#66 Jimmie Larsson slutar

För andra gången är det nu klart att Jimmie Larsson slutar som spelare i Grebbestad. Första gången var då han ”kom hem” till Kungshamn som då skulle fira 100 år. Men nu inför Grebbestads 100 årsfirande sker det utan Jimmie Larsson som spelare då han nu lägger skorna på hyllan

Ja Jimmie, nu är det officiellt utåt, då slutar i Grebbestads IF
– Det stämmer, tråkigt såklart men allt har sin tid.

Jag har ju läst artikel i Bohusläningen/Strömstadstidningen och där anger du som skäl skadeproblem, att kroppen säger ifrån
– Det är väl både skadebekymmer och familjelivet. Dels så säger kroppen ifrån och sen har vi en liten som ska lämnas, hämtas på förskolan och allt därtill, där har vi haft stor hjälp av mina svärföräldrar hela hösten.

Inget som kan få dig att ändra dig?
– Nej den här gången är det definitivt, jag har fått spela och träna på tabletter i över ett år nu och vilat extra i perioder, det förtar glädjen rätt mycket, särskilt när man känner att man inte kan få ut samma prestationer som man tidigare kunnat.

Om vi då frågar, kan det vara aktuellt att varva ner i något lag i lägre serie, eller är det definitivt slut nu?
– Inte som det ser ut nu men man ska aldrig säga aldrig.

Vi tittar på årets säsong. Vi fick en riktigt dålig start hur kändes det och fanns det tillfällen då du trodde vi skulle åka ur?
– Innerst inne har jag hela tiden trott på nytt kontrakt även om det sett mörkt ut tabellmässigt, vi har ändå levererat en hel del fina prestationer som inte lett till poäng så spelet har ju funnits där. Sen hade vi en gynnsam avslutning på serien.

Inte nog med att starten var svag, du själv hade ju som orsaken till att du slutar en del skadeproblem och missade en hel del matcher i en period?
– Ja och inte bara jag, även Ylber Maloku som missade hela säsongen och Mackan (Markus Svensson), kapten och lagets ryggrad sen många år tillbaka. Tre förmodade startspelare i en redan tunn trupp.

När kände du att det vände för oss efter den tuffa starten med 8 förluster på de inledande 9 matcherna?
– Det vet jag aldrig om jag kände men under hösten så tog vi poäng mot rätt lag och undan för undan så tog vi oss över strecket.

Du själv spelade din sista match hemma mot Kumla i näst sista omgången. Du fick ett gult kort och missade avslutningsmatchen. Hur kändes det
– Det var ett tungt kort att få, särskilt med tanke på att jag tog bollen först och att domaren hade släppt betydligt värre situationer tidigare. Såhär i efterhand kan det väl vara fint att sista matchen fick spelas på Siljevi sent in i november.

Utan möjlighet att hjälpa killarna i sista matchen borta mot Yxhult, hur nervöst var det att vara på hemmaplan och följa matchen?
– Inte särskilt faktiskt, såg Oddevold-Karlstad via Bohuslänningen och även om det stod 1-1 en bit in i andra så kom Karlstad aldrig över mittlinjen.

Vi hade ju allt i egna händer inför sista matchen, hur säker var du på att vi skulle hänga kvar?
– Allt kan ju hända men med tanke på svaret innan så kändes det ändå rätt säkert. Att Karlstad skulle slå Oddevold på bortaplan som var piskade att vinna såg jag som högst osannolikt.

Om nu då Jimmie Larsson avslutar sin spelarkarriär, finns det chans att få se han vid sidlinjen som tränare eller ledare i stället eller är det familjen som skall få sitt fullt ut nu i stället?
– Familjen, tror dessutom inte jag har tillräckligt stort tålamod för att stå vid sidlinjen

Du kom till Grebbestad när vi spelade i 2:an. Hade du då någon gång en tanke på att du skulle komma upp i 1:an med Grebbestad?
– Jo men det trodde jag nog allt efter första säsongen. Då insåg man att vi hade både spelare och spelet till det. Sen när Demegård kom in med all sin kunskap så kände man att det kunde bära långt.

Kan du sätta finger på vad som varit roligast i Grebbestad under dina år?
– Gemenskapen och det familjära att spela i en mindre förening, alla nya vänner och bekantskaper. Att se tidigare lagkamrater som Totte och David lyckas. Att vinna, avancemanget till div 1 var otroligt kul. Svårt att sätta fingret på en sak som du ser

Jag kan försäkra dig om att alla runt laget, spelare, ledare och fans kommer att sakna dig. Vi tackar dig för dina insatser och önskar lycka till framöver
– Tack så mycket och tack själv Janne för allt du gjort och all den tid du lägger på GIF! Jag kommer att sakna er alla också men vi lär även ses framöver, har inte besökt Siljevi för sista gången.

Jimmie Larsson

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤