Jonatan Hårenberg räddade Grebbestad

Många kanske trodde på en lätt Grebbestadsvinst mot bottenlaget Vänersborgs IF. Men det blev långt ifrån en lätt match och när man i stället sammanfattar var det Jonatan Hårenberg som räddade poäng för Grebbestad i en match som slutade 0-0.

Första halvlek
Första halvlek öppnades bäst av Grebbestad innan Vänersborg kom in i en bra period. Men matchens första målchans, eller nästan målchans blev Grebbestads efter nio minuter. En långboll nickskarvades av Oskar Lindberg till Anton Henriksson som var på väg att löpa sig fri men han hans upp av Vänersborgsförsvaret som sedan även kund bryta när Anton försökte ta sig till avslut.

Men minuten senare kombinerade samma två killar och och på nytt var det Oskar Lindberg som fick fram bollen till Anton Henriksson som sköt lågt vid första stolpen där Besarion Kodalaev dök ner och räddade.

Superräddningar av Jonte
Strax efter, i 13:e minuten, kom i stället ett jätteläge för Vänersborg. Det kom ett inlägg från höger som nickades ner till Nils Berner som fick fritt läge men Jonatan Hårenberg svarade för en kalasräddning till hörna.

Fem minuter senare var det nära för Vänersborg igen. Grebbestad stod och sov lite vid ett snabbt inkast och Markus Johansson fick på ett skott som gick via David Karlsson. Jonatan Hårenberg var på väg mot bortre stolpe men lyckades ändra sig i absolut sista sekunden och i stället dyka ner mot första stolpen där han i lyckades tippa till hörna. Mästerligt Jonatan!

Sedan följde en period i matchen dör det inte hände så mycket då inget av lagen fick till något ordnat spel.

Men sedan avslutade Grebbestad ändå bra sista kvarten där man tryckte tillbaka Vänersborg. Ett första läge kom efter 31 minuter via ett snabbt inkast och inlägg så fick Anton Henriksson bra nickläge men nicken gick rakt på Besarion Kodalaev.

Två minuter senare var Grebbestad nära igen när Christoffer Söderlund fint bröstade ner bollen till Anton Henriksson tog sig till skottläge. Placeringen var bra men Besarion Kodalaev ville inte vara sämre än Jonatan Hårenberg och räddade fint till hörna.

Sedan följde en sekvens där jag tror Grebbestad hade sex hörnor inom några minuter men så mycket farligare än David Karlsson halvdana skott på andraboll blev det inte och denna kunde nickas undan av Vänersborgsförsvaret.

Efter 43 minuter borde det nog varit ett ledningsmål för Grebbestad. Grebbestad spelade upp på Stafford Afori Waona som släppte ut till Oskar Lindberg som slog ett perfekt inlägg till Anton Henriksson men Antons nick i fritt läge smet utanför. Aj aj.

Sista chansen i halvleken blev Vänersborg i halvlekens sista minut men Markus Johanssons skott landade uppe på nätet precis bakom ribban.


Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan andra halvlek med ett läge efter bara 20 sekunder. Besarion Kodalaev gick ut och nickade bort en djupledsboll men nicken var allt annat än bra och hamnade hos Christoffer Söderlund som försökte med ett tillslag då målvakten var ute och cyklade men Christoffer fick inge bra träff och var aldrig nära.

Läge direkt men i övrigt var det ingen bra halvlek av Grebbestad som inte alls fick igång spelet.

Men efter 50 minuter fick Grebbestad en frispark i farligt läge men Viktor Adebahrs frispark slogs rätt i muren.

I samma minut ställde Vänersborg om snabbt och fick till ett bra inlägg som Niklas Andersson nickade precis utanför via en Grebbestadstouch. Antingen räddning av Jonatan Hårenberg eller via försvarare (såg inte då jag kollade i kameran).

Den följande hörnan blev livsfarlig för Grebbestads del då Vänersborg fick avslut och Stafford Afori Waona lyckades rensa undan på mållinjen.

Andra halvlek gick till Vänersborg och efter en timmes spel fick man dubbla lägen. Först genom Markus Johansson där David Karlsson slängde sig fint och täckte. Andrabollen hamnade hos Niklas Andersson som fick nästa läge men även där kunde Grebbestads försvar blockera.

Efter 65 minuter revs Oskar Lindberg ner precis utanför 16-metaren och varför domaren visade upp det gula kortet till Vänersborgsspelaren var märkligt? Oskar var ju förbi..

Den följande frisparken var i bra läge och Andrew Palumbo fick bollen förbi muren men allt för nära Besarion Kodalaev som klarade till en hörna.


Efter 70 minuter avancerade Mathias Hegeland fint fram, ända till 16-metaren där han försökte placera in bollen som dock smet strax utanför.

Strax efter tråcklade Grebbestad till ett läge men Oskar Lindbergs avslut gick via försvarare till en hörna.

Sista kvarten sen var Vänersborg det farligare läget framåt och när Grebbestad stod och sov på en kort hörna kunde Vänersborg lyfta in bollen till Nils Berner som nickade bra men Jonatan Hårenberg svarade för en ny fin räddning.

Strax efter kom nytt Vänersborgsläge efter hörna och bollen hamnade hos Markus Johansson men Jeremy Bonyaa hann dit och kunde blockera skottet.

Sista läget i matchen, även denna till Vänersborg och återigen farligt. Ny hörna som gick till fri kille på bakre och han mötte på ett tillslag och Jonatan Hårenberg svarade för en ny fin räddning, nu med en utmärkt fotparad.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Jonatan Hårenberg som äntligen fick hålla nollan i gen. Senast Grebbestad håll nollan i en seriematch var när vi säkrade avancemang till div 1 i sista omgången av div 2 2017. Sedan dess har Grebbestad spelat 43 raka matcher utan att hålla nollan. Men nu kom den äntligen

Hej Jonatan, är det äntligen?
– Nej, det är skit samma egentligen. Det spelar ingen roll utan det var tre poäng som vi skulle ha idag. Vist är det skönt att göra räddningar men utdelningen blev ju inte som man önskade.

Men personligen måste det ändå varit skönt att få hålla nollan igen. Vet du hur många matcher sedan det var?
– Nej. Sådant håller jag inte på och räknar på. Det spelar ingen roll. Jag räknar hellre vinster. Vi hade väldigt många i 2:an senast så det räckte bra det.

Du hade en fantastisk match med många fina räddningar
– Jag kom in fint i matchen och fick göra några avgörande räddningar och sedan fick jag även hjälp av Stafford Afori Waona som rensade undan på mållinjen. Backlinjen kämpade och slet på bra men vi kommer väl inte riktigt upp till den nivå vill framåt. Vi tappar några lätta bollar, passar fel så vi fick inte till det riktigt idag.

Känns som dom var närmast vinst?
– Ja, målchansmässigt var dom nog det. Men samtidigt gjorde deras målvakt några bra räddningar med. Lika var väl ändå ganska rättvist men kanske skulle det varit 2-2 i stället? Men vi gjorde det bra båda målvakterna idag.

Tack och grattis till en bra match
– Tack tackEfter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, Mållöst hemma mot Vänersborgs IF i en match där ja tycker att vi inte kommer upp i rätt nivå?
– Det kan jag väl vara enig med. Vi får inte alls upp samspelet mellan lagdelarna idag som vi haft i dom senaste matcherna.

Första halvlek ändå okej spelmässigt?
– Ja, den var okej. Vi får till en del målchanser men vi fick inte in bollen. Men även Vänersborg hade några farliga lägen...

Avslutningen av halvleken var bra, tryck mot Vänersborg och bland annat en massa hörnor på kort tid
– Vi fick väl till något avslut men vi fick inte riktigt till det.

Andra halvlek i mina ögon svag?
– Vänersborg var mer på hugget i den andra än vad vi var. Samtidigt gjorde vi väl inte riktigt det vi sagt att vi skulle göra. Försöka komma runt på kanterna och slå crossbollar. Spela upp på Anton i yta mellan backlinje och mittfält. Vi hade ett väldigt hafsigt spel. Vi får inte till lagarbetet.

Närmast seger över 90 minuter tycker jag Vänersborg var
– Det får jag hålla med om idag. I andra halvlek var det dom som skapade en massa hörnor och Jonatan Hårenberg gör en kanonmatch idag och räddar oss tycker jag.

GIF-Vänersborgs IF 0-0 Vänersborgs IF Bilder Grebbestad-Vänersborg

Ni glömmer väl inte:
- att anmäla dig till årsfesten 17 december
- att rösta på Supportrarnas Pris 2021 ….

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
Partille TK (h)
2021-12-15 10:00
Uddevalla