28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 

Grebbestad fast i botten efter ny förlust

Grebbestad ledde med 1-0 i paus efter bra spel. Men i den andra halvleken rasade spelet samman och på de sista 10 minuterna i matchen kunde Stenungsund vända och vinna med 1-2 vilket kändes rättvist efter den andra halvleken.

Bild: Valon Gashi (nr 9) nickar in sitt första mål för Grebbestad

Första halvlek
Dagens match spelades på ett mycket fint Siljevi i strålande väder men då kanske väl varmt för spelarna och då var ju frågan vilket lag som kunde bemästra värmen bäst?

Stenungsund öppnade matchen piggast och var nära att komma igenom redan i den andra minuten innan Jimmie Larsson kunde rensa undan till en hörna.

I den femte minuten var Stenungsund ytterst nära ett ledningsmål. Efter ett långt inkast blev det lite hit och dit innan bollen hamnade i ett fint läge för Gustav Kjellström men Mattias Jansson var snabbt med och kunde rädda.

Grebbestad ställde då om snabbt och man kom väl typ 2 mot 1 men Joakim Berggren fick inte riktigt med sig bollen och tvingades vända runt. Passade då sedan mot Valon Gashi som sköt men klart utanför.

Men efter detta blev det mer från Grebbestad och i den elfte minuten fick man en hörna. Lukas Berntsson lyfte in och Valon Gashi mötte med pannan och bollen satt fint i nätmaskorna till 1-0!

Efter 17/ minuter kom Joakim Berggren fint på högerkanten, gjorde sin kille och spelade in ett bra lågt inspel som Stenungsund var först på och fick undan.

Två minuter senare kom Grebbestad igen. En fin vändning av Lukas Bäckström som fick ut bollen mot Joakim Berggren som tog sig in och sköt lågt vid första stolpen där Richard Nordlund kunde rädda.

Efter 22 minuter testade Stenungsund en djupledsboll över Grebbestads backlinje. Mattias Jansson gick ut men Gustav Kjellström var först på bollen och försökte lätta den över Mattias men inte bättre än den tog i bröstet på Mattias och Grebbestad kunde hålla undan.


Efter 29 minuter var det ett snabbt fint anfall av Grebbestad som via fint passningsspel fick ut bollen till Oscar Landgren som spelade in mot Valon Gashi som skarvade vidare mot mål men Richard Nordlund klarade till hörna.

Efter 37 minuter fick Jesper Widenbäck tre lägen och lyckades då tillslut fin in bollen centralt då han hittade Linus Andersson som tog sig i skottläge. Bra placerat men inge vidare fart i skottet som då kunde klaras av Mattias Jansson till en hörna.

Två minuter senare var Grebbestad framme. En hörna nådde Lukas Berntsson som fick på en bra nick men strax över och fortsatt 1-0 i matchen.
Men ett par minuter kvar av halvleken så fick Stenungsund ett läge efter ny långboll. Gustav Kjellström jobbade bra, tog sig in mer centralt och sköt men skottet smet strax utanför.

En bra halvlek spelmässigt av Grebbestad men som ni ser på referat, ganska jämt med målchanserna.


Andra halvlek
Men så var det det där med värmen. Vilket lag skulle klara av den bäst?

Nu vet man ju inte om det var just värmen eller om det var Stenungsund som tog över och Grebbestad som tappade. Men helt klart gick i stort sett hela andra halvleken i Stenungsunds favör. Grebbestad fick mest ägna sig åt att slå bort bollen som då ändå snart var tillbaka då bollen allt som oftast inte nådde någon egen spelare.

Ett första kvitteringsläge kom efter 48 minuter då andraboll efter ett långt inkast hamnade hos Adam Bergholtz som sköt men rakt på Mattias Jansson som klarade.

Men då Stenungsund tryckte på fick Grebbestad ett fint omställningsläge efter 53 minuter. Lukas Berntsson kom bra på vänster och hade med sig Valon Gashi och Joakim Berggren men valde eget skott. Richard Nordlund klarade men returen gick farligt ut mot Joakim Berggren som sköt på täckande spelare. Men hur som helst hade Valon Gashi ruffat så något mål hade det inte blivit på returen…

Stenungsund fick till några halvchanser men inte så mycket mer. I stället var Grebbestad nära efter 62 minuter. Ett bra uppspel på Valon Gashi som bröstade till Christoffer Söderlund som hittade Joakim Berggren på djupet. Joakim löpte sig fri men avslutet smet strax utanför den bortre stolpen.

Stenungsund fick ytterligare ett par halvchanser men det kändes inte riktigt nära så även om Stenungsund dominerade skapade man inga heta målchanser.

I stället gjorde då Grebbestad ett dubbelbyte mitt i halvleken och till en början gav detta önskad effekt då Grebbestad kom in i spelet igen och allt kändes lugnare.

Men efter knappa 10 minuter efter bytet blev det åter mer Stenungsund som satte in jakten på en kvittering. Och efter en hörna i 77 minuten var man nära då man in andraläge fick en ypperlig chans genom Lukas Lindholm Corner men Mattias Jansson kunde rädda till en hörna.

Efter 80 minuter fick Stenungsund en frispark långt ute på sin vänsterkant, ca 10 meter in på Grebbestads planhalva. Man lyfte i djupet och mittbacken Filip Samuelsson nådde högst och nickskarvade in 1-1.

Sedan hände väl inte så mycket mer innan 89:e minuten då Stenungsund tog sig fram allt för lätt på vänsterkanten och spelade in centralt. Mattias Jansson fick på en fot på bollen som styrdes in perfekt till Lukas Lindholm Corner som kunde trycka in 1-2.

Inte nog med baklängesmålet, skada på Oscar Landgren som fick en rejält smäll i huvudet och blev liggandes och sedan utrullad på bår, och ett Grebbestad som bytt färdigt.

Så Grebbestad fick jaga en kvittering med en man mindre på planen och det skulle visa sig bli för svårt. Inga fler chanser utan i stället en ny jobbig förlust. Visst, efter en svag andra halvlek ändå kanske rättvis. Men två jobbiga baklängesmål med lite tid kvar.


Efter matchen fick jag ett ord med spelaren Joakim Berggren:

Joakim, En stund efter matchen och förlusten mot Stenungsund. Jag tyckert vi gör en ganska bra första halvlek. Vad är din analys av den första halvleken?
– Jag håller med. Det känns som vi har full kontroll och vi skapar mycket lägen. Vi är egentligen närmare 2-0 än att det skall bli 1-1.

Andra halvlek då. Vad hände där, kändes inte som vi var med i matchen alls där?
– Jag tycker ändå att vi har bra koll på det första 20 i den andra halvleken även om dom kom högre upp i planen. Och vi skapade några bra kontringslägen.

Ja, du fick ju själv ett fint läge?
– Ja och där skulle jag ju satt 2-0 och då vinner vi matchen! Det är små marginaler. Sedan vet jag inte vad som hände? Vi sjönk hemåt och skall försvara en ledning i knappa 30 minuter.

Antar du är jäkligt besviken men det är bara att snabbt ladda batterierna för ny match på tisdag?
– Absolut. Vi surar lite i kväll och så tar vi nya tag.

GIF-Stenungsunds IF 1-2 Stenungsunds IF Bilder Grebbestad-Stenungsund Oscar Landgren efter gårdagens smäll

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.