GIFs klubbnålar och förtjänsttecken

En vanlig identifikationsföreteelse i många föreningar är de klubbnålar, pins, halsdukar, mössor, kepsar och annat som kan köpas och som visar att man gillar föreningen. Titta gärna i GIFs webshop så finns en del sådant.

Dessutom förekommer olika slags förtjänsttecken och utmärkelser som man aldrig kan köpa utan de kan bara intjänas genom lång och trogen ideell tjänst för föreningens nytta.

Titta här på bilder på GIFs klubbnålar och förtjänsttecken

Förteckning av GIFs nålar och förtjänsttecken genom åren.

1.
Första kända klubbnålen togs troligen fram under 1920-talet av Eveline Hessland (dotter till handlanden Ludvig Johansson). Nålen, troligen framställd i några få ex, kan vara ett provmärke och/eller gåva till Nils Engdahl. GIF-symbolen har synts på GIF-tröjor under 1940-talet. Nålen har förvarats av familjen Engdahl och överlämnades till GIFs ordförande Bengt Mattsson vid 80-årsjubiléet 2003.

2.
Senaste klubbnålen, skapades sannolikt till 50- eller 60-årsjubiléet. Fanns även som halssmycke.

3.
GIF-poolens nål. GIF-POOLEN skapades i slutet av 1980-talet av Rolf Bergstedt och Roy Ohlson för att arbeta in pengar till GIF.

4.
GIFs Förtjänsttecken i Brons efter minst 10 års insats i föreningen.

5.
GIFs Förtjänsttecken i Silver efter minst 15 års insats i föreningen.

6.
GIFs Förtjänsttecken i Guld efter minst 25 års insats i föreningen. Det gamla, i samma utförande som brons och silver, tog slut 1992 och det nya infördes 2002.

Utmärkelser, förtjänsttecken och annat i GIF

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

2021-07-24 12:00