28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 

Karnström och Hegeland förlänger med Grebbestad

Efter en periods stiltje på spelarfronten förlängde på lördagseftermiddagen Ulrik Karnström och Mathias Hegeland med Grebbestad. Därmed har nu Grebbestad 17 man i truppen inför div 1 i år.

Se video när Ulrik Karnström och Mathias Hegeland skriver på : En sändning som gick live på facebook.


Peter Svensson, Sportchef i Grebbestad, det har varit lugnt en period med spelare som skrivit på men idag har du fått gjort klart med två man till, skönt?
- Ja, det känns riktigt bra och nu har vi med i princip hela fjolårstruppen kan man väl säga och det har ju hela tiden varit prio ett. Så nu jobbar vi vidare med ytterligare spelare.

Ulrik Karnström har en bit kvar till att kunna spela matcher efter sin skada men underskriften tyder ju klart på att ni ser att han är på rätt väg?
- Jo men så är det ju och det är ju samtalen med Ulrik som tyder på det och han säger att det känns bra. Han har tagit det lite lugnt nu i början och inte kört fullt vilket är smart. Han skyndar långsamt i råd med våra sjukgymnaster men han är fit for fight inom kort.

Mathias Hegeland var väl ett tveksamt kort för 2018 då han skall plugga i Göteborg. Men ni har hittat en lösning på detta och efter Mathias fina säsong 2017 måste ni vara mycket nöjda med hans signatur?
- Så är det ju. Han var ju sjukt bra fjolårssäsongen, med lite undantag på hösten när han började plugga i Göteborg vilket gjorde att han kunde träna lite mindre. Men totalt sett en riktigt bra säsong 2017 så det känns superskönt.

Hur ser det ut annars då? Vi läste ju bla i en artikel i Bohusläningen att två nyförvärv snart kunde vara klara? Men vad jag förstått har en av killarna hoppat av men ät nu på gång igen?
- Vi har ju pratat en hel del med Hampus Furublad och Felix Sundell från Torslanda och vi är nära en lösning där. Så det kanske kommer något i början på nästa vecka, vem vet?

Något annat som du önskar nämna för läsarna här på hemsidan?
- Det skulle vara Ahmed Abdultaofik då som vi nämnt lite i tidningar. Vi har ett jobb framför oss med att få fram rätt papper, dvs som säger att han får vistas här och jobba i Sverige. Vi har detta på gång och när det är klart kommer vi att skriva ett avtal med honom. Och det hade varit en kanonvärvning för oss, precis som Torslandakillarna givetvis.

Okej Peter, då tackar vi så länge
- Tack tack


Naturligtvis har vi fått en liten pratstund med spelarna med.

Vi startar med Ulrik Karnström och börjar med ett stort grattis till nytt kontrakt med Grebbestad, känns det bra?
- Tack så mycket, och det känns bra och roligt. Det skall bli ett spännande år.

Du är ju inte 100 % återställd ännu och kan inte spela match ännu (första matchen kommer nästa vecka) men Grebbestad tror på dig och du ligger väl i bra fas så dom önskar göra klart med dig. Måste kännas positivt?
- Ja absolut. Jag har säkert en bit framför mig men det känns bra så det är bara att träna på bra och hårt så man kommer in i det igen.

Du började träna lite med laget redan i november men har varit lite försiktigare senaste veckan då planerna varit lite isiga och hala, berätta?
- Jag har ju varit borta rätt så länge och kört på bra första två veckorna i år. Det är mer att man inte skall vara för ivrig på det, framför allt då med de isiga planerna. Man tänker efter lite och inte är för ivrig. Jag blandar spel med lite rehab.

Du missade fjolårets succésäsong med vinst i div 2. Hur jobbigt har det varit att stå på sidan och bara kunna se på?
- Det var väldigt tråkigt efter operationen. Det kom ju lite som en chock då det först var en tanke att jag bara skulle missa några veckor. Men i stället missade jag ju hela säsongen vilket var tungt. Man blev först besviken men det rann sedan av och man fick glädjas med killarna som fixade en serieseger, jätteroligt.

Om vi tittar mot en comeback då på planen i match, hur långt bort tror du det kan vara?
- Matti Demegård tippar på mitten februari. Men jag går försiktigt framåt så får man se hur kropp och skäl känns, så det är bara att tugga på.

Du är ju mittback. Hur tufft kommer det att bli att slå sig in där igen? Backlinjen var ju mycket stark i fjol
- Jag har ju missat ett år och kommer tillbaka till div 1 spel. Det blir en tuff match för min egen del och ta sig in i laget igen. Tobias Carlsson och Jimmie Larsson gjorde en otrolig säsong. Två väldigt duktiga killar. Man kommer att få slita ont men det är roligt med konkurrensen och man måste höja sig ett snäpp så det är bara bra. En rolig utmaning.

När skadan kom, tvivlade du någon gång på en comeback på planen? Det var ju andra gången nu med denna skadan.
- Ja, det var ju andra gången det hände så visst tanken om spel eller inte har slagit mig några gånger. Nu när man varit ifrån det så länge så får man en massa fritid som man aldrig haft tidigare. Så man funderar många gånger. Bland annat för knäet skull, är det värt det? Man skall ju ha ett liv efter fotbollen med. Men man har spelat sedan man var liten så det är svårt att släppa taget om fotbollen.

Så, då önskar vi dig lycka till med säsongen 2018
- Tack så mycket.

Då hoppar vi över till Mathias Hegeland, stort grattis till nytt kontrakt med Grebbestad, känns det bra?
- Tack så mycket och det känns väldigt bra. Det är inspirerande och skall bli kul att få följa med upp i div 1.

Plugga i Göteborg, spela i div 1 med Grebbestad. Låter tufft och det har varit lite tveksamt men nu har du fått till en lösning, berätta?
- Ja det är det som tagit lite tid. Vi var tvungna att hitta en helhetslösning som fungerar med studier då jag redan börjat med detta. Och det känns som vi har fått till det så det är därför som jag skriver på.

Det hade väl inte varit speciellt roligt att inte vara med på denna resa när du var med om att ta hem seriesegern i fjol?
- Nej, det är klart. Det hade ju varit tråkigt och inte få vara med på den resan när laget klivit upp till div 1. Men jag är glad att det löst sig och jag får vara med på resan.

2016 var en tuff säsong för dig och du var mycket skadad. Fjolåret däremot blev succéartad i stället när du fick vara frisk, berätta lite hur du själv upplevde de två säsongerna
- Första året var ju lite trött på fotboll och ville ha ett miljöombyte och gick då från IFK Uddevalla till Grebbestad. Sedan var det olyckligt med skador naturligtvis. 2017... jag vet att att jag är så bra som jag var under säsongen. Hade jag fått vara skadefri 2016 hade jag varit lika bra där förhoppningsvis. Nu fick jag vara skadefri 2017 och presterade bra och då kanske folk tänkte: Oj vad bra det går nu? Men det är så bra jag är, tycker jag själv personligen. Men det är klart att när Matti Demegård, Jonatan Hårenberg och Mikael Mattsson kom för 2017 då höjde man sig ett snäpp.

Träningsmatcherna startar nästa helg. Är du redo eller behöver du någon vecka till på dig?
- Det får nog tränarna svara på? Men jag har hållit igång i Göteborg. Jag har kanske inte lika många pass som de andra i laget och så har jag lite ont i en fot som stukades i Futsal-DM. Den krånglar fortfarande lite så vi får se hur det blir. Men jag är lättränad och kommer snabbt i form.

Tack så mycket Mathias och lycka till med 2018
- Tack så mycketSe lite fler bilder på vilka som är klara :
Se vilka som är klara Truppen 2018 :

Det innebär att just nu är 17 spelare klar samt 4 ledare: Klicka på resp. namn så kommer ni till personens egna sida.

Ledare:
Matti Demegård :
Jonatan Hårenberg :
Mikael Mattsson :
Mattias Svensson :

Spelare:
Mathias Hegeland
Ulrik Karnström Jonas Henriksson
Tobias Luvenberg
David Edvardsson
Victor Edvardsson Christoffer Söderlund
Jimmie Larsson
Anders Tjernberg
Mergim Berisha
Oskar Lindberg
Granit Berisha
Tobias Carlsson
Anton Henriksson
Felix Norén
Markus Svensson
Jonatan Hårenberg


Förluster:
Jakob Skoglund Olsson till Eds FF
Erik Andreasson till Munkedals IF
Marcus Broberg Kungshamns IF
Mattias Svensson Missade 2017 och missar även 2018

Ulrik Karnström Mathias Hegeland

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.