Grebbestad DM-mästare efter seger mot Uddevalla

Grebbestad vann finalen i årets DM mot IFK Uddevalla med 1-2 sedan man vänt Uddevallas ledningsmål till seger. Anton Henriksson nickade in kvitteringen och Oskar Lindberg satta segermålet. Tungt för Uddevalla som nu förlorade sin tredje final på fyra år.

Första halvlek
Första halvlek präglades av ett stort bollinnehav av Grebbestad men där Uddevalla försvarade sig mycket bra.

Men annars var det Uddevalla som öppnade piggt första fem minuterna innan Grebbestad sedan kunde ta över spelet.

Men målchansmässigt var det klent från Grebbestad och då naturligt från Uddevalla som inte hade så mycket boll.

Förutom ett par skott utifrån så hände inte mycket innan minut nr 14 då Grebbestad kombinerade fint på vänsterkanten och bollen sedan kom inte till Markus Svensson som sköt men utanför.

Tre minuter senare provade Hampus Furublad med skott utifrån som Filip Skarin i Uddevallas mål klarade.

Vallas bästa läge kom efter 28 minuter då antingen Johan Ewerlöf eller Jonas Andersson (missade vem av dom det var) provade skott utifrån. Skottet tog på en Uddevallaspelare och smet tätt utanför.

Halvlekens bästa möjlighet kom efter 35 minuter. Grebbestad hade en frispark en bit ut men Viktor Adebahr gick på skott och bollen prickade ribban. Returen till Mathias Hegeland som fick ett besvärligt skottläge med vänstern då bollen studsade högt och en Uddevallaförsvarare kunde täcka till en hörna.

Med ett par minuter kvar att spela av första halvlek slog Mathias Hegeland ett långt inlägg mot Anton Henriksson som var störd i upphoppet och inte nådde bollen riktigt och nicken gick klart utanför.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnade med samma Grebbestads dominans spelmässigt som i den första halvleken. Och efter 51 minuter slog Mathias Hegeland ett nytt bra inlägg som nådde Anton Henriksson. Nicken denna gång bättre men Filip Skarin kunde tippa till en hörna.

Efter 58 minuter fick Grebbestad en hörna. Filip Skarin boxade ut bollen som hamnade hos Markus Svensson som klippte till med ett fint vänsterskott som smet precis utanför.

När klockan tickade upp mot 64 minuter hade Uddevalla ännu inte fått till ett enda anfall i den andra halvleken. Men första räckte fint. En djupledsboll hittade fram till Lucas Hallberg Wotango som fint tog emot och satte 1-0 till Uddevalla. Vilken kalldusch! Uddevallas första målchans i matchen!

Snabb vändning av Grebbestad
Men Grebbestads replik var snabb för två minuter senare tog sig Oskar Lindberg in i straffområdet och släppte bollen mot Felix Kristoffersson som sköt via ett Uddevallaben och upp i luften där Anton Henriksson dök upp och nickade in 1-1.

Och bara fem minuter senare kom 1-2. Uddevalla lyfte in en frispark mot Grebbestads straffområde. Grebbestad fick undan bollen och Felix Kristoffersson slog bollen på djupet där Edon Qeriqi inte fick bort bollen i duell med Oskar Lindberg som tog hand om bollen, vek in i planen och sköt 1-2 fint ute vid stolpen. Så sju minuter efter Uddevallas ledningsmål var Grebbestad i ledningen.

Uddevalla försökte sedan jobba in sig i matchen och efter Grebbestads ledningsmål fick dom betydligt mer att säga till om i spelet. Men så mycket mer än en fin framspelning mot Lucas Hallberg Wotango blev det inte. Grebbestadsförsvaret hann in och täcka och i slutänden sköt en liggande Lucas utanför.

Grebbestad kunde sedan hålla undan och efter ett par tilläggsminuter blåste domaren av och Grebbestad var nya Distriktsmästare i fotboll!


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Grattis till DM-titeln Matti Demegård .
- Tack, tack!

[fet]] Pigg start av Uddevalla innan ni tog över kommandot i matchen med mycket bollinnehav men svårt att skapa chanser vilket inte dom heller hade.
- Vi har ju ett rätt stort bollinnehav. Vi har en bra rörelse i laget men vi blev lite otydliga sista 1/3-delen. Vi blev för centrala. Det är okej men vi måste variera mer och spela på yttersta spelare i deras försvarslinje och inspel från ytterkorridor. Det gjorde att vi inte fick tillräckligt många målchanser sett till bollinnehavet.

[fet]] Andra halvlek så fortsatte det stora bollinnehavet när Uddevalla plötsligt var i ledningen
- Kändes onödigt! Det var ett hot i löpningen som kom tidigt så det kändes onödigt att släppa in mål där. Sedan gör deras målskytt (Lucas Hallberg Wotango) det bra. Men tråkigt att behöva släppa in ett innan vi kan gasa på lite mer.

- Men vi fick 1-1 och 1-2 väldigt raskt sedan. Men efter 1-2 blev det ostrukturerat spel när dom chansar mer med bla 3-backslinje. Vi var inte tillräckligt skickliga för att spela av matchen med vårt passningsspel utan det blev lite hafsigt avslutningsvis.

Dom lyfte lite mer på djupet och satsade på fasta men dom fick inte till något riktigt hett.
- Nej!

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker att Mathias Hegeland gjorde en väldigt bra match, roligt att se. Dessutom riktigt skoj att se Oskar Lindbergs andra halvlek, den är jag väldigt nöjd med.

[fet]] I och med DM-segern, blickar du fram emot europaspel?
- Hahaha, nej. Nu har vi vunnit DM vilket är ett mål i sig för att ta sig Svenska Cupen vilket är bra. Svenska Cupen kan innebära inspirerande och bra motstånd naturligtvis, men nästa säsong först då.

[fet]] Tack så mycket Matti och grattis än en gång
- Tack!

IFK Uddevalla-GIF 1-2 IFK Uddevalla 30 bilder från DM-finalen, Uddevalla-Grebbestad FC Trollhättan på Siljevi i Svenska Cupen

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
2024-03-02 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.