28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 

Viktig seger för Grebbestad mot Lund

Grebbestad fick bästa möjliga start på höstsäsongen när man hemmabesegrade Lund med 2-1 (0-0). Målen som gav oss segern gjordes av Jonas Henriksson och Markus Svensson. Segern tog Grebbestad från nedflyttningsplats till ovanför kvalstrecket i den tajta bottenstriden.

Före matchen så fick Grebbestads lagkapten en bukett blommor av Grebbestads IF representerade av Jens Ohlson. Orsak: Markus Svensson gjorde idag sin 300:e serie match för Grebbestads IF. Och inte blev det sämre av att Markus i jubileumsmatchen fick sätta 2-0-målet med tio minuter kvar att spela.

Första halvlek
Första halvlek var tämligen jämn spelmässigt men gästerna kunde fått en bra start då Lunds Jesper Möller fick ett bra skottläge utifrån men skottet smet över. Men visst borde Grebbestad fått en frispark i momentet före när Markus Svensson tacklades bort men domaren valde att fria.

I anfallet efter för Grebbestad, i 4:e minuten, fick Grebbestad en bra möjliget då Jnas Henriksson lite slumpartat fick bollen och utmanade men halkade och föll. Men bollen hamnade i stället hos Hampus Furublad som sköt via ett Lundsben och över.

Den följande hörnan blev farlig. Grebbestad spelade kort till Granit Berisha som lyfte in bollen och där kom Hampus Furublad fint men nicken smet strax över.

Efter 19 minuter var Grebbestad nära mål. Granit Berisha chippade fram bollen mot Mathias Hegeland på högerkanten och Mathias inspel mot Anton Henriksson var bra men aningens för långt fram för Anton Henriksson som inte nådde bollen.

Fyra minuter senare ställde Lund om bra och fick bollen till Hillstedt som fick på ett bra skott. Jontan Hårenberg var uppe med nävarna men fick inte grepp på bollen som for upp i luften innan Jontan kunde lägga beslag på bollen.

Efter 39 minuter var det dags för Grebbestads lån Kristijan Nikolla att presentera sig för Grebbestadspubliken. Kristijan fick bollen, klev in och sköt ett bra skott som Marcus Norman i Lunds mål fick tänja sig bra för att tippa till en hörna.

Den följande hörna blev liksom den tidigare nämnda hörnan för Grebbestad ganska farlig. Återigen kort där man lyfte in bollen men nu såg det mer ut som Hampus Furublad blev lite överraskad när bollen dök upp till honom i bra läge så nicken smet en bit utanför.

En ganska jämn mållös halvlek med kanske något mer spelövertag för Grebbestad men ändå ganska få riktigt bra målchanser.

Andra halvlek
I den första halvleken kom Kristijan Nikolla fint och utmanade flera gånger och kanske var det därför som Lund bytte spelsystem till den andra halvleken? I första spelade man 3-5-2 innan man i den andra bytte till 4-4-2.

Inledningsvis var det även lund som var bättre i den andra halvleken och man spelade tryggt och bra på egen planhalva gärna centralt på sina innermittfältare vilket man även gjorde under den första halvleken.

Efter 55 minuter kom Lund i en omställning med djupledsboll på högerkanten. Man fick till ett bra inspel snett inåt bakåt till Admir Osmancevic som kom fint och sköt men högt över.

Men efter denna fina tio minutersperiod av Lund jobbade Grebbestad in i matchen och efter 61 minuter kunde man ta ledningen. I efterspelet efter en Grebbestads hörna fick Tobias Carlsson bollen 10-15 meter in på offensiv planhalva. Han avancerade fram några meter och lyfte in bollen och där dök Jonas Henriksson upp och kunde nicka in 1-0. Vilket viktig mål av veteranen Jonas Henriksson!

Minuten efter fick Grebbestad ett jätteläge. Mathias Hegeland lyfte fint in bollen till Kristijan Nikolla som löpte sig fri men Kristijan kunde inte hålla ner skottet som smet över. Mycket nära 2-0!

Efter 65 minuter var Grebbestad framme och oroade igen. Man spelade bra ut till vänster där Viktor Adebahrs inspel nådde Jonas Henriksson som sköt snabbt med vänstern men rakt på Marcus Norman som klarade skottet.

Efter en bra period av Grebbestad stack Lund upp efter 68 minuter. Man spelade över till Gustav Hillstedt som tog sig i skottläge och sköt bra. Nu var det Jonatan Hårenbergs tur att sträcka ut och tippa till en hörna. Bra skott och räddning!

Chansen blev starten på en kort och intensiv bra period för Lund. Den följande hörna fick Grebbestad undan ända ner till Marcus Norman som drog upp en långt uppspel som nådde Emil Pedersen som snyggt lyfte bollen över förste Grebbestadsförsvare och drog till ett skott på volley men högt över.

Efter 72 minuter kom Gustav Hillstedt i fint skottläge igen och återigen fick Jonatan Hårenberg rädda till en hörna.

Efter 74 minuter fick Lund en frispark en bit ifrån. Men då det blev lite knuffar i straffområdet fick domarteamet fokus där. Då passade Gustav Hillstedt flytta fram frisparken en bra bit till ett betydligt bättre läge men men lyckligtvis ledde detta inte till något mål för Lund.

Efter detta var det slut på den fina perioden för Lund och efter 75 minuter var Grebbestad farligt framme. Jonas Henriksson spelade ut till Kristijan Nikola som spelade in centralt mot Anton Henriksson. Men en Lundsförsvarare gjorde en fin brytning och fick bort bollen.

Så var det det där vi nämnde i början med jubilaren. Efter 80 minuter kom Grebbestad i ett bra anfall. Jonas Henriksson fick första läget där Marcus Norman räddade bra. Returen gick ut till Hampus Furublad som sköt. Då jag tittar i kameran såg jag inte om det var målvakten eller en försvarare som fick bort bollen men bollen gick ut till Markus Svensson som klippte till och bollen satt fint vid Marcus Normans högra stolpe till 2-0! Vilket härligt sätt att jubilera på!

Sedan hade Grebbestad egentligen inga problem att hålla undan och vi såg ram emot årets första nolla. Men icke, för i 94:e minuten ställde Lund om och det blev lite kort men Grebbestadsspelare och ett bra inspel nådde Admir Osmancevic sorm kunde reducera till 2-1.

Men direkt på avspark blåste sedan domaren av matchen och Grebbestad hade bärjat tre viktiga poäng!

Efter matchen fick jag även en pratstund med jubilerande målskytten Markus Svensson

Det blev seger med 2-1 i din 300:e match. Då fick även äran att göra mål. Berätta lite kort vad du tycker om matchen .
- Jag tycker vi gör en bra match hela vägen. Vi har lite övertag i stort sett hela matchen men dom är lite småfarliga på kontringar. Men en bra stabil match av oss i nästan 90 minuter.

[fet]] Jonas Henriksson nickade in 1-0 och sedan fick du äran att sätta 2-0 i din jubileumsmatch, berätta
- Ja det är ju inte ofta man gör mål. Men det var väl tredje chansen i anfallet för oss där bollen går lite fram och tillbaka innan den kom mot mig. Jag drog på, men träffade lite taffligt, men det är då dom går in. Det går inte att läsa skottet för målvakten :-).

[fet]] Men vi fick inte hålla nollan idag heller. Ett snöpligt mål på slutet
- Ja, det känns lite bittert, det gör det. Det känns så där men det är ändå tre poäng så man är ju inte ledsen.

Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Mattis Demegård, 2-1 mot Lund, en oerhört viktig seger! Hur känns det just nu?.
- Jätteskönt! Segrar är alltid lika sköna och det var viktigt att få en bra start på hösten efter uppehållet.

En jämn första halvlek där båda lagen höll bra i bollen men det var få bra chanser .
- Få målchanser men jag tycker ändå att vi gör en bra halvlek och jag tycker vi är det bättre laget men det skapas precis som du säger få målchanser. Men det är två lag med bra försvarsspel i första halvlek.

Jonas Henriksson nickade in 1-0 vilket måste känts bra?
- Ja, dom hade förändrat sin organisation. I första halvlek nyttjade vi deras 3-backlslinje bra och dom bytte till 4-4-2 och vår inledning där är inte så bra. Men 1-0-målet blev lite förlösande och även innan målet fanns det bra tendenser.

[fet]] I denna period kändes det lugnt men plötsligt under några minuter blixtrade Lund till.
- Vi blev lite passiva, vi fick korta anfall och blev försiktiga i det offensiva spelet. Dom vann boll tillbaka lite för tidigt och vi blev passiva i försvarsspelet. Det var väl den sämsta period i matchen för oss?

[fet]] Viktiga 2-0 kom genom jubilaren Markus Svensson. Kändes det klart då?
- Nej, inget är klart efter 2-0! Även om vi kontrollerade matchen bra och även hade någon mer bra chans, bland annat genom Kristijan Nikolla. Visst såg det bra ut, absolut

[fet]] Snöpligt ändå på slutet med ett baklängesmål
- Irriterande. Det kände nog hela laget. Kändes nästan som en förlust direkt slutsignalen gick men vi får glädja oss åt vinsten för vi gör en bra match över 90 minuter.

[fet]] Kristijan Nikolla gjorde debut, vad tycker du om hans insats?
- Jättebra insats. Vi pratade innan om att han kanske inte är fysiskt full form så jag hade egentligen räknat med att plocka av honom något tidigare. Men det blev lite avbrott i spelet som gjorde att han kunde återhämta sig. Så han gjorde en jättebra match!

[fet]] Någon annan spelare du vill lyfta fram idag?
- Det är flera som gör en bra match idag. Hela laget skall ha en stor eloge för insatsen idag. Hampus Furublad och Markus Svensson gör det väldigt bra som defensiva mittfältare.

GIF-Lunds BK 2-1 Lunds BK Markus Svensson målskytt i sin 300:e seriematch för Grebbestad 34 bilder från Grebbestad-Lund

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.