Magplask mot Herrestad

Med två tidiga bjudningar hade Grebbestad sedan inte mycket att sätta emot Herrestad som tackade och tog emot. 0-4 slutade det efter 0-3 i paus.

Första halvlek
Det var två lag med en del folk borta men då kanske fler saknade i Grebbestad. Inledningen av matchen gick i Grebbestads favör och redan i första minuten hotade man framåt efter en fin insats av Yusuf Nuur som fick fram bollen till Jesper Mattssons skott som via försvarare gick till en hörna.

Strax efter, i tredje minuten lyfte Jesper Mattsson fint in mot Sebastian Carhed som så när nått bollen nära mål.

Men efter en pigg star av Grebbestad första fem minuterna som jobbade sig Herrestad in sig i matchen efter fem minuter och första chansen kom då Anton Engelbrektsson kunde driva fram från mitten och skjuta men skottet ett lätt byte för Anders Tjernberg.

Anders Tjernberg som vikarierade i Grebbestads mål i skadade Mattias Janssons frånvaro. Inte heller Herrestad hade sin ordinarie målvakt denna dag.

Anders Tjernberg svarade för en bra match men hade ett misstag. Det kom efter tio minuter då han fick en bakåtpassning och hand tog för lång tid på sig och bortspelet kunde brytas och det blev passning in till Armend Shillova som satte 0-1.

En tråkig start för Grebbestad i denna derbymatch och inte blev det bättre då en dålig passning i backlinjen prickade Mehmed Dresevic i magen utan chans att parera. Bollen damp fint ner till Isak Pettersson-Pohl som prickade in 0-2 efter 18 minuters spel.

Två bjudningar mot ett av seriens bästa lag defensivt håller inte och gav Grebbestad en tung uppförsbacke som man inte klarade av att bestiga.

Efter detta var egentligen Grebbestad halvlek riktigt svag och efter 27 minuter fick Alexander Klang en möjlighet men Anders Tjernberg räddade fint.

Minuten efter hade Alexander Klang nytt läge som Anders Tjernberg kunde tippa till en hörna.

Grebbestad skapade väl inte jättemycket framåt och Wille Delbring i Herrestads mål hade inte mycket som han behövde ta hand om. Oftast var det som efter 31 minuter då Anton Henrikssons nick smet utanför vilket var symtomatiskt denna dag.

I stället var Herrestad farligare och Armend Shillova kunde driva fram och skjuta bra men skottet från distans smet strax över.

Och strax efter detta slarvade Grebbestad bort bollen offensivt och i dessa lägen älskar Herrestad då dom kan gå på omställningar och Armend Shillova hittade Erik Andreasson so fick fritt läge men Anders Tjernberg räddade bra till en hörna.

Anders Tjernberg gjorde sedan en bra räddning till på tilläggstid men det hindrade ändå inte Herrestad att punktera matchen med 0-3. Mohammed Hossein Omar fick på en härlig träff strax utanför 16-metaren och Anders Tjernberg hade inte en chans.

Andra halvlek
Ett tidigt mål var väl det Grebbestad hade att hoppas på om man skulle kunna göra match av det hela och i andra minuten lyfte man in. Anton Henriksson fick bollen och hittade in till Jesper Mattsson kunde skjuta, men som vanligt var ett Herrestadben i vägen och bollen styrdes till en hörna.

Minuten senare fick Grebbestad en frispark i bra läge men skottet från Amel Licina gick rakt i myren.

Efter 53 minuten spelade Anton Henriksson in mot Jesper Mattsson som kom ur vinkel och fick ta emot bollen tog sig in lite men skottet kunde åter igen täckas.

Grebbestad försökte men skott utifrån från först Yusuf Nuur och Viktor Adebahr hade samma resultat, att de smet strax utanför.

I stället kunde Anton Engelbrektsson visa hur det skulle gå till. I kamp med två Grebbestadsförsvarare kom han ändå till skott, pang i nättaket utan chans för Anders Tjernberg. Tid 62 minuter.

Nu blev det mer Herrestad igen och efter 65 minuter var man ytterst nära mål igen. Isak Pettersson-Pohl hittade Anton Engelbrektsson som fri sköt i stolpen.

Efter 76 minuter fick Wille Delbring göra sin första räddning (tror jag, har i alla fall inte noterat någon annan). Efter inspel hittade Grebbestad in till Bleror Demiqi som sköt mot första stolpen där Wille var fint med och räddade.

Herrestad ställde sedan on snabbt och efter ett fint inspel hittade man Alexander Klang men Anders Tjernberg hann med och svarade för en fin räddning.

Anton Henriksson hade sedan en chans men via försvarsben smet bollen utanför och efter detta hände inte så mycket och matchen slutade 0-4.


Efter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, 0-4 hemma mot Herrestad var väl inget vi riktigt såg komma före matchen?
–Nej, Set såg jag inte komma. Men tyvärr kändes vi avslagna före matchen. Jag försökte tända till grabbarna med att det är en toppmatch. Men vi var inte riktigt taggade. Men det speglar lite vår säsong, vi har bra toppar men när vi är dåliga så är vi jäkligt dåliga. Herrestad var bra men vi bjuder på en del av målen med och då blir det tufft.

Inledning, första fem minuterna såg bra ut men efter 0-1 var vi sänkta?
–Men vi skall hantera det som lag ändå! Vi har kommit igen flera gånger efter baklängesmål och vi har vunnit några gånger efter underläge men det fanns ingen energi i laget. I stället för att njuta av stunden kändes det som vi tyckte det var tufft. Blev lite bättre när vi ändrade om till 4-4-2 men vi gör några små misstag där Herrestad straffade oss hårt. Nej det var en kollaps precis som mot Skövde hemma och Torslanda borta.

Andra halvlek blev mer en transportsträcka
–Ja det kändes som det bara var att spela av matchen och Herrestad kunde gjort något mer mål och för vår det var det att hålla nere siffrorna kändes det som. Anders Tjernberg fick göra några bra räddningar och vi är aldrig riktigt nära att göra mål framåt.

Efter match fick vi ett ord med en ung debutant i Grebbestad, 14-årige William Bontegard, 15 i oktoberWilliam, med för första gången på bänken i en a-lagsmatch och du fick även göra ett inhopp. Var det nervöst?
–Det var väldigt nervöst innan match och när man satt på bänken. Men när jag kom in i matchen så släppte det efter några minuter.

Du kom in i 87:e minuten och det var dryga fem tilläggsminuter. Du han med lite bollkontakt med och var lite smånära ett friläge om du lyckats med dragningen
–Ja, det stämmer. Det blev som det blev men det var roligt ändå.


Det var lite ”spännande” när du skulle in? Ett rockiemisstag? Du hade ingen matchtröja…
–Ja 😊 Jag skulle ha nr 10 men den fanns inte i omklädningsrummet så jag tog med mig nr 14 ut. Så när det väl var dags för inhopp var jag ju skriven som nr 10 som Dirhat Ahmed fick springa in och hämta den tröjan.

Tack så mycket och lycka till framöver
–Tack så mycket

I denna nyhet: Herrsenior A 2023-09-16 Herrestads AIF 0-4 Herrestads AIFGrebbestads IF gratulerar...
Veena Mattsson fyller 33 år!
Hipp hipp hurra!
Inga silly-nyheter? Spelare in/ut?
 
Anonym 2024-07-16 19:04 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-06-28 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Distriktsmästerskap
2024-07-24 18:30

IK Oddevold


Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!