bollar.

Efter 19 minuter kombinerade Karlstad fint och Renan Guilherme Wagner kom till skott men fick ingen fart på skottet och Kristoffer Björk hade inga problem att rädda.

Men minuten senare, efter 20 minuter, kom Karlstads ledningsmål. Ny boll på djupet och mannen för dagen Gazmend Bahtiri kunde sätta 1-0.

Karlstad fortsatte att vara bättre i spelet och efter 28 minuter fick man en hörna som Armin Tankovic kom upp bra men nicken ändå klart över.

Efter 31 minuter ökade Karlstad på sin ledning. Grebbestad låg högt med laget när Karlstad ställde om snabbt och spelade i djupet på Gazmend Bahtiri som sprang sig fri och satte säkert 2-0.

Efter 2-0 kom Grebbestad bättre in i spelet resterande av halvleken men hade ändå svårt att få till riktigt bra målchanser.

I stället var Karlstad nära att öka på ledningen efter 41minuter när Gazmend Bahtiri fick ett nytt läge men Kristoffer Björk gjorde en bra räddning.

Returen gick dock ut till Erik Nilsson som tog sig förbi en man innan han fick ett kanonläge men sköt utanför.

Andra halvlek
Till den andra halvleken fick vi se lite taktiska förändringar i Grebbestad men resultatet av dessa blev väl allt annat än bra denna dag. Pang pang och så var det 4-0 i stället.

Det började redan i 47 minuten då inbytte Desmond Richards spelade fram fram till Gazmend Bahtiri som kunde sätta 3-0 från nära håll.

Någon minut senare försökte en helt fri Gazmend Bahtiri tacka för senast och i stället för avslut försökte han hitta Desmond Richards men passningen hittade helt fel, men varför sköt han inte själv?

Men Grebbestad hängde inte alls med och efter 52 minuter kom nästa Karlstadsmål och återigen var det genom Gazmend Bahtiri, hans fjärde mål för dagen.

Grebbestad var nu ett slaget lag och Karlstad lekte fotboll, kanske lite väl kaxigt med kortpassningsspel i eget straffområde bla. Men mot ett synnerligen blekt Grebbestad fungerade detta bra.

Karlstad fortsatte att trumma på framåt och efter en hörna fick Desmond Richards ett kanonläge men sköt högt över.

Gazmend Bahtiri var mycket het i matchen och efter slarvigt passningsspel i Grebbestad kunde Karlstad bryta och frispela Gazmend men denna gång var det Kristoffer Björk som segrade i duellen genom att rädda skottet.

Grebbestads absolut bästa chans i matchen kom efter 68 minuter när Christoffer Söderlund slog ett inlägg mot Jonas Henriksson som fick in bollen till Olle Kristoffersson som var helt fri framför mål. Men Olle Kristoffersson sköt utanför.

I stället visade Karlstad prov på hur man skall avsluta när Simon Schullström Jansson väggspelade med Oskar Alvers och anfallet avslutades med ett välplacerat skott av Simon till 5-0.

Och det var inte slut där för efter 74 minuter satte Ako Ahmadi snyggt 6-0 med ett avslut snyggt och högt vid första stolpen..

Det är bara att stå upp och buga för Karlstad som gör en kanonmatch och vinner hur rättvist som helst och segern kunde till och med varit större. Och som dom spelar idag måste jag säga att jag tycker dom är serien bästa lag även om dom ligger ett antal poäng efter Skövde.


Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

Det blev en rejäl överkörning idag och den fantastiska segersviten är bruten
- Ja, så är det

Det kändes som vi kom fel i i matchen från start och dom hittade djupledsbollar mot oss mest hela tiden, håller du med
- Ja, Karlstad är ett bra lag och idag klaffade det mesta för dom

2-0 i paus var inte så mycket att säga om då dom var bättre
- Visst men vi hade en bra period där vi hade några lägen men vi skulle behövt mål för att kunna ha stört dom

I andra halvlek gjorde ni en taktikändring med att gå ner på en trebackslinje
- Nja nä, så var det inte utan vi skulle haft tre mittbackar men vi blev väldigt offensiva med ytterbackarna.

Okey, men förändringen slog inte så väl ut
- Nej, dom fick ett par snabba så det var väl sådär...

Inte så mycket att säga om matchen, Karlstad är helt klart det bättre laget idag
- Absolut

Karlstad BK-GIF 6-0 Karlstad BK 31 bilder från Karlstad-Grebbestad

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

Träningsmatch
2021-07-24 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
Imorgon 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.