28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 

Valon Gashi Grebbestads femte nyförvärv

Grebbestad värvar Vänersborgs FKs målspruta Valon Gashi! Ett tungt nyfärvärv och vi hoppas Valon kan fortsätta ösa in mål.

Det har egentligen varit prat om Valon Gashi sedan Grebbestad drog igång sin träning 9:e januari. Men det dröjde till lördagen den 13:e februari innan vi fick se Valon Gashi på internmatchen som spelades. Vem gjorde första mål där då, jo just Valon Gashi!

Sedan gick det snabbt! På onsdag kom beskedet att Valon bestämt sig för Grebbestad. Då väntar man bara på påskriften som skulle kommit i lördags men då var träningen inställd.

Men så idag kom påskriften!


Grebbestad passar även på att tacka Vänersborgs FK för fint samarbete med övergången.


Hemsidan passar naturligtvis på att ställa några frågor till Valon Gashi

Hej Valon, hur står det till?
– Jo då, det är bara bra!

Du har i dag skrivit på för Grebbestads IF och blir därmed det femte nyförvärvet för 2021. Hur känns det?
– Det känns skönt! Allt är klart nu och alla bitar har kommit på plats.Det har varit lite rykten om dig och Grebbestad redan när Grebbestad startade sin träning i januari. Men det dröjde till en internmatch 13:e februari innan vi fick se dig på planen och sedan gick det snabbt. Berätta och hur känns det att bli Grebbestadsspelare?
– Jag har pratat med Grebbestad tidigare år och nu blir det tredje gången gillt. Att det tagit så lång tid nu är att jag varit tvungen att få ändra mina jobbtider för att allt skulle fungera.

Berätta vad det är som gör att du väljer att komma till Grebbestads IF och underlättade det att tidigare lagkamraten Peter Mandic redan valt Grebbestad?
– Grebbestad är ett lag som alltid varit med i toppen. Dom brukar ligga etta, tvåa eller trea. Dom är ett topplag som skall vara där och jag vill vara med och vinna något och vi har goda chanser. Sedan att Peter gått ditt redan underlättade givetvis. Vi har ju spelat ihop i ganska många säsonger så det underlättar så klart för mig att välja Grebbestad.

Berätta lite om vem Valon Gashi är? Ålder, familj, jobb osv.
– Jag är 30 år, öhhh 31! 30 år, nej 31 år gammal tror jag :-) Jag bor tillsammans med min flickvän. Jag jobbar som fritidspedagog. Hinner väl inte så mycket mer än att umgås med familj och vänner och att spela fotboll.Berätta vilka tidigare lag du spelat för och börja med din moderklubb
– Melleruds IF, IFK Åmål, IK Gauthiod, Carlstad United, Vänersborgs FK, IK Gauthiod, IK Oddovold, Vänersborgs FK och nu Grebbestads IF

Du är ju vida känd i vår region som en målskytt av rang. Vad är det som gör att du genom åren gjort så mycket mål?
– Jag vet faktiskt inte? Jag är på rätt plats vid rätt tillfälle. Men det är klart att man gjort några mål hittills och jag hoppas jag kan fortsätta bidra med mål och poäng även i Grebbestad.

När man kollar på förbundets sida är det väl bara 2019 (Oddevold/Vänersborgs FK) och 2015 (Carlstad United) som det gått tyngre för dig med målskyttet
– Precis, det stämmer. I Carlstad hade jag ändå ett okej år spelmässigt och det blev 5 mål. I Oddevold var det väl ett misslyckande tycker jag personligen så det blev en halv säsong där innan jag gick till Vänersborgs FK och det blev 6 mål på hösten i serien. Inte riktigt nöjd med det heller men det har varit bättre övriga årBeskriv dig själv som fotbollsspelare, vilken position du brukar spela på och vad du har för styrkor
– Jag här forward och en styrka är ju att göra mål så klart. Jag är som jag sa tidigare på rätt plats vid rätt tillfälle och gör mål på olika sätt. Med huvud, fötter, knä, rygg och cykelsparkar och det ena med det andra.

Du har ju gjort en del mål på Grebbestad för Vänersborgs FK, hur speciellt blir det att möta just Vänersborgs FK?
– Nä, jag tänker inte på just den matchen så. Det blir som en vanlig match, vilken som helst och ingen prestige så. Nu har jag skrivit på för Grebbestad och det är dom som gäller och jag har mött VFK tidigare när jag spelat i Gauthiod så det är inga problem. Det blir bara roligt att komma tillbaka till Vänersborg och spela där.

Någon speciell match mot Grebbestad som du kommer ihåg mer än andra? Kanske den märkliga matchen i fjol där VFK vann med 6-4?
– Precis, det var en rolig match! För publiken, eller ja publiken? Det var ju bara 50 personer inne. Men det var en rolig match som svängde fram och tillbaka och jag lyckades få göra två mål i den matchen. När VFK och Grebbestad möts brukar det bli mycket mål både fram och bak, målrika matcher.Om vi tittar på din karriär så här långt, vad är ditt bästa fotbollsminne?
– Det blir ju svenska cupen med VFK så klart! Vi slog ut Jönköping och kom med i gruppspelet där vi tog en del poäng men åkte ut på målskillnad till slut. Sedan har det varit bra minnen i futsal med Mellerud
Har du någon seriefavorit?
– Både Oddevold och BK Forward är nog favoriter. IFK Skövde kan vara med där med

Har du satt någon personlig målsättning för dig själv för 2021?
– Personlig målsättning... Ja, självklart. Man har lite delmål för att nå slutmålet. Det är godkänt, väl godkänt och mycket väl godkänt och den sista är ju den man siktar på. Men jag avslöjar inga siffror eller vad delmålen innebär.Får man vara nyfiken, var det andra lag som ryckte i dig för 2021, du behöver ju i så fall inte nämna vilket eller vilka lag som gjort det?
– Ja, det har varit några klubbar som hört av sig. Men jag har pratat med Grebbestad och Peter Mandic var klar tidigt vilket underlättar med pendling. Visst några lag har hört av sig men det har varit Grebbestad som jag fört en dialog med.

Vad tror du om Grebbestads trupp, kan vi vara med och utmana i toppen?
– Ja, det tycker jag. Vi skall allt kunna vara med där uppe, topp tre. Men det hjälper ju inte så jag säger topp två hade varit bra om vi kom.

En avslutande fråga, du var ju lite inne på det tidigare att du inte hade så mycket tid över men vad gör du när du inte spelar fotboll?
– Det var svårt! Inte mycket faktiskt. Jag har egentligen inget annat intresse förutom fotboll och futsal. Samt familj och vänner

Spelar d futsal nu med?
– Ja det gör jag men i år har det varit inställt så då har man vilat.

Då tackar vi för intervjun och så ser vi fram emot säsongen 2021 och säger Hjärtligt välkommen till Grebbestad
– Tack så mycket!
Grebbestads trupp 2021

Se kort när spelarna och ledare skriver på för 2021

Ledare för 2021:
• Jonas Björk : Läs mer om Jonas Björk
• Fredrik Oskarsson : Läs mer om Fredrik Oskarsson
• Rikard Johansson : Läs mer om Rikard Johansson

Spelare för 2021:
• Mattias Jansson: Läs mer om Mattias Jansson
• Jesper Mattsson: Läs mer om Jesper Mattsson
• Oscar Landgren: Läs mer om Oscar Landgren
• Lukas Bäckström: Läs mer om Lukas Bäckström
• Lukas Berntsson Läs mer om Lukas Berntsson
• Peter Mandic Läs mer om Peter Mandic
• Thomas Reinfjord Läs mer om Thomas Reinfjord
• Anders Tjernberg Läs mer om Anders Tjernberg
• Philip Hällgren Läs mer om Philip Hällgren
• Markus Svensson Läs mer om Markus Svensson
• Victor Edvardsson Läs mer om Victor Edvardsson
• Jimmie Larsson Läs mer om Jimmie Larsson
• Christoffer Söderlund Läs mer om Christoffer Söderlund
• David Karlsson Läs mer om David Karlsson
• Amel Licina Läs mer om Amel Licina
• Isac Ohlsson Läs mer om Isac Ohlsson
• Ylber Maloku Läs mer om Ylber Maloku
• Joakim Berggren Läs mer om Joakim Berggren
• Felipe Lazcano Fernandez Läs mer om Felipe Lazcano Fernandez
• Valon Gashi Läs mer om Valon Gashi

Valon Gashi

Leo Pllana till Sydkorea:
https://fotbolltransfers.com/site/news/148983

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.