Bragdmatch av Grebbestad som besegrade Vårgårda

Med många spelare borta, en man mindre i 45 minuter. Men trots detta krigade Grebbestad till sig en seger. En grym laginsats och ett segermål av Jesper Mattsson i matchens 43:e minut.

Första halvlek
Matchen startade i en riktigt tuff värme för spelarna och det var näst intill vindstilla. Planen vattnades före match och jag vet inte om den egentligen är lite hård? Spelarna halkade omkring och föll ”omotiverat” hår många gånger som helst.

Hemmalagets Mohammed Abdulrahman var riktigt vas i första halvlek och första halvleks klart bäste spelare.

Just Mohammed Abdulrahman fick en chans redan efter två minuters spel då Grebbestad slog en mycket slarvig passning som gick till Mohammed som såg att Mattias Jansson var en bit ut och sköt. Men skottet gick en bit över.

Mohammed Abdulrahman var även inblandad i Vårgårdas nästa chans när han var stark och vann en duell, spelade bra in mot Shkelqim Krasniqi men Grebbestad lyckades få ett ben på bollen och chansen försvann.

Efter tio minuter kom Grebbestads första chans och den var bra. Andrew Palumbo gjorde det bra på kanten och spelade ett lågt inspel som nådde Jesper Mattsson men Camil Altun räddade fint med en bra fotparad.

Matchinledning var jämn även om Vårgårda nog hade lite mera boll än Grebbestad. Men efter 22 minuter visade Mohammed Abdulrahman återigen vad han kan. Nu med en grym nertagning och sedan serverade han Lord Ofosuhene ett friläge där Mattias Jansson kom ut perfekt och kunde rädda.

Direkt efter en vätskepaus, i 24:e minuten vände Grebbestad snabbt på spelet och Andrew Palumbo fick läget och sköt bra men Camil Altun räddade till en hörna.

Tre minuter senare visade Mohammed Abdulrahman att han även var snabb och vann en löpduell med Grebbestadsförsvaret och sedan spelade snett inåt bakåt till Hassan Najafi som dock inte fick någon bra träff och bollen klart utanför.

Efter 32 minuter var Vårgårda nära ett ledningsmål. Man lyfte in en boll som nickades undan av Grebbestad men bollen hamnade hos Joakim Engström som klippte till en bra volley och bollen smet precis utanför krysset.

I 39:e minuten hade Vårgårda en frispark i bra läge. Mohammed Abdulrahman sköt bra men Mattias Jansson var fint med och tippade till en hörna nere vid sin vänsterstolpe.
När en andraboll lyftes in men t
På den följande hörna fick Mohammed Abdulrahman ett kanonläge på nick men han fick ingen riktig träff med nicken.

Efter ett antal chanser för Vårgårda slog i stället Grebbestad till! Markus Svensson spelade ut till Andrew Palumbo som återigen hittade in fint med en låg boll till Jesper Mattsson som nu hittade nätmaskorna, 0-1 och mycket fint.

I halvlekens sista sekunder åkte Grebbestad på en mardrömsutvisning när Makus Svensson åkte på ett andra gula kort. Efter ett motlägg där han var först på bollen. Vårgårdas Richard Wartmark sa i pausen att han tyckte utvisningen var tuff och att Grebbestadskillen var först på bollen.

Andra halvlek
En man mindre och då såg man framför sig en våldsam forcering av Vårgårda. Men den kom inte och på något vis verkade dom trötta och oinspirerade?

Även Mohammed Abdulrahman som var så bra i första halvlek försvann i den andra halvleken.

Mohammed Abdulrahman fick visserligen ett läge tidigt i den andra halvleken där han fick på bra träff på ett skott men bollen gick rakt på Mattias Jansson.

Sedan efter 52 minuter fick Grebbestad ett ypperligt läge att göra 2-0. Lidköping rev olyckligt ner Oskar Lindberg och Grebbestad fick en straff. Men Cmil Altun gick åt rätt håll och räddade Granit Berishas straff.

Grebbestad låg bra defensivt och bröt flera anfall och kunde gå på omställningar då Vårgårda inte riktigt gjorde jobbet hemåt.

Efter 71 minuter passade Vårgårda farligt fel i backlinjen. Bollen hamnade hos Oskar Lindberg som hittade Jesper Mattsson som tog sig till ett bra skottläge men då kunde Vårgårdaförsvaret blockera skottet.

Två minuter senare fick Vårgårda en frispark från säkert 30 meter. Hassan Najafi klippte till och fick på en kanonträff men bollen smet precis utanför.

Det var först när det var en 10-12 minuter kvar av matchen som Vårgårda började få till lite tryck framåt men man fick inte till så mycket mer än ett par halvchanser.

Därmed kunde Grebbestad hålla undan och ta tre grymma poäng.

Och Grebbestads fina svit mot Vårgårda håller i sig, 6 vinster på 6 matcher...

Efter matchen fick jag en liten pratstund med segerskytten Jesper Mattsson

Jesper, ett antal spelare borta och inte ens full avbytarbänk. Men seger ändå efter en bragdmatch. Din kommentar till matchen
– Det var en tuff match. Vi har otur och får ett rött kort som var tveksamt. Men vi löste det bra och låg väldigt rätt på planen.

Du fick nöjet att göra segermålet och hade även ett bra läge tidigt. Vackert ledningsmål, berätta
– Andrew Palumbo kom på högerkanten och slog ett fint inspel. Jag kom i en fin yta mellan backarna och tryckte dit den.

Såg tufft ut inför andra med en man mindre men tempot i matchen sjönk och det kändes som Vårgårda inte riktigt orkade? I stället fick vi ett gyllene läge att avgöra via en straff
– Sånt händer. Jobbigt läge ett kliva fram så det händer.

Seger och segerskytt, stort grattis!
– Tusen tack

Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, vi är nu några minuter efter matchen. Hur känns det?
– Det känns väldigt bra.

En tuff match på förhand med flera spelare borta. En bragdartad match av oss
– Ja, det får man väl nästan säga. Det är mycket som gått emot oss sista vecka och även här med Markus Svenssons utvisning men vi löste det.

Vad tycker du om utvisningen?
– Vad skall man säga? Domaren dömer...

En okej första där dom har lite mer målchanser där vi hade lerdningen efter ett vackert mål
– Ja men jag är nog inte enig med dig om att dom hade fler chanser än oss? Jag tycker det var g anska jämt med det även om vi tappade spelet sista kvarten.

Det såg svårt ut inför andra med en man mindre men vi fick tidigt ett fint läge via en straff
– Ja, men vi lyckades inte förvalta den men dom spelade med en man mer hela andra och ibland bland måtta långa inlägg där vi hade en bra backlinje som löste detta fint så dom skapade inte mycket i den andra halvleken. Är man en man mer går man även ofta ner sig med löpningar och man tror att det fixar sig. Det laget som är en man mindre höjer sig i stället.