Grebbestad tappade i slutet igen, 4-2 till Mjölby

En helg där alla resultat gick emot Grebbestad utom ett. Det gör att Grebbestad återigen är väldigt inblandad i bottenkampen som inte kommer att avgöras före sista omgången vilka lag som åker ut.

Grebbestad förstamålvakt Mattias Jansson missade matchen pga att han och sambon väntar barn. Och under resan som startades under lördagen då Grebbestad valde övernattning i Jönköping så insjuknade Carl Stockwell och missade även han matchen liksom avstängde William Andersson.

Första halvlek
Grebbestad öppnade piggt i matchen och första minuterna gick till Grebbestad spelmässigt. Men efter tre minuter stack Mjölby upp och man fick en hörna där Jacob Samuelsson nicktouchade klart över.

Tre minuter senare fick Grebbestad en hörna och nu nickade Mark Kwarteng klart utanför.

Efter detta växte Mjölby in i matchen och man tog över spelet men Grebbestad såg ändå farliga ut när man gick till anfall.

Efter 10 minuter anföll Mjölby fint och man hittade Adam Samuelsson som kunde vända runt och skjuta via ett Grebbestadsben till en hörna.

Efter en kvart tog Mjölby ledningen. Man spelade fint i djupet på Ali Riyadh Majeed Saedi som lyfte in bollen till en framstormande Adam Samuelsson som kraftfullt nickade in 1-0.

Efter 21 minuter hade Grebbestad en fin spelvändning som startade i ögonblicket då två Mjölbyspelare kolliderade. Jesper Mattsson fångade upp bollen och drev inåt och inåt innan han sköt och Axel Lundqvist tvingades till en bra räddning till hörna.

Efter 25 minuter var det nära 2-0. Ett par Grebbestadsspelare halkade inne i eget straffområde vilket gjorde att Anass Sulaiman kunde vända inåt och få iväg ett vänsterskott som prickade ribban och returen studsade bra ut till Daniel Jamil som sköt utan att få fart i skottet och även rakt på Anders Tjernberg.

Mjölby fortsatte med bra spel och efter 28 minuter hittade man in till Adam Samuelsson som sköt men över.

Men så kan Grebbestad i några bra anfall och efter 37 minuter hittade Mark Kwarteng fint fram till Jesper Mattsson som tog sig till ett skottläge. Skottet bra men Axel Lundquist räddade men Lucas Fonteboa följde upp och satte 1-1 på returen.

Men bara fem minuter senare var Mjölby åter i ledningen. Man lyfte in en frispark som Grebbestad fick undan men bollen hamnade hos Jacob Samuelsson som klippte till och fick bra träff och 2-1 för hemmalaget.

Men Grebbestad kom tillbaka i matchen före paus och via en omställning hittade Oscar Landgren fram till Jesper Mattsson som vände bort ett par spelare och sköt 2-2 i minut 44.

Andra halvlek
Efter en första halvlek där Mjölby hade mest boll var ändå Grebbestad farliga när man stack upp. Andra halvlek blev ungefär samma med undantag av att Grebbestad nu nästa inte alls hade något anfallsspel.

Men Mjölby hade trots spelövertag väldigt svårt att tränga igenom Grebbestads försvar och skapa målchanser.

Efter 55 minuter provade man ändå med skott utifrån men Anders Tjernberg hade inga problem med Arvid Falk Lindgrens skott.

Direkt efter kom Grebbestad ändå i ett bra anfall där man kombinerade fint. Tillslut spelade man på en felvänd Jesper Mattsson som fint skarvade vidare på Saban Ertürk som gick på skott men fick dåligt träff. Precis bakom kom Andrew Palumbo som hade velat ha bollen…

Sedan hände egentligen inget i målchansväg och på något vis kändes det som att matchen var på väg mot 2-2. Men då spelade Mjölby på djupet och Grebbestad fick bollen men så fick man inte bort bollen på ett tillslag och då slutade det med att Mark Kwarteng olyckligt fällde en framstormande Mjölbyspelare. Den följande straffen satte Jacob Samuelsson säkert till 3-2 i 83:e minuten.

Klockan han sedan bara ticka fram två minuter och spå small det igen. Mjölby spelade på djupet och kanske borde Anders Tjernberg stuckit ut och fått bort bollen men han blev kvar i mål och inhopparen Mårten Andersson hittade då fram till Anass Sulaiman som satte 4-2.

Grebbestad försökte lyfta fram och man fick till ett bra läge då Bilal Moussa lyfte in till Lucas Fonteboa som fick på en bra nick men Axel Lundquists räddning var strålande.Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Mattias Svensson:

Mattias, förlust i en väldigt viktig match med 4-2 mot Mjölby i en match som säg ut att gå mot 2-2 då trots övertag spelmässigt för Mjölby inte hände något i chansväg
– Ja, det är som du säger och det kändes som det skulle rulla på till 2-2 då det inte var mycket målchanser i den andra halvleken.

Första halvlek så började vi väldigt bra men sedan växte Mjölby in i matchen i tog tag i spelet. Målmässigt var det som mot Lidköping växlande där vi kom tillbaka
– Ja, det är så det var. Dom var bollskickliga men vi kändes farliga varje gång vi gick till anfall

Andra halvlek med stort bollövertag för Mjölby. Blev vi passiva eller vad hände?
– Ja det blev vi nog lite kanske? Dom gjorde det bra och vi var inte riktigt på tårna och då spelar dom bort dig.

Mot Lidköping hade vi oavgjort fram till 82:a minuten då vi släppte tre snabba. Samma läge är med två snabba mål i 83:e och 85:e minuten bakåt.
– Ja visst. Dom är vassa där, absolut.

Tung förlust i en viktig match
– Ja, det är klart det är tungt att förlora och det hade varit en viktig poäng med oavgjort givetvis

Det blir ett getingbo hela vägen in
– Ja, men det har jag sagt från första början och det ser ut att bli det.

I denna nyhet: Herrsenior A 2022-10-02 Mjölby AI FF 2-4 Mjölby AI FFGrebbestads IF gratulerar...
Johan Thoresson fyller 46 år!
Hipp hipp hurra!
GRATTIS till alla GIF-ungdomar som tar studenten 2024 🇸🇪🎉
 
Anders 2024-06-11 13:01 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Distriktsmästerskap
2024-06-10 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
I morgon 14:00

Säffle SK

I morgon
Lysekils AIK (h)
Siljevi
I övermorgon
Tennis, 11:00
H70 ute GLTK (h)
Grebbestad
I övermorgon
F09, 18:00
IK Rössö (b)
Gustavsbergsplanen
2024-06-18
Grohed/Ljungskile (h)
Siljevi
2024-06-19
F09, 19:00
Herrestads AIF (b)
Undavallen naturgräs

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!