Jonas Björks tankar efter Ahlaforsmatchen

Pga sena hemkomsten fick jag inte med Jonas ord efter matchen utan dessa kommer här och nu:

Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, Vi kammade noll i Ahlafors. Tittar man på matchen är det inget att säga om resultatet. Om vi först tittar på första halvlek så öppnade Ahlafors starkt
– Ja, dom var hungrigare än oss på varje position kändes det som. Mycket aggressivare i sitt presspel. Dom går dit och vinner närkamper och dom har en väldigt tydlig spelidé. Dom rullar bollen bra med mycket kvalité. Vi ligger ändå ganska bra defensivt stundtals, flyttar över och försöker stänga yta.
– Problemet var när vi väl vann bollen så spelade vi fotboll som ett juniorlag. Jag tror inte vi lyckades hålla bollen felvänd en enda gång och sedan hitta rättvänd. Så när vi väl vann bollen efter hårt jobb belönade vi oss inte själva med att hålla i bollen utan gav bort den direkt och så orkar vi inte i 90 minuter, det går inte.

Underläge 1-0 i paus även om dom hade bud på något till. I den andra förändrades spelet något och blev mer kamp från båda lagen och Ahlafors spelade inte lika bra till en början vilket gjorde att matchen levde ganska länge innan 2-0 kom.
– Vi är med fram till 2-0 kom efter 80 minuter och innan dess hade vi ju ett friläge med Joakim Berggren där målvakten räddade. Vi har även någon fast situation efter långt inkast som är nära men skottet från Philip Hällgren tar på egen spelare och ut till hörna? Vi behöver sätta dessa chanser. Men vi förlorar matchen i kampspelet samt att vi spelade för svagt i eget spel med boll. Vi tappar bollen i alldeles för enkla lägen vilket gör att dom vinner enkla bollar och kan ställa om bra med mycket folk på offensiv planhalva.
– Så vi gjorde det svårt för oss idag, dålig energi.

Ahlafors IF-GIF 3-0 Ahlafors IF Bilder Ahlafors-Grebbestad Ahlafors spelade ut Grebbestad, 3-0

Önskar dagens trupp en trevlig och givande resa t.o.r. Vänersvallen :)

Div II Norra Götaland
Igår 19:30

VÄNERSBORGS FK
4-5

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2023-10-07 14:00
SÄFFLE SK (b)
Sporthälla IP, Säffle


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.