28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 

Assisterande tränare klara, Fredrik Oskarsson och Rikard Johansson

Idag träffades dom för första gången. Nya huvudtränaren och de nya assisterande tränarna Fredrik Oskarsson och Rikard Johansson. Två ganska oerfarna men hungriga och inspirerade personer

Hemsidan passar naturligtvis på att ställa några frågor till Fredrik och Jonas

Fredrik OskarssonHej Fredrik, hur står det till?
– Jo, det är jättebra, det är kanon!

Du är idag klar för Grebbestads IF som assisterande tränare ihop med Rikard till huvudtränaren Jonas Björk
– Ja, stämmer, det är vi. Det är kul, det blir spännande. Lära känna laget och föreningen Grebbestads IF.

Vad känner du så här inför denna utmaning?
– Det kom lite oväntat men det känns jättekul, jättespännande och inspirerande. Kul att få möjligheten att vara med högre upp i seriesystemet.

För mig är du en helt ny bekantskap. Berätta lite vem är Fredrik, ålder, familj osv
– Jag är 31 år, född 89. Jag är från Uddevalla från början och flyttade till Fjällbacka 2012 tror jag det var och jobbade på golfbanan där. För tillfället ensamstående.

Berätta lite om din egna spelarkarriär, vilka lag har du spelat i, börja med moderklubben och jobba dig framåt
– Från början är det Herrestad. Där spelade jag till jag var 14-15 år. Sedan var det Ljungskile. Där var jag tills jag fick a-lagskontrakt med Oddevold och då var jag där tillsammans med Markus Svensson och dagens sportchef Olle Kristoffersson. Därefter var jag i Åsebro. Efter där höll jag upp lite en sväng innan jag gick till Lane. När jag flyttade till Fjällbacka slutade jag helt, fram till vi startade upp i Fjällbacka igen där jag spelat de tre senaste säsongerna där jag varit spelande tränare.

När du spelade i Oddevold, vilken nivå var dom på då?
– Div 1 och div 2 var det.

Hur ser det ut med dina erfarenheter som tränare då? Är det detta som du nu varit i Fjällbacka?
– Japp, det är bara i Fjällbacka som jag varit tränare.

Du har ju precis fått träffa Jonas för första gången (ca 10 minuter före intervjun). Känns det bra?
– Det känns superbra alltså! Det skall bli roligt att prata mer med honom.

Jag har ju förstått att du bor i Fjällbacka vilket då inte är långt från Grebbestad, brukar du se Grebbestad när dom spelar på hemmaplan eller har du följt laget på något annat sätt?
– I år har jag ju inte sett dom så mycket av förklarliga skäl men tidigare år brukar jag allt se ett antal matcher om året när det inte krockat med Fjällbacka. Sedan följer jag vad som händer via nätet och så. Ser resultat och så så lite koll har jag allt.

Uppgifter jag först fick när jag fick ditt namn var att du tränat med Grebbestad när du flyttade till Fjällbacka. Stämmer detta men i så fall gjorde du väl inga a- eller b-lagsmatcher? Hittar dig nämligen inte i Grebbestads digra statistik
– Ja, jag var här och tränade en sväng. Kommer inte riktigt ihåg när det var, 2014 kanske? Jag spelade en internmatch men jag fick inget kontrakt. Jag var väl för dålig helt enkelt, haha. Så då blev det inget :-)

Då tackar vi för intervjun och önskar lycka till
– Tack så mycket


Rikard JohanssonHej Rikard, hur står det till?
– Det är bra

Du är idag klar för Grebbestads IF som assisterande tränare ihop med Fredrik till huvudtränaren Jonas Björk
– Ja

Vad känner du så här inför denna utmaning?
– Det skall bli väldigt kul, inspirerande.

Det var inte så länge sedan, dryga två månader sedan, som jag senast hade en intervju med dig. Då rörde det sig om serieseger med flickor 16 år. N tar du klivet in på seniornivå herrar, bli det ett stort steg tror du? Läs intervju med Rikard och serieseger med flickor 16 år
– Det blir ju skillnad. Jag har ingen erfarenhet att träna seniorer och jag har aldrig haft det som mål egentligen. Skillnaden blir ju att med ungdomsidrott jobbar man ju med att så många spelare skall hålla på så länge som möjligt oavsett om dom är duktiga eller omotiverade. Här blir det ju helt annorlunda, här kan man ställa högre krav. Alla spelare för dom är duktiga, vill bli bättre och vill vinna matcher. Det blir en omställning men det skall bli kul.

Berätta lite om dig själv, ålder, familj osv
– Jag är 49 år. Sambo, två barn. Båda barnen spelar i GIF och det är på den vägen jag är med i GIF. Jag har varit ungdomstränare för båda två och dom är 10 och 15 år. Född och uppvuxen i Bullaren

Berätta lite om din egna spelarkarriär, vilka lag har du spelat i, börja med moderklubben och jobba dig framåt
– Ungdomsfotboll i Bullaren. När jag var 15 flyttade jag till Uddevalla för gymnasium. Då började jag spela med IFK Uddevalla. Sedan flyttade jag hem och började spela i Rabbalshede. Sedan var jag i Bullaren i 1 år innan jag började på högskola i Karlstad och flyttade dit och började spela med FBK Karlstad. När dom sedan gick ihop med några andra lag och bildade Carlstad United så gick jag till Hertzöga. Sedan flyttade jag hem för att söka jobb och spelade då en höst i Grebbestad. Efter det blev det Näset och SG 97 i Göteborg.

Hur ser det ut med dina erfarenheter som tränare då? Utöver ovan nämnda med flickor 16 år
– Jag har en uppgift till, jag är tränare för P10 tillsammans med Matti Demegård så där har man kunnat lära sig lite. Men annars har jag ingen övrig erfarenhet.

Du har ju precis fått träffa Jonas för första gången (ca 10 minuter före intervjun). Känns det bra?
– Det känns bra. Det kommer inte vara några problem. Jag tror att det blir jättekul. Rollerna är inte helt klara ännu men jag kommer att assistera Jonas med alt han vill så vi kommer att hitta våra roller till slut.

Du är ju en flitig gäst på Siljevi, även när a-laget spelar, men då oftast med lite andra uppdrag, berätta
– Mycket har varit att jag varit ansvarig för bollvärdar när våra lag haft den uppgiften. Sedan är jag ju här i egenskap av styrelsemedlem och jag sitter även i ungdomssektionen så man har många roller och anledningar till att vara på matcherna.

Ungdomstränarrollen, släpper du den nu eller hinner du med detta med?
– Tiden blir ju et problem, så är det. Därför har det tagit lång tid innan jag har kommit fram till det här beslutet. Det är ju inte bara jag som är involverad utan andra roller som måste förändras. Jag kommer att lämna huvudansvaret för flickorna och har ingen roll där längre med undantag att man är lagförälder. Men jag kommer fortsatt att hålla i en träning i veckan för pojkarna.

Du står ju på några matcher i Grebbestads tröja, hur ser du på din GIF-karriär där?
– Jag minns knappt detta. Vi vann div 3 med FBK Karlstad vilket är höjden på min spelarkarriär. När dom sedan slog ihop lagen i Karlstad skulle två trupper bli en och jag föll utanför den truppen och hamnade då i stället i Hertzöga. Tappade självförtroende och flyttade hem. Peter Levin var tränare och han visste att jag skulle dra direkt efter säsongen då jag sökte jobb i Göteborg. Så det var uttalat att man inte skulle satsa fullt på mig men det blev några inhopp och vi gjorde en bra säsong och jag tror att vi blev trea i den gamla trean vilket är bland det bästa Grebbestad blivit tills för några år sedan.

Då tackar vi för intervjun och önskar lycka till
– Tack tack

Grebbestads trupp 2021

Se kort när spelarna skriver på för 2021

Ledare för 2021:
• Jonas Björk : Läs mer om Jonas Björk
• Fredrik Oskarsson : Läs mer om Fredrik Oskarsson
• Rikard Johansson : Läs mer om Rikard Johansson

Spelare för 2021:
• Mattias Jansson: Läs mer om Mattias Jansson
• Jesper Mattsson: Läs mer om Jesper Mattsson
• Oscar Landgren: Läs mer om Oscar Landgren
• Lukas Bäckström: Läs mer om Lukas Bäckström
• Lukas Berntsson Läs mer om Lukas Berntsson
• Peter Mandic Läs mer om Peter Mandic
• Thomas Reinfjord Läs mer om Thomas Reinfjord
• Anders Tjernberg Läs mer om Anders Tjernberg
• Philip Hällgren Läs mer om Philip Hällgren
• Markus Svensson Läs mer om Markus Svensson

Rikard Johansson Jonas Björk Fredrik (Ass. tränare) Oskarsson

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.