28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 

Oddevolds första halvlek avgjorde

Det var egentligen bara ett lag på planen under det första 45 minuterna där Oddevold avgjorde matchen. 3-0 i paus blev tillslut 3-1 sedan Valon Gashi reducerat på straff.

Första halvlek
I denna viktiga derbymatch åkte Grebbestad på en kalldusch då Kenan Mehovic slog en boll på djupet mot Oscar Iglicar Berntsson som blev fri och lobbade in 1-0 perfekt. Men visst såg det misstänk ut för en offside. En offside som det ändå troligen inte var då enligt uppgift så menade Grebbestads sportchefer Andreas Ström och Rickard Söderlund att det inte var offside. Så Oscar Iglicar Berntsson undvek nog den med någon mm till godo. Men då som sagt en riktigt mardrömsstart för Grebbestad.

Med denna rivstart gasade Oddevold på för fullt och Grebbestad hann helt enkelt inte med. Och med aggressivt försvarsspel gav Oddevold Grebbestad ingen tid när man vann bollen och Oddevold vann då ofta snabbt tillbaka bollen på offensiv planhalva.

Efter nio minuter lyfte Oddevold in ett inlägg och Niclas Holgersson kom upp högst men nicken smet metern över.

Tre minuter senare fick Filip Schöön (tror jag det var) ett bra läge när Oddevold spelade en krossboll, ensamt drev han in och klippte till men Mattias Jansson stod för en fin fotparad.

Efter 16 minuter lyfte Oddevold in en hörna. Mycket folk framför Mattias Jansson som bara fick bort bollen halvdant och en Oddevold spelare försökte klacka in bollen som räddades i stort sett på mållinjen av en försvarare som fick bort bollen. Men Imer Beqiri följde upp med ett skott som ände smet klart utanför.

I 23:e minuten slarvade Grebbestad vid ett eget inkast. Oddevold vann bollen och snabbt var Oscar Iglicar Berntsson fri men Mattias Jansson kom ut bra och räddade. Men Oddevold vann tillbaka bollen, spelade in mot Elliot Stroud som drev någon meter och klippte till och bollen satt tätt ut mot stolpen och 2-0.

Efter 26 minuter fick Grebbestad sin enda målchans, eller i alla fall en halvchans. Efter en hörna hamnade bollen hos Valon Gashi som klippte till direkt men bollen klart utanför.

Efter 28 minuter provade Filip Karlin med ett skott en bra bit utifrån, bra tryck i skottet men en enkel räddning för Mattias Jansson. Men Grebbestad slarvade snabbt bort bollen och pang så var Imer Beqiri fri men Mattias Jansson kom ut perfekt och räddade.

I den 378:e minuten lyfte Oddevold in ett långt inlägg som nådde Niclas Holgersson som kunde trycka in 3-0 och matchen kändes avgjord.


Andra halvlek
Grebbestad ändrade spelsystem i slutet av första halvlek och det i kombination med att Oddevold inte låg på på samma sätt med en klar ledning gjorde att Grebbestad kom betydligt högre upp i planen i den andra halvleken och jag får nog säga att vi var aningens bättre än Oddevold mellan minut 46-77.

Men Oddevold är starka definsivt och Grebbestad hade väl ändå svårt att få till klara chanser och det var mest några småchanser.

Efter 68 minuter slarvade Oddevold vilket slutade med att man drog på sig en frispark. Frisparken i bra läge sköts av Valon Gashi via muren och bollen smet tätt utanför till en hörna.

I 70:e minuten var Oddevold ytterst nära 4-0 efter en hörna. Mattias Jansson fick inte bort bollen som vanns tillbaka av Oddevold. Man sköt och fick till en styrning nära mål men bollen smet utanför.

Grebbestad kom bra minuten efter. Man hittade upp till Valon Gashi som i sin tur hittade Isac Ohlsson som löpte med och sköt men skottet rakt på Besarion Kodalaev som inte behövde anstränga sig för att klara.

I 73:e minuten var Jesper Mattson på väg igenom men en Oddevoldförsvarare kunde bryta. Bollen hamnade hos Lukas Bäckström som skottfintade bort en spelar och sedan sköt på täckande försvarare. Men bollen tog på handen och Grebbestad tilldömdes en straff. En straff som Valon Gashi förvaltade bra. Besarion Kodalaev gick åt rätt håll men Valons straff hade bra fart och placering och satt därmed fint, 3-1.

Grebbestad hade nu behövt ett snabbt mål till för att få nerv i matchen. Joakim Berggren provade med skott utifrån efter 77 minuter men bollen styrdes till en hörna.

Bilal Moussa kom in i den andra halvleken och på slutet när det blev lite mer Oddevold igen fick han några chanser. Den första efter väggspel där han avslutade bra men metern utanför.

Efter 85 minuten kom Bilal Moussa igen och den här gången kom han mer centralt och sköt och nu närmare stolpen men återigen utanför.

Efter 88 minuter lyfte Oddevold in en frispark. Jakob Berg kom högst men nicken smet strax över.

I 93:e minuten fick Christoffer Söderlund lämna planen efter två snabba gula vilket gör att han missar nästa helgs viktiga match mot Tidaholm.

Oddevold vann rättvist och nu blickar dom fram till en kanske serieavgörande match nästa helg då dom tar emot Forward. Som Oddevold spelade i första halvlek så är man nog seriens bästa lag måste jag säga. Forward har inte alls imponerat på samma sätt i de två matcherna Grebbestad mött dom. Men samtidigt måste Oddevold spela bättre än vad man gjorde i den andra halvleken.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:


Jonas, Grebbestad bjöd inte på någon skräll idag
– Nej, inte idag!

Oddevold startade matchen i ett rasande tempo och fick 1-0 efter knappa minuten. Ett mål som var i misstänkt offside? (detta var före jag hörde vad Andreas Ström och Rickard Söderlund sagt)
– Oddevold började matchen extrem bra tycker jag. Aggressivt och fick 1-0 efter bara 30 sekun der eller något sådan. Det kändes verkligen som offside men det är ju svårt att säga. Men som dom spelade där hade vi fått svårt att lösa den här matchen ändå idag. Oddevolds första halvlek är väldigt, väldigt bra tycker jag.

Vi gjorde lite ändringar i slutet av första halvlek och det blev väl lite jämnar på slutet av halvlekn
– Visst, men då leder dom med 3-0 och då går man nog ner lite i tempo och gör allt lite svårare vilket gjorde att vi kom in lite mer i matchen. Men ser vi till vår matchplan idag i starten så var det att ligga nära dom men det lyckades vi inte alls med. Oddevold var helt enkelt för bra för det.

– Målen vi får emot oss, 1-0 luktar lite offside och vid 2-0 tappar vi bollen. Det får inte hända i en sån här match, mot ett sådant lag. Vi behöver vara 100 procentiga och sätta de lägen vi får. Men idag var vi inte där på det sättet

Vi hade inte mycket chanser i första men det var betydligt bättre i den andra halvleken spelmässigt och chansmässigt och vi var något bättre än dom i en dryg halvtimme
– Samma där. Dom är ganska nöjda med 3-0 och har en seriefinal nästa helg. Så mentalt ställde dom nog om till att vara lite mer defensiva tror jag. Ville inte springa ihjäl sig så vi fick mer utrymma att spela. Vi har några halvlägen så hade vi fått in en boll till kanske det kunde blivit nerv i matchen. Starkt av oss att vi inte vek ner oss utan vi ville ge oss en bättre andra halvlek vilket vi gör mot ett väldigt bra motstånd.

De riktigt viktiga matcherna börjar härnäst?
– Ja, så är det. Hade vi tagit poäng här idag hade det varit en bonus. Alla matcher som nu är kvar är ju mot lag vi slåss med så nu börjar ”finalerna” för oss på riktigt med start mot Tidaholm nästa söndag

IK Oddevold-GIF 3-1 IK Oddevold Bilder Oddevold-Grebbestad

...och gärna några egna produkter med!

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.