Tung förlust mot Säffle, 1-2

Det blev ingen drömstart för nya tränarparet, bröderna Svensson, i Grebbestad. I en dramatisk match, tidig utvisning för Säffle, ledningsmål för Säffle, kvittering men direkt efter ett oerhört snöpligt segermål och en otäck skada som det såg ut.

Trots bästa målchanserna blev det alltså inga poäng.

Första halvlek
Säffle öppnade matchen bäst med bra passningsspel och bollinnehav men det var Grebbestad som var vassast framåt och redan i tredje minuten frestade Jesper Mattsson med ett avslut men rakt på Benjamin Rehnlund som klarade och Christoffer Söderlund som stormade fram fick se bollen passera sig hårfint.

Efter fem minuter fick Säffle en hörna där Grebbestad sedan ställde om bra med uppspel till Bilal Moussa som spelade ut fint till Andrew Palumbo som avancerade fram och inte till bra skottläge men han fick ingen fart på skottet som klarades enkelt av Benjamin Rehnlund.

Två minuter senare kom första Säfflechansen när Grebbestad stötte fram för att bryta ett uppspel men missade och bollen hamnade hos Adrian Johansson som kunde vända upp och sedan skjuta bra men tätt utanför.

I den nionde minuten spelade Grebbestad fint på Jesper Mattsson som var på väg igenom men stoppades av Oskar Höök som blev målchansutvisad. Så Grebbestad en man mer i 81 minuter!

Men trots utvisningen spelade Säffle bra och första halvtimmen så hade man mest boll utan att för den delen skapa något farligt framåt.

Andrew Palumbo var pigg i sin första start efter långt skadefrånvaro och var hela tiden ett hot framåt med flera fina inspel som var farliga men utan att Grebbestad ändå kom rätt för att få bollen i mål.

Säffle fick ändå till en målchans efter dryga 30 minuter då man lyfte in bollen fint mot bakre stolpe där André Niklasson mötte på volley men skottet utanför den bortre stolpen.

I 45:e minuten fick Grebbestad till en riktigt bra chans. Oscar Landgren lyfte in bollen till Jesper Mattson vars nick mer eller mindre gick rakt upp i luften. Men Jesper var först på andraboll som han fint fick fram till Bilal Moussa vars skott smet precis utanför den bortre stolpen, vilket läge för Bilal.

Andra halvlek
Sedan i första minuten av andra halvlek var Grebbestad nära. Victor Edvardsson lyfte in bollen som skarvades vidare av Christoffer Söderlund och så när kom Jesper Mattsson rätt men tyvärr aningens fel för att trycka in bollen från nära håll.

Trots en man mindre på planen blev det bortalaget Säffle som satte matchens första mål. Efter 53 minuter vände man spelet på kvicke Oliver Kåhed som lyfte in bollen. En Säfflespelare på bakre stolpe tog emot och sköt bra, Mattias Jansson räddade men André Niklasson kunde nicka in returen.

Ja, inget väntat mål direkt då Grebbestad hade spelet men det skall erkännas att Säffle vid några tillfällen i andra halvlek kom bra med snabba kontringar utan att få till de sista biten. Nej i stället var det egentligen från nu en långt press och kämpande Grebbestad för att först och främst få till en kvittering.

Några minuter senare, efter 57 min, blev Grebbestad rånade på en straffspark då Christoffer Söderlund sparkades ner innanför straffområdet men domaren flyttade ut till precis utanför. Svagt att inte ens assisterande kunde se att det var innanför. Men frisparken var i alla fall i bra läge men Bilal Moussas skott gick rakt i muren men Bilals skott på returen blev farligare men smet precis utanför.

Minuten efter lyfte Grebbestad in en frispark som nickades undan. Andraboll hamnade hos Philip Hällgren som fick bra träff men via ett farsvarsben tätt utanför.

Den följande hörnan blev farlig då Lucas Fonteboa nickade till Andrew Palumbo som sköt men utanför.

Efter en timmes spel drog Säffle en långboll där man vann nickduellen och det blev till en bra chans för André Niklasson som dock sköt utanför.

I den 64:e minuten var sedan Grebbestad mycket nära när Christoffer Söderlunds fina skarvning ställde Jesper Mattson i fint läge men lättingen förbi målvakten gick utanför.

Efter 74 minuter kom äntligen utdelningen för Grebbestad. Inbytte Amel Licina hittade Bilal Moussa som drev in och fick bollen vidare till Victor Edvardsson som sköt 1-1 otagbart!

Med bra tryck mot Säffle kändes det inte omöjligt att även få til ett segermål med den tiden som återstod.

Men i stället avgjordes matchen snöpligt två minuter senare. Säffle fick en frispark frrån 35-40 meter? Oliver Kåhed sköt ett inte allt för märkvärdigt skott som Mattias Jansson på något vis släppte in. En riktig grov miss av vår normalt oerhört säkre keeper. Oerhört tungt och snöpligt.

Ännu mer dramatik blev det när Amel Licina revs ner och ett flertal spelare snabbt ropade efter hjälp. In störtade ett flertal personer för att hjälpa till och efter en stund fick Amel lämna planen via en bår. Amel kunde sedan själv gå in i omklädningsrum och efter dusch bar det i väg till vårdcentralen. Dramatiskt och det såg otäckt ut. Amel efter matchen: - Det går bra, har ont i nacken bara, annars är det lugnt.

På tilläggstid skapade sedan Grebbestad flera chanser. Först Jesper Mattsson som sköt över i bra läge. I andra tilläggsminuten sköt Bilal Moussa ett kanonskott men Benjamin Rehnlund ville ha med alla poäng hem till Säffle och gjorde en kanonräddning.

På den följande hörnan nickade Lucas Fontebo men rakt på Benjamin Rehnlund som klarade igen.

Sedan var Grebbestad nära att definitivt punktera matchen med ett självmål efter 93 minuter men Oscar Landgren kunde till sin glädje se bollen smita tätt utanför egen stolpe.

I 94:e minuten ny nick från Lucas Fonteboa men ny säker räddning. I 96:e minuten kom ett jätteläge för Grebbestad då Lucas Fonteboa fick ett jätteläge men Benjamin Rehnlund men en strålande fotparad.

Kredit till ett oerhört tappert kämpande Säffle som redde ut detta med en man mindre i 81 minuter men visst var det så att Grebbestad inte var värda att förlora matchen…Efter matchen fick jag ett ord med Mattias Svensson:

Mattias, din premiärmatch avklarad och det blev en hemmaförlust med 2-1 mot Säffle. Tung start i en match där vi inte var värda att förlora?

– Nej, ja så kan man nog summera det. Vi är en man mer länge och sett till målchanser skall vi nog vinna med två mål men det gäller som sagt att göra mål på chanserna. Sedan straffade dom oss en gång i den andra halvleken (0-1) lite för enkelt. 1-2 målet är sådant som händer ibland men det är klart att det inte skall bli mål där.

Tidig utvisning men första halvtimmen mycket boll för Säffle ändå utan att skapa så mycket
– Ja, det kan jag hålla med om. Vi hade kontroll på det kändes det som.

Efter hand blev det mer och mer Grebbestad, skapade lägen men det var som förgjort
– Ja, lite så är känslan. Vi har flera riktigt bra chanser och deras målvakt Benjamin Rehnlund gör några superräddningar.

Summering, vi var väl värda poäng i matchen
– Ja, ser man efter spelet men det gäller ju att göra mål, det var surt.

GIF-Säffle SK 1-2 Säffle SK Bilder Grebbestad-Säffle Dramatiskt i fredags när Amel Licina svalde tungan

En härlig fotbollshelg väntar oss - herrträningsbortabohusderby mot LSK på lördag och damDMhemmakommunderby mot Bullar’n på Sparvallen på söndag.
Forza GIF ❤️⚽️🖤

Träningsmatch
2023-03-18 13:30

BRÅLANDA IF
3-3

Sörbyvallen konstgräs, Brålanda
Träningsmatch
Imorgon 13:00
LJUNGSKILE SK (b)
Skarsjövallen konstgräs, Ljungskile


 
Tennis
H70 GLTK (b)
2023-03-28 11:00
Göteborg