Storseger för Uddevalla mot Grebbestad - Update

Uddevalla sänkte Grebbestads drömmar om en kvalplats till div 1 genom att vinna sin hemmamatch med klara 4-0 (2-0). Segern var odiskutabel men kanske något mål stort.

Första halvlek
Matchen startade i mycket högt tempo och det var Uddevalla som var det bättre laget i öppningen. Och jag får erkänna att Uddevalla denna dag imponerade på mig med rappt fint spel över hela planen. Säker målvakt, högt tempo i löpningar och passningar från hela backlinjen, över mittfält och upp på forwards.

Och Uddevallas ledningsmål lät inte dröja utan kom efter bara tio minuters spel. Före målet hade det inte varit någon direkt målchans i matchen. Målet om efter en lång djupledsboll på högerkanten där Grebbestad genom Jimmie Larsson kunde bryta. Men uppspelet/rensningen blev inte bättre än at den hamnade hos första bästa Uddevallaspelare.

Denne Uddevallaspelare var Joakim Berggren och han slog ett långt inlägg där Abdultaofik Ahmed via stolpen nickade in 1-0 för hemmalaget. Därmed hade Uddevalla fått starten på matchen som man önskade medans det var precis tvärtom för Grebbestad.

Fyra minuter senare var Uddevalla nära igen. Man lyfte in en frispar där kaptenen och mittbacken Robin Jansson fick träff mot mål men Kristoffer Björk kunde rädda säkert.

Efter Uddevallas fina start började sedan Grebbestad jobba in sig bättre i matchen men så mycket mer än några bra frisparkslägen blev det inte.

Första frisparksläget för Grebbestad kom efter 21 minuter men Tobias Carlsson fick inte alls rätt träff och bollen var långt ifrån att kunna resultera.

Efter 27 minuter satte Filip Karlin in en tuff tackling och fick med sig bollen och Uddevalla ställde om blixtsnabbt med djupledsboll på Abdultaofik Ahmed och han spelade fint in till Patrik Adamczyk som fick ett bra skottläge men missade ollen.

Efter dryga halvtimmen fick Grebbestad på nytt en frispark i bra läge. Denna gång var det Jonas Henriksson som sköt och han fick på ett bra skott men Simon Forslund kunde rädda säkert till en hörna.

Även hörnan blev farlig då Grebbestad vann andraboll och hittade in till Markus Svensson som fick på ett bra vänsterskott men ett par centimeter utanför stolpen.

I stället var det Uddevalla som hade skärpan framför målet. En ny snabb omställning på djupet och man kan spela till Joakim Berggren som hittade in till Ibrahim Tahini som överlistade Kristoffer Björk, 2-0!

Andra halvlek
Grebbestad gjorde et byte paus och ändrade om en del i laget och det var nära att detta resulterat tämligen omgående då Rickard Johansson slog ett inlägg som nyinsatte Mathias Hegeland mötte på en volley men Uddevallas försvar var bra placerat och kunde nicka undan skottet.

Bytet gav en bra start för Grebbestad som efter 49 minuter fick en ny chans genom Rickard Johansson men han var ganska trängd skottögonblicket men fick iväg ett skäligt skott men Simon Forslund var med fint och räddade.

Men efter en bra start av Grebbestad så började man tappa igen och man började så smått lämna luckor bakåt då man ville få till en reducering vilket medförde chanser för kvicka Uddevalla.

Första chansen som Uddevalla fick var genom Patrik Adamczyk som nickade utanför när Uddevalla lyfte in en frispark efter 65 minuters spel.

Nästa fina kontring för Uddevalla kom efter 70 minuter då Joakim Berggren kom fint på högerkanten och hittade in till frie Ibrahim Tahini som sköt högt över.

Minuten senare kontrade Uddevalla bra igen med boll i djupet centralt på Imer Beqiri men Mathias Hegeland var mycket fint med och kunde bryta med en fin tackling.

Grebbestad kändes på slutet lite uddlösa men det kunde man inte säga om Uddevalla som efter 81 minuter kunde öka på. Ibrahim Tahini snodde bollen av Mathias Hegeland och fick ett två mot ett läge och serverade då en perfekt passning till Imer Beqiri som kom fri och satta 3-0 via stolpen.

I 90:e minuten slog Grebbestad en svag passning på egen planhalva och Uddevalla var ytterst nära att göra mål igen då man hittade in till Henrik Palmersjö vars skott prickade ribban.

Men i 93:e minuten kom ändå nästa mål. Grebbestad tappade mycket folk offensivt och Uddevalla sog om snabbt med boll på Abdultaofik Ahmed som hittade n till en helt fri Jacson Da Paixao Neponuceno som satte 4-0.


Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

Det blev en storförlust till slut mot FK Uddevalla, tungt just nu antar jag då chansen till andraplatsen nu är borta.
- Ja det är klart det är tungt

Uddevalla öppnade matchen med fartfyllt spel
- Så är det ju.

2-0 i paus. Något stor ledning kanske?
- Jag tycker nog det. Vi har några lägen som kunde resulterat. Men vi försökte ändå höja oss till den andra halvleken men det ville sig inte riktigt idag.

Men spelmässigt såg det ganska bra ut i början på andra. Ni kom högre upp och med mer folk
- Precis som vi ville. Vi ville försöka stressa dom lite högre upp men lyckades inte fullt ut.

På slutet låg vi högt och det blev kontringslägen...
- Precis, så är det

Vi får bita hop och kämpa om tredje platsen
- Japp. Vi får göra vårt yttersta för att försöka ta tredjeplatsen.

IFK Uddevalla-GIF 4-0 IFK Uddevalla

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

Träningsmatch
2021-07-24 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
Imorgon 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.