Olle Kristoffersson nyförvärv i Grebbestad

Bullarens IF – ni kan andas ut! Det är inte som spelare Olle har värvats :-)

Olle är ny som sportchef och kommer att jobba ihop med Rikard Söderlund och Andreas Ström.

Vi passar på att kolla läget med trion som nu kommer att jobba tillsammans, Rikard, Andreas och Olle


Först och främst: Välkommen tillbaka i Grebbestads IF Olle Kristoffersson
– Tack så mycket!

Det är ju nu dryga året sedan Peter Svensson hoppade av som Sportchef i Grebbestad. Rikard Söderlund, hur var dina tankar när du fick förfrågan om att jobba som sportchef i Grebbestad?
– Ja, hur var tankarna? Tankarna var väl lite att man är ju här uppe ändå. Sonen spelar här och jag har hjälpt till tidigare med arrangemanget runt matcherna. Tankarna var ju att vi skulle hjälpa Peter först men så blev det mer och mer att han trappade av så det tydde sig ganska naturligt och det var bara kul.

Samma fråga till dig Rikard
– Som Rikard sa, vi började ju lite med att hjälpa Peter. Han frågade om vi kunde hjälpa till lite och runt om och på den vägen är det. Så vi hoppade på tåget som man säger. Det är jäkligt intressant.

Rikard och Andreas : Underlättade det att ni var kompisar sedan tidigare att ta denna roll?
– Ja det är klart att det gör. Framför allt att vi är två från Lysekil. Sedan har vi haft med spelare i bilen när vi åkt, ibland upp till tre st.

Rikard: Vad är det egentligen ni sysslar huvudsakligen med som Sportchefer?
– Säg vad vi inte gör. Men i huvudsak är det givetvis att vi skall fixa kontrakt och så med spelare som tränarstaben vill ha. Åka runt och scouta lite där vi har hittat lite spelare från lägre divisioner. Se till att spelarna mår bra. Har dom problem skall vi vara ett bollplank mellan ledare och spelare.

Andreas: Hur har du och Rikard fördelat arbetet mellan er när ni var två stycken?
– Det är nog 50/50. Först fick vi en lista på spelare Peter Levin skulle vilja ha, som vi skulle kontakta. Rikard har nog pratat med lite mer spelare än jag så har jag suttit lite mer med kontraktsbiten.

Rikard: Nu när Olle kommer in och hjälper er, vad är det främst ni har känt att att Olle skulle kunna tillföra något till er?
– Olle kan tillföra otroligt mycket! Tror vi, hoppas vi! Framför allt är han en fantastiskt go gubbe, en glädjespridare. Han kan hjälpa oss väldigt mycket och kanske då ta den norra biten, Tanum och Strömstads kommun så Olle kommer att bli en fin resurs för oss vilket kommer att underlätta vårt arbete.

Olle: När du fick fråga om att jobba med Rikard och Andreas. Vad kände du då och hur lång betänketid behövde du för att tacka ja?
– Jag behövde jäkligt lång betänketid, hahaha. Nej skämt å sido, Jag har varit sugen på att hjälpa till med något länge. Men tidigare har jag inte riktigt hittat något jag tycker skulle vara intressant och kul men det har jag gjort nu.

– Jag ser fram emot detta och jag hoppas det kan underlätta för Rikard och Andreas och hjälpa Grebbestads IF framåt!

Olle: Du kommer ju kombinera denna roll med att vara spelare i Bullaren. Hur går det egentligen för dig? Du hade ju en del problem med en knäskada som stoppade dig i Grebbestad
– Ja, men nu är jag med och spelar och det är skoj. Jag har kunnat träna hela året. Det blev en lång försäsong vilket passade mig bra i och med att jag inte spelat på några år. Vi har nu spelat tre seriematcher och vunnit alla tre. Jättekul och ett gott gäng! Det är väldigt kul även om det är på lite lägre nivå.

Olle: Inga problem att spela för Bullaren och vara sportchef i Grebbestad?
– Nej. Det skall nog inte bli några intressekonflikter där. Skulle det bli så finns andra personer som får sköta det så det skall vara lugnt.

Olle: Hur känner du inför arbetet, kommer du att fråga Rikard och Andreas om råd till en början?
– Det är dom som skall sätta mig i arbete och jag skall försöka utföra de uppgifter jag får, med hjälp av dom givetvis. Vi kommer ju att ha en dialog internt men jag får vara med och se och lära lite till en början. Men det skall bli kul.

Olle: Du var ju lite inne på det men jag drar min fråga ändå: En hypotetisk fråga: Säg att ni får fram en talang i Bullaren som skulle kunna vara något för Grebbestad. Kan du då tänka dig att värva honom till GIF eller lämnar du över den rollen till Rikard eller Andreas?
– Jag tänker att det måste vara målet att ha en klubb i kommunen som spelar lite högre upp där unga talanger kan komma till. Så hade det sket tror jag att alla iblandade tycket det vore roligt för den spelaren det gäller. Det hoppas jag i alla fall.

Andreas: Truppen är ju något mindre numerärt än tidigare vilket märkts något i upptakten av serien då vi dragits med en del skador och även haft lite avstängningar. Jag vet att ni jobbat för att bredda truppen men det är inte helt enkelt?
– Nej, det är väldigt tufft. Läget är som det är med bland annat Corona och det är mycket som skall klaffa. Killar vi varit i kontakt med har inte alltid varit beredda på att lägga ner den tid som krävs när man kommer hit. Vissa svarar inte alls.

– Men sedan får man inte få panik då vi har ett bra trupp när vi inte har avstängningar och en massa skador. Men visst kan den vara sårbar som senast. Men det gäller att andra spelare kliver fram. Det gäller även att vara lite kall och man kan inte skaffa spelare bara för att. Då får i stället dom yngre kliva fram ett steg till och det tycker jag dom har gjort

Rikard: Vi har ju en kille som tränar med oss, Ylber, men där är det inte enkelt att få en snabb lösning?
– Nej verkligen inte. Och vi är inte heller riktigt klara med honom än. Jag har haft en dialog med Olle om hur vi kan lösa detta och Andreas har gjort ett stort jobb med Migrationsverket. Just n ser det ut som vi skall kunna få till en lösning med honom och han ser bättre och bättre ut för varje träning. Kan han bli klar breddar han vår trupp fint. Vi hoppas på en lösning inom några dagar.

Olle: Detta har ju varit klart sedan strax före sommaren men vi har väntat på ett läge att träffas allihopa. Har du redan kommit igång med något arbete inom det du nu kommer att jobba med?
– Nej, inte direkt. Mest tankeverksamhet så här långt. Men nu under hösten kommer det att bli lite mer och mer då det är en arbetsam period.

Rikard: Ni är ju tre stycken nu som jobbar med denna roll. Vad händer om ni tycker olika? Någon som då har bestämmande roll? Eller röstar ni?
– En väldigt bra fråga! Nu kan jag ja bara prata om det som varit hittills med mig och Andreas. Hur konstigt det än låter har vi varit överens till 99,9 % om allting. Sedan är det Andreas som har huvudansvaret så är vi inte het överens så är det Andreas som får ta beslutet. Jag misstänker att du kommer att fungera lika bra framöver när vi blir tre st.

Då tackar vi för pratstunden med er alla och önskar god lycka framöver med förlängningar av kontrakt och till att värva in nya spelare
– Tackar tackar!

Olle Kristoffersson Andreas Ström Rickard Söderlund

Nuläget i dagens matcher efter ca 60 min:
Angered-VFK 3-1
Nordv-Skövde 0-0
Ahlafors-Kumla 1-0
Grästorp- Lidköping 3-0 i paus

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Thordéngården konstgräs, Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla