Sportshopen Cup 2008

Sportshopen Cup i Tanums Idrottshall vanns av Kungshamns IF som i finalen besegrade arrangörsklubben Hamburgsunds IF med 4-1 i finalen.

Kungshamns slutseger var helt rättvis. I gruppspelet spelade man stabilt utan att direkt imponera. Samma egentligen i kvartsfinalen mot Smögen (2-1) men sedan kom man igång mycket bra och vann stort mot Lysekil, 6-2 i semifinalen för att sedan besegra Hamburgsund klart i finalen.

Skador
Förutom emellanåt bra och trevligt spel drabbades turneringen av två skador där ambulans fick tillkallas. En Tanumsspelare med en trolig hjärnskakning och en Munkedalsspelar med befarat benbrott. För den drabbade Tanumsspelaren Lukas Sköld skall det enligt uppgifter ha gått förhållandevis bra för.

16 lag deltog och efter gruppspelet tog sig 8 lag vidare till kvartsfinaler. Samtliga kvartsfinaler var jämna och bara slutsegrarna Kungshamn kunde vinna under ordinarie tid. Övriga slutade på straffar. Grebbestad-Munkedal 0-0, 4-2 str. Lysekil-Stångenäs 1-1, 5-2 str samt Strömstad-Hamburgsund 0-0, 4-5 str.

Semifinaler
Den första semifinalen spelades mellan Lysekil och Kungshamn. Lysekil hade mycket boll i matchen medan Kungshamn backade hem och kontrade utmärkt. Kungshamn var dessutom mycket effektiva i avsluten och man vann klart och rättvist med 6-2 efter två mål vardera av Victor Olsson, Alexander Bickle och Christian Öster.

Semifinal nr 2 mellan Hamburgsund och Grebbestad dominerades fullständigt av Hamburgsund. Man radade upp flera bra chanser men lyckades inte få in bollen i mål och matchen gick till straffsparksläggning. Efter två räddningar av Hamburgsunds målvakt tog sig Hamburgsund rättvist vidare till final efter 4-3.

Final
Finalen spelades liksom semifinalerna i 20 minuter och här var det Hamburgsund som öppnade bäst och Fredrik Joling gav laget ledningen efter bara tre minuter. Men efter Kungshamns kvittering till 1-1 efter 7 minuter genom Tobias Luvenberg så tog man över spelet. Fredrik Andersson gav Kungshamn ledningen med 2-1 efter drygt halva matchen och när Christian Öster med fem minuter kvar att spela satte 3-1 kändes det klart. Christian Öster spädde dessutom på med 4-1 strax före slutet och vi hade fått en värdig vinnare.