Ännu en gemensam Miljöinsats av GIF i samarbete med Brixly

I helgen samlades även detta år ett antal personer från Brixly och Grebbestads IF på bryggan i Grebbestad för avfärd med båtar till den vackra ön Morö utanför Grebbestad.

Målet för dagen var att utföra en miljöaktivitet genom att städa bort all plast och annat som blåst upp på ön under vintern. Med båtarna väl förtöjda i den hårda bohusgraniten delades stora blå plastpåsar ut och jakten startade. Vi spred ut oss över den ganska lilla ön för att finna så mycket skräp som möjligt. Vi hittade givetvis massor med petflaskor, stora plastdunkar, gamla nätrester, träpallar, frigolit, skor mm. Det blev ett antal säckar på ett par timmar.
Vi gjorde ju samma insats 2019 och 2020 och då var det betydligt mer skräp på ön kunde vi konstatera. Detta tar vi som ett tecken på att vi gjort stor nytta för att hålla denna underbara ö fri från skräp.
Vi talar därför redan nu om att finna en annan ö att städa 2022 säger aktivitetsansvarige Kenneth Eriksson, marknadschef i GIF.

Aktiviteten avslutades med en härlig fika på berget och rejäla äggmackor, kaffe o kanelbulle smakade gott i det något disiga vädret. En och annan skröna berättades också vid detta tillfälle.

Att göra denna typ av aktivitet, som både gör en god samhällsnytta och en insats för miljön, tillsammans med en partner tycker vi i Grebbestads IF är en fantastisk möjlighet att visa vår vilja, inte bara på fotbollsplanen utan även långt ute till havs. Vi passar på att sända ett stort tack till Brixly för att ni stödjer vår verksamhet i egenskap av Huvudpartner.

Vi uppskattar även Brixlys personliga engagemang i denna miljöinsats genom deltagande av VD Markus Brink.

Aktiviteten upplevdes så positiv och lyckad av Markus att han vid hemfärden sade att ”detta gör vi om 2022” och självklart önskar vi i GIF ett långt och fortsatt samarbete med Brixly.

Tack till Per, Kenth, Ove, Gert, Tommy och Alf som deltog i miljöarbetet.

Kenneth Eriksson
Marknadsgruppen, Grebbestads IF

.

Idag blev det dessvärre 2 resultat som går mot GIF.
Karlstad slog Yxhult och Skövde slog Vänersborg. 😢

Div II Norra Götaland
2021-09-11 14:00

IFK KUMLA
3-3

Kumla IP, Kumla
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
YXHULTS IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
F04-06
Stenungsunds IF (h)
I övermorgon 12:00
Sparvallen konstgräs

F04-06
Ödsmåls IK (b) 3 - 0
2021-09-22 19:00
Ängö Schakt Arena