28/5 1922

28/5 2022

Amel Licina förlänger med Grebbestad

Unge Amel Licina fick hela 14 inhopp i fjolårets serie och nu stårt det klart att det blir Grebbestad även under 2022!

Hemsidan passar naturligtvis på att ställa några frågor till Amel

Hej Amel, hur står det till
– Det är bara bra tack!

Du har förlängt med Grebbestads IF, hur känns detta?
– Det känns väldigt skönt att ha förlängt med Grebbestad och jag längtar till serien drar igång.

14 inhopp i fjol för Grebbestad. Är du nöjd med din speltid även om jag förstår att man helst vill starta i varje match men du är ung och har tiden för dig
– Jo, jag är nöjd, min tid kommer. Jag känner ingen stress.

I och med att du ännu inte fått starta någon match, har det funnits i dina tankar att se dig om efter något annat lag eller var det självklart att fortsätta?
– Det är klart att tankar har funnits att byta men i slutändan när Jonas frågade om förlängning så var det bara att tacka ja.

Du väntar fortsatt på ditt första seriemål för Grebbestads a-lag (4 st i andralaget). Får vi se dig stänka in någon balja i år?
– Ja! Det kommer 😊

Även om du inte fått så mycket speltid, känner du att du utvecklas åt rätt håll?
– Ja, det känner jag. Jag utvecklas varje träning så det går framåt

Ofta om man är vid Sparvallen om Grebbestad inte tränar så ser man dig vara på plats och köra extra, du brinner för fotbollen
– Ja, och det är viktigt med egenträning, det är ett måste för att lyckas!

Kommer din första start i seriematch i år?
– Ja, jag kommer närmare hela tiden, efter varje träning, efter varje inhopp så jag tror första starten kan komma i år.

Då önskar vi lycka till över 2022!
– Tack så mycket!

Lite kommentarer från Jonas efter dagens andra signering:

Hej Jonas, Amel Licina har förlängt idag, nöjd?
– Mycket nöjd! Det har hela tiden varit avsikten att Amel skall vara kvar hos oss, så det känns bra att det är påskrivet och klart.

Ung kille som inte fått så mycket speltid ännu. Vad är Amels främsta kvalitéer och vad behöver han förbättra?
– Amel är en ung kille som nu är med i truppen för tredje säsongen. Han tar steg hela tiden och ser vass ut på träningarna. Nästa steg för honom är att få ut detta i matchspelet. Men som jag sa han utvecklas mer och mer och har en fin vänsterfot, jobbar hårt på träningarna. Han är även på Sparvallen och tränar själv för att bli bättre, han har framtiden framför sig!

En svår fråga men hur nära är Amel att kunna fått sitt genombrott?
– Det är ju alltid svårt att säga. Det kan gå väldigt fort och det är ju bara att se på Patrik Wålemark som spelade en säsong i Häcken och nu värvats till Feyenoord. Nu är det kanske inte Feyenoord Amel skall spela i nästa år men det visar att det är så lite som gör det för att slå igenom. Man gör bra saker och får då självförtroende och sedan rullar det bara på.

Träningarna har dragit igång nu och du förhandlar även med spelare. Fotboll dygnet runt nu då eller?
– Ja, det är det nog? Jag försöker sköta mitt riktiga jobb med 😊 men fotboll tar väldigt mycket tid men jag gillar ju det så jag klagar inte.

Tack så mycket Jonas
– Tack tack

Grebbestads trupp 2022

Se kort på klara spelarna och ledare för 2022

Ledare för 2022:
Jonas Björk
Martin Hagström

Spelare för 2022:
Arensi Beqirllari
Oscar Landgren
Edwin Bergslätt
Mattias Jansson
Ylber Maloku
Saban Erturk
Victor Edvardsson
Shad Omar
Philip Hällgren
Amel Licina

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00