Ljungskileseger mot Grebbestad

Ljungskile vann även returen mot Grebbestad. Nu blev det 1-2 (0-2) sedan mittbacken Alexander Mellqvist nickat in Ljungskiles båda mål. Sedan hjälpte det inte mycket med Markus Svenssons vackra reducering

Bilden: Alexander Mellqvist nickar in 0-2

En match som gick Ljungskiles väg taktiskt? En målvakt som börjar maska efter bara 15 minuter när man tagit ledningen och en klen insats från det blåklädda domarteamet som var allt annat än till fördel Grebbestad. Nu menar jag verkligen inte att dom skall vara till en fördel för något av lagen men Ljungskile är säkerligen nöjda med insatsen från deras sida då det mesta blåstes åt det hållet. Inte en tillsägelse vad jag kunde notera på maskningsmyglet bla och ett antal andra lägen till fördel Ljungskile.

Första halvlek
Nej, nu håller vi oss till spelet i stället..

Första halvlek startades mycket bra av Grebbestad som tryckte tillbaka Ljungskile som inte alls fick igång något spel. Och ett första målchansläge fick Grebbestads Ljungskilelån Kristijan Nikolla som provade med ett skott efter sex minuter men skottet smet klart utanför.

I stället var det Ljungskile som fick matchens första riktigt heta målchans. Och detta efter obefintligt försvarsspel från Grebbestads sida då Filip Karlin kunde ta sig från 16-metare till 16-metare helt ostörd och där han sedan provade med ett lobbskott som Jonatan Hårenberg kunde tippa till en hörna. Mycket nära Ljungskilemål.

Efter denna Ljungskilechans blev det ändå en uppryckning från Ljungskiles sida som efter 14 minuter kunde ta ledningen. En frispark lyftes in från långt håll och Alexander Mellqvist mötte på bästa möjliga sätt och nickade in 0-1.

Grebbestad spelade ände emellanåt fyndigt men att säga att det blev till farliga chanser vore att överdriva. Två minuter efter Ljungskiles mål spelade Grebbestad fint och Hampus Furublad fick skottläget men han fick ingen fart på skottet som kunde räddas av Deni Kaksa enkelt.

Efter 23 minuter kombinerade Grebbestad fint igen och Mathias Hegeland var på var på väg igenom men i stället för att skjuta valde Mathias att passa och chansen försvan.

När vi närmades oss halvtimmen började Ljungskile få till mer framåt. Ett första läge kom efter 27 minuter och kanske borde inte chansen ens ha kommit då Grebbestad märkligt gick miste om en frispark på mittplanen för en klar tröjdragning som tydligen ingen såg...

Hur som helst gick Ljungskile upp i anfall och fick en hörna då i stället och den nådde Linus Dahl som dock inte fick bollen på mål.

Storspel av Jonte
Efter 31 minuter var det ytterst nära att Ljungskile ökat på. Aniekpeno Christopher Udo gjorde det bra och kunde vända på spelet till Jakob Olsson som fick skottläget men Jonatan Hårenberg klarade.

Minuten senare var det återigen nära för Ljungskile då Jakob Olsson fick på ett riktigt bra skott men Jonatan Hårenberg svarade för en utmärkt räddning.

Jakob Olsson var nu inne i ett stim och det enda han saknade var väl ett mål. För ytterligare en minut senare fick han ännu ett läge och Jonatan Hårenberg fick göra en ny fin räddning.

Heta chanser för Ljungskile men inte för Grebbestad. Där var väl skillnaden? Speglades tydligt på nästa Grebbestadschans som kom sedan Ljungskile nickat undan et långt uppspel. Bollen till Hampus Furublad som tog sig till skottläge men skottet rakt på Deni Kaksa.

I stället visade mittbacken Alexander Mellqvist hur man gör mål. På en Ljungskilehörna kom han först på bollen och nickade in 0-2. Tid 37 minuter.

Sedan visade Grebbestad prov på svagt försvarsspel vid ett par tillfällen igen och först kunde Anton Snibb allt för enkelt springa sig fri men han sköt utanför.

Och sedan slarvade Tobias Carlsson som blev av med bollen och Robin Strömberg kom fri och sköt i stolpen och returen till Jonatan Hårenbergs famn.

Rättvis Ljungskileledning efter nickmålen och man hade dessutom några riktigt bra chanser i övrigt. För Grebbestads del så hjälpte det inte mycket med den pigga starten på matchen och några fina kombinationer då inget såg ut att direkt hota Ljungskile.

Andra halvlek
Andra halvlek då? Ja där finns det inte så mycket att skriva om i chansväg. Ljungskile hade visserligen ett par chanser tidigt där Jonatan Hårenberg kunde rädda.

Men annars hände inte mycket. Grebbestad försökte ta sig in i matchen men hade svårt att tränga igenom Ljungskileförsvaret som är tredje bäst i serien sett till insläppta mål.

Ständigt hade Ljungskile minst åtta man defensivt plus sin målvakt och då hade Grebbestad svårt att tränga igenom. Och då provade Grebbestad vid ett antal tillfällen bollar på djupet men dessa hittade aldrig rätt utan gick allt som ofta till inspark på Ljungskile. Och då gick det tid som ni förstår av min inledning...

Nej, det var inte Grebbestad dag helt enkelt men man skulle till slut, efter 86 minuter, ändå få till en reducering. Och vilken träff han fick då bollen vacker borrade sig in i mål.

Domaren lade sedan till 3 minuter, en tid som sedan växt till sex minuter på grund av ideliga avbrott. Men Grebbestad fick aldrig till något farligt och närmast var väl Kristiajan Nikollas nick men bollen över och det kändes väl inte heller speciellt farligt.

3 rättvisa poäng till Ljungskile och håller vi oss till spelet och målchanserna på planen tycker jag ändå att Ljungskiles seger var rättvis då Grebbestad inte alls kom till något farligt framåt i matchen.

Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Matti Demegård, det blev en förlust i derbyt mot Ljungskile .
- Ja, det känns tung, otroligt tungt.

Annars startade ni riktigt bra o i matchench inledningsminuterna dominerade ni stort
- Ja, vi har en bra start tycker jag. Första halvlek, bortsett från att vi släpper in två mål på fasta situationer och att vi hade en svag period på en åtta minuter där vi hade det lite jobbigt och dom skapade chanser av bra kvalité. Förutom det var det en godkänd halvlek.

Under den perioden du nämner då fick Jonatan Hårenberg göra några fina räddningar och höll oss kvar med endast 0-2
- Ja dom skapade 2-3 riktigt bra chanser där och Jonatan Hårenberg fick göra några kvalificerade räddningar där. Där var vi inte bra, och dom fick moment. Vi har två situationer där deras spelare får vandra... ja en ända från egen 16-metare till vår 16-metare och kommer till avslut. Det är inte bra försvarsspel. Det finns fortfarande mycket att önska i första halvlek.

- Det är en märklig halvlek. Vi har många positiva och en hel dl som inte var så bra. Vi blandar och ger kan man säga.

Andra halvlek försöker vi komma till men dom backar hem och fösrsvarare sig och går endast på kontringar..
- Dom spelar på resultatet och dom är ett skickligt försvarsspelande lag så dom gjorde det svårt för oss. Och ser vi på hela matchen så skapar vi inte många chanser.

Sett över 90 minuter var det en rättvis bortaseger?.
- Ser vi efter skapade målchanser så är det en rättvis bortaseger, definitivt! Och det är ju det de går ut på, att skapa chanser och göra mål.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker Oskar Lindberg gör ett bra inhopp och det var roligt att se. Fina 45 minuter av honom.

I denna nyhet: Herrsenior A 2018-09-15 Ljungskile SK 1-2 Ljungskile SK