28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 

3-3 i Kumla

Grebbestad hämtade upp underläge tre gånger i matchen och fick med sig en poäng. Men på något vis känns det ändå som Grebbestad borde kunnat vinna detta då det slarvades vid Kumlas mål. Men Landgrens kvittering värmde trots allt då vi slapp att åka hem med en förlust.

Skadeläget inför matchen var tufft. Sedan tidigare är det ju klart att Ylber Maluko missar hel säsongen. Dessutom saknades Markus Svensson, Jimmie Larsson, Christoffer Söderlund pga skada. Mattias Jansson som varit grym senaste tiden saknades även han då han var på bröllop till sin bror. Och på fredagen fick nya Patrik Adamczyk kasta in handduken med, skadad även han. Det gjorde att assisterande tränare Fredrik Oskarsson satt med som avbytare.

Första halvlek
Matchinledningen var lugn och jämn och klockan tickade fram till minut sex när Grebbestad kom fint. Joakim Berggren hittade fram till Isac Ohlsson som fick iväg ett ganska bra skott som Oscar Klasson i Kumlas klarade.

Men i den första halvleken hade ändå Kumla en del ytor att jobba i offensivt och efter tio minuter kom Maill Lundgren och sköt via en Försvarsspelare i Grebbestad och bollen gick i en hög båge och fångades sedan lugnt ner av Anders Tjernberg som då stod i Grebbestads mål.

Kumla var det bättre laget spelmässigt i första halvlek och efter en kvart lyfte man in ett inlägg som Grebbestad kunde nicka undan. Bollen hamnade hos Daniel Merup Gävner som klippte till på volley men klart över.

Grebbestad svarade upp med en djupledsboll på Isac Ohlson som kom i ett bra läge mot målvakt men störd av en försvarare så smet avslutet utanför.

Efter 22 minuter kunde Kumla ställa om snabbt och för enkelt med en bra boll upp på Alexander Eyob-Isac som drev fram bra och sköt men skottet smet utanför.

Minuten efter var det nära ett ledningsmål för Kumla. Alexander Eyob-Isac sköt bra men Anders Tjernberg var bra med och klarade. Men det blev en farlig retur där Kumla sköt utanför och den killen var även offside skulle det visa sig.

Efter en halvtimme van Grebbestad Jesper Mattsson bollen fint vid kortlinjen och fick in den bra till Isac Ohlsson som styrde vidare mot mål men han fick inte riktigt träff och bollen smet vidare och utanför.

Två minuter senare hade Kunmla ett riktigt bra inspel där Lukas Bäckström stod för en viktig styrning vidare inne i fem-metersområdet. En svår brytning som lika gärna kunde hamnat i eget mål?

I 35:e minuten lyfte Kumla lugnt. Tre Grebbestadsspelare gick på samma boll trots att åtminstone en av dom ropade. Med tre man på en boll så gick det inget vidare utan det resulterade i ett fint läge för Mattias Persson som då blev fri och sköt från 16 meter men utanför.

Grebbestad ställde om fint efter 16 minuter och Joakim Berggren utmanade bra och tog sig ner mot kortlinje och spelade in mot Isac Ohlsson sköt i burgaveln.

Minuten efter kom 1-0 och det ser för enkelt ut. Kumla kommer på vänsterkanten och spelar inåt och sedan vidare till Alexande Eyob-Isac som var allt för fri. Tog emot bollen och sköt utifrån och Kumla var i ledningen.

Andra halvlek
Till den andra halvleken så hade himlen öppnat sig och regnet det vräkte ner. Det regnade visserligen under hela första halvlek med men då strilade det ner lite lätt bara.

Grebbestad möblerade om lite i laget till den andra halvleken och spelmässigt gav det resultat och framför allt fick Grebbestad grymma ytor på sin högerkant.

Denna yta kom Oscar Landgren fint i efter 47 minuter och slog ett fint inspel där en Kumla försvarare lyckades med samma fina brytning som Lukas Bäckström i den första halvleken.

Grebbestad hade då en hörna men det var Kumla som kunde ställa om snabbt och man slog sedan ett bra inspel från vänsterkanten där Anders Tjernberg kom ut fint och bröt

Direkt efter kom Jesper Mattsson till av slut som Oscar Klasson klarade. Men detta var bara början på andra halvleks rivstart!

Pang pang pang
För efter en hörna i 49 minuten fick Kumla bort bollen till Grebbestads hörnläggare Philip Hällgren som på nytt lyfte in bollen och där kom Lukas Bäckström och snyggt nickade in 1-1.

Men Grebbestads glädje över kvitteringen blev allt annan än långvarig. För efter 52 minuter lyfte Kumla in bollen och det blev en hög styrning där Grebbestad hade med försvarare mot en spelare och när Anders Tjernberg tog ett steg ut kunde Simon Danielsson från ingenstans lätta in bollen. 2-1 Kumla efter taffligt försvarsarbete.

Bara tre minuter senare fick Jesper Mattsson ett uppspel vid mittlinjen, vände om och stormade mot mål, tog sig förbi flera spelare och kom fri mot Oscar Klasson som räddade friläget. Returen fint ut till Joakim Berggren men Oscar Klasson var fint med och klarade igen!

Men Grebbestad van tillbaka bollen i samma minut och Victor Edvardsson slog en bra crosspassning till Valon Gashi som slog ett tidigt inspel mot Jesper Mattsson. Jesper tog emot och sköt och pang 2-2.

Efter dessa intensiva målminuter lugnade målen ner sig något och tillfälligt.

Efter 65 minuter hade Kumla en fin chans med ett bra skott som Anders Tjernberg räddade bra och försvarare fick sedan undan till en hörna. Tyvärr såg jag inte ven som sköt.

Tre minuter senare var Kumla återigen i ledningen. Man slog ett inspel som Grebbestad bryter men bollen hamnade hos Alexander Eyob-Isac som fick en praktträff och via en liten touch hann inte Anders Tjernberg med och det var 3-2.

Men Grebbestad skulle komma tillbaka en tredje gång och efter 73 minuter var det kvitterat. Isac Ohlsson släppte ut till Oscar Landgren som lyfte in bollen. I mål! Ja nog såg det ut som det skulle komma ett inlägg men bollen seglade fint över Oscar Klassen och det var 3-3!

Efter detta hände det inte så mycket mer i anfallsväg och matchen slutade 3-3. En match där jag tror Kumla är besvikna då man ledde tre gånger. Grebbestad både nöjda och besvikna över krysset.

Efter matchen fick jag ett ord med dagens kapten och 3-3 målskytt Oscar Landgren

Oscar, 3-3 borta mot Kumla och det viktigaste i matchen var kanske att vi inte förlorade?
– Ja, det känns skönt att få med sig en poäng i alla fall efter en så lång resa. Men jag tycker vi förtjänar mer än så.

Kumla hade väl kanske lite mer boll än oss men det blir så då vi startar lite lågt och satsar mer på omställningar så lite naturligt med mer boll för Kumla?
– Jag tycker väl att vi ligger rätt mestadels men dom fåt två halvlägen utanför 16-metaren och så slarvade vi bort ett. Men annars spelade vi fin fotboll idag och gör det vi pratat om så det är surt att inte få med tre poäng.

Du själv fick riktigt goa fina ytor på din högerkant
– Ja, det kändes bra idag och jag fick mycket ytor. Jag var pigg idag och fick mycket boll och fick till några fina inspel så det kändes bra.

Kapten idag och så fick du kröna dagen med 3-3-målet. Ett mästerligt ”skott”
– Det är så klart kul att få förtroende av tränaren och extra kul med en bonus med ett mål med. Så det var kul.

Målet, det var ett inläggsförsök eller?
– Ja, det var det 😊 Slår man tillräckligt många inlägg så sitter något tillslut.Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, En svår match på förhandmed många spelare borta och så då et sent återbud med Patrik Adamczyk. 3-3 i en svängig match. Misstänker du ändå kanske är lite nöjd då vi hämtar upp underläge tre gånger i matchen. Det är väl det som glädjer dig mest i matchen eller?
– Ja, så är det. Kumla är lite bättre än oss i första halvlek och finurliga i sitt anfallsspel. Dom ledde välförtjänt med 1-0 i paus även om Isac Ohlsson hade ett fint läge med skott utanför. Dom skapade inte så mycket men målet dom fick var ett skott utifrån-

I den anfdra halvleken blev det lite mer svängigt. Vi fick en bra chans direkt och kunde sedan kvittera snabbt men det small lika snabbt bakåt igen?
– Vi gjorde lite ändringar i laget och började andra halvlek jättebra och fick bra fart i spelet framför allt kom vi fint på högerkanten. Vi kvitterar tidigt och sen…
– Vi släpper in för enkla mål. Det är ju knappt situationer? 2-1 målet som dom gör… det får inte hända! Det är synd om grabbarna. Vi jobbar så hårt och så släpper vi in så lätta mål


Vi svarade snabbt med ny kvittering genom Jesper Mattsson och då såg det bra ut då vi spelade bra och kom fint framför allt bra på högerkanten men så small det i baken igen
– Jesper Mattssons prestation vid målet och hans andra halvlek var bra. Han kom fint in i andra halvlek och var ett ständigt hot och han hade några lägen till. Men som du säger gjorde dom 3-2. Vi hade bollen som vi blir av med för lätt och så spelar dom in och så smäller det. Det är för dåligt försvarsspel, vi kan inte bjuda på dessa. Vi kom tillbaka med Oscar Landgrens 3-3 mål, en passning/skott i bortre krysset. Det är otroligt starkt av oss att komma tillbaka och jag är stolt och glad att grabbarna kämpar i 90 minuter men jag är väldigt besviken på att vi släpper in för enkla mål. Vi förtjänar mer i den här matchen.

IFK Kumla-GIF 3-3 IFK Kumla Bilder Kumla-Grebhbestad

Härligt! Vinster för både damerna och FIK/GIF herrarna idag.

Div II Norra Götaland
I förrgår 14:00

LIDKÖPINGS FK
3-6

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2022-10-02 14:00
MJÖLBY AI FF (b)
Vifolkavallen A, Mjölby


 
FIK/GIF Herrar
Hamburgsunds IF 2 (b) 6 - 3
Igår 16:00
Sundvallen

P08
Skepplanda BTK (h) 1 - 7
Igår 12:30
Siljevi

F07-09
Ödsmåls IK (h) 1 - 7
Igår 11:00
Siljevi