Trollhättan för starka i Svenska Cupen

Det blev som väntat en tuff match för Grebbestad mot serieledarna av div 1 södra, FC Trollhättan. 0-4 (0-2) slutade matchen där dock de två första målen kom till skänks efter felaktiga domslut.

Första halvlek
Grebbestad åkte på en riktig mardrömsstart på matchen med 0-1 efter bara fyra minuter och ett par minuter senare en skada i backlinjen med byte som följd. Inte riktigt den start man önskar när man möter ett lag från en serie högre upp i systemet.

Mål och domslut. I fjärde minuten borde Grebbestad fått ett inkast men domarens kommentar är ju god? Det spelar ju ingen roll, det är bara ett inkast..

Och på det långa inkastet, som inte spelar någon roll, nicktochade Anders Mogren in 0-1.

Och bara två minuter senare på en djupledsboll fick Jeremy Bonyaa ont vid utsidan av ena knäet och tvingades till ett byte där Emil Holm-Dahlqvist ersatte.

Men trots den olyckliga inledningen hängde Grebbestad med riktigt bra och första 25 minuterna var bra spelmässigt och man skapade även några skapliga lägen.

Efter nio minuter kom en första chans för Grebbestad när Christoffer Söderlund vann en duell på högerkanten och kom ner mot kortlinjen och spelade inåt. Bollen tog på en försvarare och styrdes tätt utanför egen första stolpe.

Efter en kvart kom Grebbestad i ett snabbt anfall där Anrew Palumbo sökte Oskar Lindberg på djupet. Oskar fick dock inte med sig bollen på sin förstatouch men bollen damp ner till Sebastian Jaconelli som provade med skott långt utifrån och bollen smet klart över.

Efter 22 minuter lyfte Viktor Adebahr in en frispark bra och bollen missade hårfint Mathias Hegeland vid den bakre stolpen och rann då i stället ut till en inspark.

Men så började Trollhättan komma in bra i matchen och efter 26 minuter vek Anders Mogren in från vänsterkanten och drog på ett skott som Jonatan Hårenberg fint tippade till en hörna.

Men så kom det andra olyckliga domslutet där Trollhättan oerhört märkligt fick en frispark fem meter in på Grebbestads planhalva. I andraläge efter detta lyfte Trollhättan in bollen från vänster och återigen höll sig Anders Mogren framme och nickade bollen vidare i mål, 0-2 efter 27 minuter.

Trollhättan var nu i en riktigt bra period och efter fint samspel kom Robert Lipovac fri med Jonatan Hårenberg som kunde rädda. Robert Lipovac även avvinkad för offside.

Strax efter fick Robert Lipovac nytt läge med ett bra skott från 16-metaren som Jonatan Hårenberg klarade till en hörna.

0-2 i paus men det sura i detta var de ytterst tveksamma domsluten som då leder till målen.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades med en slarv i Grebbestadsförsvaret och Robert Lipovac var nära att komma i läge men Grebbestadsförsvaret hann stoppa honom och Viktor Adebahr kunde sedan få rensat bort bollen.

Men sedan kom Grebbestad in i en fin period och visst hade 1-2 suttit fint där men Simon Forslund i Trollhättemålet svarade för några fina räddningar.

Den första Grebbestadschansen kom efter 57 minuter och var lite turlig egentligen. Oskar Lindberg försökte hitta en djupledspassning som i stället tog på en Trollhätteförsvarare och studsade till en fri Sebastian Jaconelli men Simon Forslund kom ut blixtsnabbt och räddade.

Två minuter senare kom nästa Grebbestadschans när Andrew Palumbo vann boll mot en passiv försvarare och Andrew hittade in mot Anton Henriksson som dock fick se sitt närskott räddas av Simon Forslund till en hörna.

Trollhättan stack sedan emellan efter en timmes spel med ett dubbelläge. Man lyfte in en frispark och dubbla chanser uppstod men Grebbestad lyckades få undan bollen.

Men annars var det Grebbestads period i matchen och efter fint kombinationsspel mellan Markus Svensson och Sebastian Jaconelli kom den förste till ett bra avslut som var välplacerat men Simon Forslund var återigen med fint och tippade bollen till en hörna.

På den följande hörnan i 63:e minuten fick Grebbestad ett dubbelläge. Anton Henriksson först på nick som täcktes av en försvarare. Returen till Oskar Lindberg men nu täcktes skottet i stället fint av Alen Kasumovic.

Men sedan efter 65 minuter mattades Grebbestads fina period av och i stället kunde Trollhättan sticka upp och på en djupledsboll i 66:e minuten missade Grebbestadsförsvaret att bryta och Robert Lipovacs skott passerade Jonatan Hårenberg men Mathias Hegeland löpte fint in och lyckades bryta före mållinjen.

Robert Lipovac var ständigt med i Trollhättans offensiv och efter 68 minuter fick han ett fint inspel från Emil Niklasson men Robert Lipovacs avslutning klart utanför.

Tre minuter senare var Robert Lipovac framme igen vid en djupledsboll och i kamp med Mathias Hegeland lyckades han få iväg ett avslut som smet precis utanför.

Efter 74 minuter punkterades matchen. En slarvig passning i sidled av Grebbestad i backlinjen gav inspel mot Albinot Rexhepi som säkert placerade in 0-3.

Efter 87 minuter slog Victor Edvardsson en bra djupledspassning mot Oskar Lindberg som fick aningens snäv vinkel och skottet smet precis utanför den bortre stolpen.

Matchens sista mål kom i 90:e minuten. Och visst kund kanske Oskar Lindberg fått en frispark först på mittplanen men när domaren släppte satte Trollhättan snabbt i djupet och Alexander Karlsson fick bollen och kunde trycka in 0-4.

En summering blir väl att vi egentligen har missflyt vid tre av målen med domsluten och sedan slarvade rejält vid ett. Sedan var Trollhättan bättre över 90 minuter och hade ett bättre passningsspel och var bättre organiserade än oss och dom vinner matchen rättvist. Robert Lipovac, vilken härlig lirare och sedan var Simon Forslund säker där bak.Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, Det blev en kort resa i Svenska Cupen för Grebbestad i år. 0-4 mot Trollhättan
– Ja och vi förlorade mot et mycket bra lag, tycker jag.

Vi fick en mardrömsstart
– Ja det var väl inte det vi behövde när vi möter serieledarna i div 1.

Inte nog med det tidiga baklängesmålet så drabbades vi av en skada i backlinjen tätt inpå målet
– Helt riktigt. Det stör oss givetvis att vi får målet emot oss efter bara fyra minuter och sedan skadan. Vi tvingas ändra om i backlinjen men Emil Holm-Dahlqvist gjorde det bra när han kom in i stället. Men dessa ändringar tidigt i matchen gjorde det inte lättare för oss.

Stod upp bra första 25 minuterna innan Trollhättan kom in bra i matchen men återigen ett väldigt tveksamt domslut emot oss där Trollhättan i andraläge efter detta sätter 0-2.
– Ja, den frisparken kan jag verkligen hålla med om att den var tveksam. Men domaren dömmer och dom fick målchansen och det är sådant som händer.

Vi hade en riktigt bra period i andra med flera chanser
– Ja. Framför allt hade vi ett drömläge att reducera till 1-2 när Sebastian Jaconelli blev helt fri och hade han satt den så...vem vet...

I stället en felpassning och 0-3
– Det är klart att det skall vi inte göra på vår planhalva och 0-3 där så var matchen där avgjord.

Stora skillnaden i matchen var väl att dom var passningssäkrare och låg rätt i positionerna
– Dom har lite mer linjer i sitt spel och är lite mer organiserade. Jobbar lite bättre tillsammans än vad vi gör. Vi skall kunna höja oss i vår passningskvallité och då skall kan det bli bra framöver.

Då får vi i stället ladda för en tuff bortamatch i Örebro
– Absolut

GIF-FC Trollhättan 0-4 FC Trollhättan Bilder Grebbestad-Trollhättan

Stort grattis! Så himla glad för er skull! Starkt jobbat!

Div II Norra Götaland
Igår 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
I övermorgon 12:00
Stenungsund