Grebbestad tog storseger mot Örebro Syrianska

Efter två raka storförluster fick vi sett ett målglatt Grebbestad där anfallsduon Jonas Henriksson och Olle Kristoffersson hade en stor eftermiddag med samtliga Grebbestadsmål i segermatchen 5-0 (3-0).

Första halvlek
Örebro Syrianska öppnade matchen piggt och offensivare än vad jag hade räknat med. Två rena forwards plus en kille till centralt mycket nära sina forwards. Och inledningsvis rullade man bra och Grebbestad hade svårt att få grepp den frie spelaren framför Grebbestads backlinje.

Men det var ändå Grebbestad som tidigt tog ledningen i matchen då Granit Berisha efter sju minuter slog ett långt inlägg som Örebros unge målvakt Petter Cramnert olyckligt tappade rakt ner i fötterna på Olle Kristoffersson som kunde trycka in 1-0.

Och klockan hann bara ticka upp till minut 16 när Grebbestad ökade på ledningen. Olle Kristoffersson lyfte fint fram bollen till Jonas Henriksson som mötte på volley och placerade in 2-0.

Och efter detta tog Grebbestad över spelet och man började vinna mycket bollar på både mitten och högt uppe i planen då Örebros försvar dribblade. Genom detta kunde man skapa ytterligare lägen men sistapassningen gick oftast fel och läget försvann.

Efter ett långt Örebroanfall satte man en boll på djupet in i straffområdet men Grebbestads målvakt Kristoffer Björk var alert och snabbt ut och fångade bollen. Man han var inte nöjd där utan slog en lång utspark mot Jonas Henriksson som fick ett bra läge och försökte lobba över Petter Cramnert men fick inte ordentlig höjd på bollen och Petter kunde plocka ner bollen.

Efter en halvtimme kom nästa Grebbestadsläge då man centralt stack in bollen på Rickard Johansson men Rickard som fick dålig vinkel fick iväg ett skott förbi målvakten men skottet räddades av försvarare före mållinjen.

Efter 42 minuter avgjorde väl Grebbestad matchen. Örebros försvar slarvade och slog en felpassning och Grebbestad var på väg mot ett fint läge när Örebro kunde bryta. Men man fick inte bort bollen som i stället kom till Mattias Svensson som fick in bollen till Olle Kristoffersson som från nära håll satte 3-0.

[fet]] Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan piggt i andra halvlek som vara bara dryga 40 sekunder gammal då Jonas Henriksson efter ett fint anfall fick läge men skottet smet utanför.

Och efter 49 minuter slog Olle Kristoffersson in ett inlägg lågt mot Jonas Henriksson som fick en tå på bollen men ingen fart och Petter Cramnert kunde rädda.

Efter detta blev det lite sämre fart på Grebbestad och Örebro kunde komma högre upp i planen. - Vi backade hemåt en del, förklarade Mattias Pettersson-Pohl efter matchen.

Örebros fina period öppnades i minut 50 då man kom i ett snabbt anfall och satte bollen i djupet på Fabricio Gonsalves Dohnal som fick aningens snäv vinkel men skottet var bra och Kristoffer Björk tvingades till en räddning till en resultatlös hörna.

Även om Örebro för tillfället var lite bättre än Grebbestad kom Grebbestad i fina omställningslägen som efter 57 minuter då David Olsson hittade in till Mattias Svensson som klippte till direkt men skottet rakt på Petter Cramnert.

Efter 59 minuter sköt nyss inkomne Felix Kristoffersson ett skott som Petter Cramnert klarade men returen var på väg mot Jonas Henriksson då Örebroförsvaret fick bort bollen i sista stund.

Efter en timmes spel bytte Örebro ut sin skyttekund Martin Alp som delade ledningen i skytteligan. Man gick också ner på en trebackslinje och skickade upp den ena av mittbackarna som forward i hopp om att kunna jobba sig in i matchen.

Grebbestad började få mer och större ytor att spela på och efter 73 minuter jobbade Olle Kristoffersson förtjänstfullt ifatt bollen precis före kortlinjen och fick in den till David Olsson som fick ett kanonläge men sköt över.

Örebro skapade inte mycket under matchen men efter 76 minuter fick man på ett bra skott utifrån vänster som smet strax utanför. Jag tyckte det såg ut som nr 25 men det numret saknades laguppställningen...

Sedan hade man även ett farligt inspel där Kristoffer Björk fint dök ut och fick bort bollen.

Efter 80 minuter fick Grebbestad en straff sedan Felix Kristoffersson gjorts ner när han var på väg igenom. Jonas Henriksson satte straffen säkert till 4-0 för Grebbestad.

Fyra minuter senare kom nästa mål. Mathias Hegeland slog ett inspel. Felix Kristoffersson sköt och Petter Cramnert räddade. Returen studsade upp till Jonas Henriksson som först nickade i stolpen och tillbaka till sig innan han kunde trycka upp bollen i nättaken för 5-0.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

Grattis till dagens seger
- Tack skall du ha

Efter två raka stora förluster måste det varit skönt att komma tillbaka med med en storseger
- Ja, det är det ju klart att det är. Resultatet är bra men vi gjorde även en bra match spelmässigt idag vilket jag är väldigt nöjd med.

Första halvlek var Grebbestad bästa idag?
- Jo. Vi pressade dom högre och kunde bryta flera gånger tidigt och var aggressiva på dom. I andra fick dom medvind och vi låg tillbaka och bevakade och väntade på omställningslägen. Och det kom flera omställningslägen.

Dagens forwardspar Olle Kristoffersson och Jonas Henriksson var lyckat?
- Ja det kan man väl säga efter fem mål, dom var bra, mycket bra.

En match kvar, Skoftebyn borta och seger krävs för att ta tredjeplatsen
- Japp, precis. Vi kommer att gå för vinst självlart

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Det är många som gör en bra match. Hela backlinjen, Rickard Johansson gör det bra. Jonas Henriksson och Olle Kristoffersson så det är många som är bra idag. David Olsson gör ett hästjobb. Markus Svensson och Mattias Svensson gör bra insatser med bra passningsspel... så en eloge till hela laget idag!

GIF-Örebro Syrianska IF 5-0 Örebro Syrianska IF

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF