Femte raka förlusten

Grebbestad var knappast sämre spelmässigt men Gauthiod var desto effektivare framåt och vann med 3-1 (2-1)

Första halvlek
Det var jämn inledning på matchen första 10 minuterna där Gauthiod valde att backa hem och stöta först när Grebbestad kom över på offensiv halva.

Men efter den jämna starten blixtrade Grebbestad till. Valon Gashi stressade Gauthiods försvar så man slog ett svagt uppspel som hamnade hos Victor Edvardsson. Victor hittade sedan Christoffer Söderlund som sköt bra men Niklas Eriksson räddade säkert. Detta efter elva minuter.

Minuten senare fick Grebbestad ett gratisläge då Marcus Haraldsson stod för ett svagt hemåtpass mot egen målvakt. Passningen gav ett friläge för Valon Gashi men Niklas Eriksson kom ut och lyckades rädda. Returen till Christoffer Söderlund som dock inte kunde skjuta utan då släppte till Victor Edvardsson som sköt klart utanför.

Klockan han bara fram en minut igen när nästa fina chans kom för Grebbestad. Efter en fin överlapp kunde Oscar Landen bryta in från högerkanten och spela in. Ett inspel som var ytterst nära att nå Thomas Reinfjord som hade öppet mål.

Efter denna fina Grebbestadsperiod med bra chanser kom i stället 1-0 för Gauthiod på lagets första framstöt. Man kom på högerkanten och en passning snett inåt bakåt till Filip Kalmertun som satte Gauthiods ledningsmål.

Fyra minuter senare borde Grebbestad varit väldigt nära en straff då Christoffer Söderlund tacklades ner av Wiktor Wersén i straffområdet men domaren friade. Ett kiknande läge kom lite senare då Felix Ekblad denna gång satte en bra tackling i rycken på Christoffer Söderlund men även här valde domaren att fria.

Gauthiod stack sedan upp med ett hyfsat läge efter 24 minuter då man vände på spelet och Arvid Bergman tog sig in och sköt men Mattias Jansson klarade.

Men tre minuter senare, efter 27 minuter, ökade Gauthiod på. Man fick sin tredje målchans i matchen efter ett inlägg från vänster som hittade in till Robin Särud som satte 2-0.

3-3 i målchanser men 2-0 i matchen.

Men efter en bra period av Gauthiod kunde ändå Grebbestad få in en reducering. Thomas Reinfjord vände runt på vänsterkanten och lyfte in ett inlägg som nickades undan men inte bättre än att bollen hamnade hos Christoffer Söderlund som sköt 2-1 i 44:e minuten.

Andra halvlek
Grebbestad gjorde sedan två byten i paus och tidigt fick man lite tryck på Gauthiod som faktiskt såg lite trötta ut i den andra halvleken.

Man Grebbestad hade svårt att vaska fram heta chanser av bollövertaget. Lukas Bäckström hade tidigt i andra en nick som gick klart utanför och sedan en nick till där farten saknades och Niklas Eriksson kunde rädda.
Sedan gick det en lång period utan några chanser innan Grebbestad fick ett inkast efter 72 minuter. Oscar Landgrens inkast hamnade i fötterna på Lukas Bäckström som dock aldrig kom till skott utan Gauthiod kunde till slut peta ut bollen som hamnade hos Lukas Berntsson som sköt men strax utanför där Niklas Eriksson hade full kontroll.

Gauthiod hade en kort bra period i andra men annars var det mest Grebbestad men sista kvarten och den förväntade offensiven uteblev även denna gång. Grebbestad hade då svårt att få till någon organiserat och det blev få bra löpningar och en hel del för djupa bollen som då inte hittade rätt.

I stället punkterades matchen i 93:e minuten. Gauthiod kom upp i ett av få anfall och man kombinerade fint innan Carl Lext kunde pricka in 3-1.

Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, det försätter och gå tungt. Femte raka förlusten i en match där vi började bra med tre bra chanser innan Gauthiod tar ledningen på sin första målchans.
– Ja det stämmer. Vi kom bra in i matchen. Hade en del boll och skapade tre bra lägen. Bland annat friläge för Valon Gashi och ett bra kombinationsspel dör Thomas Reinfjord har öppet mål men Thomas Reinfjord är väl typ en centimeter ifrån att lägga in den i tomt mål. Christoffer Söderlund borde väl fått en straff med då han fick en rejäl tackling i rygg på en hörna så vi var där och nosade. Men plötsligt, från ingenstans får dom boll in i vårt straffområde och 1-0.

Motståndarna är effektivare än oss och 2-0 kom på deras tredje målchans
– Jag kanske är naiv men jag tycker att det är det som är skillnaden. Motståndarna sätter allt dom skapar mot oss medan vi får jobba extremt hårt för att få in bollen. Ja, nej, det är tufft.

En viktig reducering precis före paus. Ligger på i den andra och skapar några lägen
– Lukas Bäckström har ett bra nickläge och vi har några halvchanser till. Dom backade hem och stod utanför eget straffområde och försvarade sig. Då är det svårt att få till målchanser. Det krävs löpningar och kvalité på inspelen och vi hade väl inget av det i den andra halvlekens sista 20 minuter.

Blir lite som i tidigare matcher när vi skall forcera, det händer egentligen inte mycket framåt och vi skapar inget på den förväntade forceringen.
– Det ser inte riktigt ut som den riktiga hungern finns? Det blir lite halvhjärtat och nästan som man inte tror på det? Det är i och för sig inte konstigt när vi är där vi är.

Detta gör ju att kommande match mot Tidaholm blir grymt viktig. Hur laddar ni batterierna för den matchen?
– Det får vara som i alla andra matcher. Träning i morgon och så får vi försöka prestera så bra fotboll som möjligt mot Tidaholm. Det är inte som mycket att fundera på. Någon gång skall vi väl vinna? Bollen måste ju studsa in för oss med någon gång känns det som.

IK Gauthiod-GIF 3-1 Bilder Gauthiod-Grebbestad

Ni glömmer väl inte:
- att anmäla dig till årsfesten 17 december
- att rösta på Supportrarnas Pris 2021 ….

2021-11-28 13:00

YXHULTS IK