Anders Tjernberg klar för 2021

I och med att Anders Tjernberg förlänger med Grebbestad har vi nu klart med två duktiga målvakter över 2021. Inte minst viktigt är en annan roll Anders innehar i föreningen!

Hej Anders hur står det till?
– Tjena Janne. Det är bara fint!

Hur känns det nu när du har förlängt över 2021?
– Det känns bra. Nu är det bara att hoppas vi får börja träna snart.Lagets ålderman. Hur är det med åldern? Känner du dig gammal eller är du evigt ung?
– Inget jag brukar reflektera över faktiskt. Men känner mig nog mer evigt ung än gammal i alla fall.Du har ju oftast fått finna dig i att vara andramålvakt och få vänta på dina chanser. 2020 fick du spela i DM och du gjorde en strålande insats mellan stolparna i förlusten 1-2 mot Stenungsund. Du måste själv varit nöjd med din insats även om det givetvis aldrig är kul att förlora?
– Nej det är det självklart inte men i efterhand kan man såklart vara nöjd med sin prestation. Sen är det ju givetvis skönt att visa att man håller på denna nivån när man väl får spela. Mer är svårt att göra.

Din bästa räddning i matchen inte räknades inte då det var avblåst för offside vill jag minnas. Kommer du ihåg den räddningen? I ditt vänsterhörn...
– Dom hade en gubbe som stack i djupet så fort han fick chansen. Han öppnade upp höften lite väl mycket så han kunde egentligen bara skjuta i det hörnet så då kunde jag tjuva lite.

Om vi ser till dina uppgifter i föreningen så är du ju målvakt i a-truppen och även målvaktstränare. Och vad jag förstår a vad jag hör är sportchefer och vår andra målvakt Mattias Jansson mycket nöjda med din insats som målvaktstränare[. Det måste vara kul att höra?
– Haha, målvaktstränare vill jag inte kalla mig, eller bli kallad heller. Men det är väl mitt ansvar att se till att vi gör nått vettigt med den tiden vi har själva på träningen.Om vi tänker oss framåt i tiden, kommer d efter du slutar med din aktiva kariär att fortsätta som målvaktstränare? Och har du gått någon utbildning i detta
– Det är väl inte omöjligt. Dock har jag alltid sagt att jag hade blivit en otroligt bra materialare så det kanske ligger närmare till hands. Nej jag har inte gått nån kurs eller så. Planen är att spela ett bra tag framöver så då är jag 100% spelare med fullt fokus på det.Spännande med ny tränare 2021? För dig som oftast varit andremålvakt så kommer n en nu en tränare där du och Mattias Jansson får visa upp er i kampen om att vara förstemålvakt, är det en extra sporre?
– Ja precis. Väldigt tråkigt att Micke och Matti lämnar, förhoppningsvis kommer de tillbaka till GIF på ett eller annat sätt i framtiden. Men med det sagt så ska det bli väldigt spännande att se hur Jonas ser på saker och ting. Nu startar alla på noll igen och det känns såklart inspirerande. Det ska bli väldigt kul!Grebbestads trupp 2021

Se kort när spelarna och ledare skriver på för 2021

Ledare för 2021:
• Jonas Björk : Läs mer om Jonas Björk

Spelare för 2021:
• Mattias Jansson: Läs mer om Mattias Jansson
• Jesper Mattsson: Läs mer om Jesper Mattsson
• Oscar Landgren: Läs mer om Oscar Landgren
• Lukas Bäckström: Läs mer om Lukas Bäckström
• Lukas Berntsson Läs mer om Lukas Berntsson
• Peter Mandic Läs mer om Peter Mandic
• Thomas Reinfjord Läs mer om Thomas Reinfjord
• Anders Tjernberg Läs mer om Anders Tjernberg

Anders Tjernberg

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
I övermorgon 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.