Oavgjord premiär mot Gauthiod

Grebbestads bortapremiär mot Gauthiod slutade 2-2. Detta efter 1-1 i paus och sen Gauthiod kvittering i 92 minuten. Men visst, sett till matchen var det ändå rättvist men surt med så sen kvittering.

Första halvlek
Gauthiod var laget som började klart bäst. Första 20 minuterna gick helt till dom och Grebbestad var här tillbakapressade. Gauthiod var hetare och vann inledningsvis i princip alla dueller med mer vilja och maximal löpning in i dueller vilket gjorde att man var först in i duellerna.

Domarens insats varvades och var ganska ojämn emellanåt där ingen visste åt vilket håll frisparksblåsningarna gick. Men det var väl egentligen lika åt båda håll.

Men matchens fösta riktigt heta målchans kom efter 8 minuter just efter et läge där Grebbestad borde fått med sig en frispark. Men domaren valde att fria och Gauthiod och Gauthiod kom till flera skottlägen där man inte sköt innan man hittade till Jonatan Nilsson som fick läget men Grebbestad kunde rädda undan till en hörna.

Efter 14 minuter var det ytterst nära 1-0 efter ett jätteläge för Gauthiod. Efter fint pasningsspel kom Kenan Mehovic fint ner till högerkanten och hittade in en fin passning till Kristijan Nikolla som näst in till fick öppet mål men sköt klart över.

Fyra minuter senare fick Kristijan Nikolla nytt läge men skottet smet strax utanför den bortre stolpe.

Men sedan började Grebbestad komma bättre in i matchen och efter 24 minuter fick Grebbestad en frispark där Viktor Adebahr sköt direkt från bra håll. Nino Sahinovic räddade men släppte en farlig retur åt sidan där Mathias Hegeland kom och revs ner av Nino men domaren friade märkligt. Och i bussen sa Grebbestad att även Gauthiod tyckte det var straff.

Minuten senare kom Grebbestad bra på högerkanten genom Andrew Palumbo som hittade ut till Mathias Hegeland som slog ett bra inspel men Gauthiods försvar var fint med och tog bort bollen.

Efter 26 minuter om Gauthiod fint på högerkanten och Robin Rundström slog ett långt inlägg som nådde Jacob Berg på bakre men vinkeln var snäv och skottet gick i burgaveln.

Kvitteringen kom efter en djupledsboll dr Jonatan Hårenberg kom it bra och fick undan bollen till en hörna. Här tyckte alla Gauthidanhängare bakom mig att det var en solklar straff. Men då har dom nog inte sett min fina bild där Jonatan fint tar bort bollen till en hörna.

Grebbestad fick sedan undan hörna till ett inkast. Efter 36 minuter kom så matchens första mål efter det följande inkastet. Gauthiod kastade långt. Andrabollen damp ner hos Erik Forsblad som tryckte in 1-0.

Men Grebbestad replik var snabb. Bara två minuter senare fick man en hörna. Viktor Adebahr slog den och bollen nådde Raúl da Silve men nicken blev egentligen bara hög och gick i en båge mot mål. Men Gauthiods målvakt Nino Sahinovic fick inte undan bollen och andraboll damp ner till Anton Henriksson som drog in 1-1 i krysset. Enligt Sebastian Stenqvist touchade bollen hans huvud, men just nu står det Anton i domarrapporten vilket vi följer.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades något bättre av Gauthiod som efter 50 minuter fick ett skottläge för Wiktor Wersén som sköt utan att få någon bra fart på bollen som damp ner i händerna på på Jonatan Hårenberg.

Men sedan jämnade det ut sig och var mycket kamp. Nästa chans gick till Gauthiod efter et långt uppspel som Jacob Berg nickade ner till Jonas Emanuelsson som fick på ett kanonskott men precis utanför. Detta efter 57 minuter.

Efter 63 minuter fick Gauthiod en oerhört billig frispark där man lyfte in bollen och Jacob Berg nickade men klart över.

Efter 77 minuter fick Gauthiod ett jätteläge. Det startade med att Andrew Palumbo offrade sig för att rädde an boll från att gå död, till inkast, men resultatet blev att Gauthiod kunde ställa om och Kenan Mehovic kunde spela in till Jonatan Nilsson som fick öppet läge men sköt utanför. Där var Grebbestad riktigt illa ute.

Efter 81 minuter tog Grebbestad ledningen. Mathias Hegeland kastade långt och Anton Henriksson nickskarvade och Oskar Lindberg höll sig framme och sköt in 1-2.

Efter 83 minuter fick Gauthiod en frispark som Jonas Emanuelsson sköt på, eller var det ett inspel? Hur som helst nickade Grebbestad undan men Gauthid kom tillbaka med inlägg där Jonatan Hårenberg fick jobba bra på och boxa bort.

Gauthiod kom i ny våg och Jonatan Hårenberg fick på nytt boxa undan bra på ett nytt inlägg.

Gauthiod satsade nu hårt fram och Grebbestad blev tillbakatryckta/backade hem.

Så in 92 minuten kom kvittering. Detta efter en ny billig frispark där Markus Svensson var först på bollen och märkligt ick en frispark emot sig. Gauthiod vann andraboll och lyfte in till Emil Svensson på bakre stolpe och Emil var helt ensom och fick på en grym träff. Trots att bollen nästan gick mitt i mål var Jonatan Hårenberg chanslös, 2-2.

Slutsummering är ändå att 2-2 är ett helt godkänt resultat för Grebbestad men oerhört tung att tappa poäng så på slutet. Men ser man till hela matchen hade ändå Gauthiod ett par riktigt bra lägen med öppet mål så samtidigt ska vi kanske vara glada att det inte blev en förlust.

Efter 8 Grebbestadsvinster och 2 förluster kom det första krysset mellan lagen.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, seriepremiären avklarade och det blev 2-2 mot Gauthiod på bortaplan. Nöjd eller besviken?
– Jag är nöjd med poängen. Men varken vi eller Gauthiod gör väl vår bästa match men det får man ha förståelse för då det är första matchen.


Gräs och en viss ovana där
– Jo så är det ju men det är också lika för båda lagen. Men det prägllar väl spelet för både oss och Gauthiod.

Inledningen av matchen, första 20 gick helt till Gauthiod?
– Absolut! Dom hade hemmaplan och vi vet om att dom är heta där för att få ett snabbt mål. Men vi löste den perioden bra och kom sedan in i matchen.

Gauthiod tog ledningen efter 36 minuter men vi kvitterade snabbt
– Ja, det var härligt. Dom var som sagt heta så det var viktigt med den snabba repliken så vi kom tillbaka i matchen.

Andra halvlek var ganska jämn med undantag av slutet där Gauthiod tryckte tillbaka oss
– Ja, det är rätt det du säger. Det blir ju så när vi tar ledningen med 2-1 så blir det naturligt. Vi hade lite trötta ben och dom jagade kvittering.

Någon spelare du vill lyfta fram?
– Jag tycker vi gör en kämpainsats. Jonatan Hårenberg var trygg där bak och Raúl daSilva som fick pris som bäste spelare var bra.

IK Gauthiod-GIF 2-2 IK Gauthiod Bilder Gauthiod-Grebbestad

Ni glömmer väl inte:
- att anmäla dig till årsfesten 17 december
- att rösta på Supportrarnas Pris 2021 ….

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
Partille TK (h)
2021-12-15 10:00
Uddevalla