Grebbestad kvar i tvåan efter sammanlagt 5-2 mot Adas United

I en match som påminde väldigt mycket om förra matchen hamnade Grebbestad återigen i underläge. Men det väckte Grebbestad som snabbt vände till ledning. I detta läge behövde Adas göra tre mål men Grebbestad försvarade sig bra och i stället kunde Grebbestad punktera med 3-1 i 89:e minuten!

Bild: Amel Licina med oerhört viktiga 1-1 målet


Två matcher som varit väldigt lika varandra spelmässigt. Adas United är helt klart ett bollskickligt lag. Man har nog sett över 180 minuter haft mer boll än Grebbestad men samtidigt är det Grebbestad som haft de bästa målchanserna och med 5-2 över de båda matcherna tycker jag då man vunnit rättvist.

Jesper Mattssons betydelse för Grebbestad under året går inte att diskutera och han har varit oerhört viktigt med sina mål och då dessutom målskytt i båda matcherna mot Adas då han satt 2-1 målet i bägge matcherna.

Adas United däremot har trots bollinnehav känts något uddlösa framåt. Saknaden av Ignatius Malki har förmodligen varit stor. 17 mål på sina 14 matcher i serien vittnar om en duktig forward men tyvärr för Adas, så här års är det futsal som gäller.


Första halvlek
Grebbestad öppnade med ett avslut efter bara 20 sekunder även om det inte var speciellt farligt. Jesper Mattsson vann boll och spelade ut till Andrew Palumbo som lyfte in till Jesper igen men nicken klart över.

Efter 10 minuter vann Lucas Fonteboa boll och slog den över Adas backline. Jesper Mattsson fångade upp boll och kunde utmana sista Adasspelaren och få iväg ett bra skott som smet precis utanför.

Efter en pigg start av Grebbestad började Adas bolltrillande komma igång och efter 13 minuter fick man en frispark i bra läge. Abdul Rahman Kharma sköt bra men bollen i burgaveln.

Efter 20 minuter kom Adas fint i ett anfall på högerkanten där man slog ett bra inspel. Bollen missade förste man men hamnade sedan hos Marcus Dinler som sköt ett farligt skott och Mattias Jansson fick rädda till en hörna.

Lite senare drog Adas på djupet mot Musa Rachow Yacob men Mattias Jansson hann ut och bryta och sedan fick försvaret undan andrabollen.

Efter 25 minuter var Grebbestad nära. Lucas Fonteboa kunde ta sig in i gästernas straffområde och fick på ett bra skott som dock kom allt för nära Robin Ahlberg som kunde stöta ut en retur.

På en hörna strax efter fick Grebbestad på en nick. Adas försvar fick halvt bort bollen som hamnade hos William Andersson som klippte till direkt men en bit över.

I 34:e minuten var Grebbestad mycket nära 1-0. Man lyfte in en frispark. Adas var först på bollen men inte bättre än att bollen hamnade hos Amel Licina som sköt, ribban och ner och mina kort visar att bollen inte var inne utan studsade precis utanför mållinjen. Mycket nära ledningsmål för Grebbestad.

Fem minuter senare var Grebbestad ytterst nära ledningen igen. Man vände bra på spelet med uppspel mot Jesper Mattsson och alla tre försvararna drogs mot Jesper som då hittade Amel Licina som fick ett jätteläge men skottet gick mer eller mindre rakt på Robin Ahlberg som klarade avslutet.
I stort sett det sista som hände var en bra möjlighet för Adas som vände på spelet och Gabriel Kopkin kunde gå på ett skott strax utanför 16-metaren som Mattias Jansson var fint med på och klarade till en hörna.

Andra halvlek
Andra halvlek började med en chans väldigt likt minut 13 i denna match. Dvs fint frisparksläge för Adas och återigen var det Abdul Rahman Kharma som tog hand om frisparken. Återigen ett bra skott men precis utanför och i burgaveln. Detta i minut 47.

Minuten efter var det Grebbestads David Olsson som fick läge från vänster men tåpajen blev väl aldrig jättefarlig och Robin Ahlberg räddade säkert.

.Efter 53 minuter spräckets nollan i matchen. Och precis som i matchen i Norrköping var det Adas United som tog ledningen. Christoffer Söderlund skulle slå ett uppspel som gick rakt på en Adasspelare i form av Daniel Cakar. Grebbestad ville ha till att han fick med sig bollen med handen men domaren friade och Daniel fick på ett bra skott som satt till 0-1. 2-2 totalt i dubbelmötet!

Målet blev som en injektion för Grebbestad som nu återigen började skapa chanser och efter 55 minuter kom David Olsson bra i vänsterläge igen. Nu blev skottet bättre men Robin Ahlberg var med och klarade till en hörna med en bra räddning.

En liten chans kom strax efter för Daniel Cakar som strax utanför 16-metaren sköt ett bredsideskott som gick strax över Mattias Janssons ribba.

Efter 62 minuter var det Grebbestads tur med en frispark i fint läge men Amel Licinas skott gick rakt i den täckande muren.

Men efter 65 minuter kom den viktiga kvitteringen i matchen. Grebbestad fick en dubbelhörna. Den andra hörnan nickades undan men hamnade hos hörnläggaren Victor Edvardsson som lyfte in bollen. Jesper Mattsson kom högst upp men kunde inte få kraft i nicken som i stället blev en perfekt nickpassning till Amel Licina som mitt framför mål kunde ta emot och sedan säkert sätt 1-1 i matchen och totalt 3-2 för Grebbestad.

Adas United behövde nu trycka på än mer framåt och det resulterade snabbt i mål. För Grebbestad! För bara tre minuter efter 1-1 kom 2-1 för Grebbestad. En fin omställning där Andrew Palumbo fick fina ytor på högerkanten. Andrew kunde driva in och fick ett bra skottläge. Skottet täcktes dock av en försvarare men hamnade hos Jesper Mattsson som kunde trycka in 2-1 för Grebbestad! 4-2 totalt i matchen och Adas var nu piskade till två mål framåt för att fixa en förlängning.

Efter 75 minuter fick Grebbestad nytt bra läge och återigen var det David Olsson från vänsterläge men Robin Ahlberg klarade på nytt Davids skott.

Adas försökte skapa lägen men det blev mer desperat och inget ordnat spel och i stället kunde Grebbestad definitivt punktera tillställningen efter 89 minuter då Jesper Mattsson hittade över till David Olsson som äntligen hittade nätmaskorna, 3-1 och 5-2 totalt för Grebbestad!

Efter matchen fick jag ett order med Grebbestads 1-1-målskytt Filip Danielsson


Efter matchen sa tränaren Mattias Svensson så här:

Mattias, Det hela ordnade sig! 3-1 i avgörande matchen mot Adas United och totalt 5-2
–Ja, det är som du säger, det ordnade sig och jag tycker det känns rättvist över båda matcherna. Även i denna matchen, vi är bättre och vinner igen.

Första halvlek jämn. Vi har lite bättre lägen men annars väldigt lik match som i Norrköping dör dom har en del boll men inte skapar så mycket medans vi är hetare framåt
–Vi har väl bra koll på dom och vi känns vassa när vi kommer framåt och vi har en del bra chanser första 45 minuterna.

I den andra halvleken kom tidigt 1-0 till Adas. Vad var dina tankar/känslor då?
–Det var väl surt. En solklar hands men ibland missar dom det. Men vi reagerade på rätt sätt och gjorde snabbt två mål

Ja, det blev en omedelbar uppryckning i spelet och vi skapade något läge innan Amel Licina satte 1-1 efter Jesper Mattssons nickpassning. Skön känsla?
–Ja självklart var det det. Det är det alltid i det läget!

2-1 Jesper Mattsson och när 3-1 kom genom David kunde vi vara helt lugna. Kunde du koppla av? Och du satt förresten på läktaren i slutet
–Nej, koppla av kan man inte. Inte före domaren blåser av.

Vad blir det ikväll? Blir det någon fest med laget?
–Dålig koll på detta. Jag är inte med i den kommittén riktigt

I denna nyhet: Herrsenior A Div 2 även 2023Lidköping verkar vara bättre än vad många tror. Såg att Ahlafors vände på övertid mot Skövde. Så denna serien känns verkligen oviss.
 
Anonym Idag 07:39 Till Forumet
Senaste matcherna
Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-04-19 19:00

IFK Skövde FK

I morgon
F09, 11:00
Herrestads AIF (h)
Sparvallen konstgräs
2024-04-18
Grohed/Ljungskile (b)
Grohedsvallen

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!