Inför Stenungsund

Ett av lagen Grebbestad har mött flest gånger sedan hemsidan skapades. Hela 29 gånger sedan 2000 och det är ett litet övertag för Stenungsund.

I fjol möttes lagen två gånger. Först vann Stenungsund i DM medan Grebbestad vann det enda seriemötet.

Stenungsunds IF
Stenungsund har till denna säsong tappat några viktiga spelare som Imer Beqiri (Oddevold), målvakten Franko Skugor (Ljungskile) och Mattias Larsson (Ödsmål.

Men trots förlusterna har man öppnat årets seriespel bra och står på 1 vinst, 1 kryss och 1 förlust.

Premiären var mot Oddevold och slutade 0-0 sedan Oddevold fört spelet men Stenungsund som försvarat sig bra. I den andra matchen gick det bättre och det blev seger med 3-1 borta mot Tidaholm. Senast dock förlust hemma mot förmodade topplaget Forward med 0-2.

Mot forward fick vi se en 17-årig debutant mellan stolparna, Lucas Lidberg. Han orsakade straffen som gav 0-2 men av bilder jag sett på twitter, en ytterst tveksam straff. Nog såg det ut som en perfekt brytning? Ok, domaren stod närmare än kameran jag sett bilder ifrån…

Grebbestads IF
Om Stenungsund fått en ganska bra start så har inte Grebbestad det. 2 förluster i de inledande två matcherna och delad jumbo med Tidaholm.

Senast mot Oddevold fick vi dock se ett betydligt bättre Grebbestad än i premiären mot Angered. Men det blev förlust 1-2 hemma mot Oddevold. En match som avgjordes under 18 mardrömsminuter för Grebbestad, 14 min 0-1, 24 min Markus ut, skadad, 28 min 0-2 och 32 min Jesper Mattsson ut skadad.

Så dryga halvtimmen var det inte mycket som gick Grebbestads väg. Men en bra avslutning på första halvlek gav 1-2 genom Jimmie Larsson. Sedan kom en jämn andra halvlek där Grebbestad bästa chans för kvittering kom med knappa 10 minuter kvar. Men Isac Ohlsson avslut rensades undan strax framför mållinjen.

Markus Svensson kan vara tillbaka efter smällen mot Oddevold (egen spelare). Han har dock även haft lite problem med baksidan. Jesper Mattsson helt klart borta från matchen.

Ylber Maloku och Felipe Lozcano Fernandez då? Båda har missat de inledande matcherna men kommer allt närmare återkomst. Hinner dom bli klara till Stenungsund?

- Tävlingsmatcher, DM, 3 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, Stenungsund 2 vinster, 2-3 i målskillnad
- Fem senaste, senast först: SIF-GIF 0-1 (2020), GIF-SIF 1-2 (2020), GIF-SIF 2-1 (2019), GIF-SIF 1-5 (2019), SIF-GIF 0-1 (2018)
- Flest insläppta för Grebbestad: 2019-02-09 GIF-SIF 1-5
Senaste matchen, Stenungsund-Grebbestad 0-1 (2020-10-10)
39 min Varning Ylber Maloku
63 min 0-1 Ylber Maloku