Vinsten i Kumla som värmde

Tuff värme under matchen och kanske varmare än när vi mötte Motala. Men Grebbestad svarade för en grymt bra försvarsinsats i värmen och chanser framåt, ja det skapar man. Vinsten kändes säker och målen av Jesper Mattsson och Victor Edvardsson.

Första halvlek
Kumla tillbaka i div 2 har ett tämligen nytt och ungt lag mot senast man var upp. Inledningsvis var det Kumla med mycket boll som tilläts rulla runt medan Grebbestad riktade sig in på att ligga rätt.

Sett till förra matchen tvingades Grebbestad möblera om lite i laget pga av sjukdom. Gustav Kadura saknades helt medan Anton Henriksson ändå kunde åka med och få en plats på bänken.

Matchen som sagt i tuff värme och i båda halvlekarna blev det en stunds vattenpaus.

Första tillstymmelsen till målchans blev Grebbestads efter 13 minuter. Ett långt anfall med flera snabba bra passningar och spelvändning till Viktor Arthur som spelade in centralt mitt mellan målvakt och försvar. Ett bra farligt inspel som tyvärr inte nådde någon röd/svart spelare.

Kumlas första läge kom efter 21 minuter då Mattias Persson provade skott men bollen smet högt över.

Efter 26 minuter tog Grebbestad ledningen. Man lyfte först in en boll som Kumla rensade undan och Philip Hällgren var siste man och lyrade långt tillbaka. Kumlas målvakt Samet Burgaj gick ut och boxade bort men bollen hamnade hos Jesper Mattsson som tog emot och placerade in 0-1 och borta ledning i matchen!

Strax efter, efter 28 minuter fick Grebbestad en frispark i fint läge. Viktor Adebahr skot via muren och så när kunde det blit fint för framstormade Grebbestadsspelare men Samet Burgaj kom ut bra och knep bollen.

Kumlas ästa chans i första halvlek kom efter ett fint skott av Joel Andersson Segerlind och bollen fick en lurig bana och Oliver Bergman tvingades till en bra räddning. Tid 42 minuter.

Andra halvlek:
Andra halvlek öppnades som första med bollövertag för Kumla och man fick tidigt en bra chans. Man hittade efter 47 minuter in på Mattias Persson som tog emot och sköt ett bra placerat skott som Oliver Bergman räddade ypperligt.

Efter en timmes spel provade Joel Andersson Segerlind med ett distansskott. Bra fart i bollen men dryga metern över.

I stället kunde Grebbestad öka på sin ledning. Långt uppspel på Anton Engelbrektsson var stark i duellspelet med försvararen och kunde vände bort honom. Anton avancerade fram några meter innan han spelade snett inåt bakåt. David Nyarko nådde inte bollen som i stället hamnade hos en helt fri Victor Edvardsson som inte hade några problem att sätta 0-2.

Efter 78 minuter slog Oliver Bergman en lång frisperk som nicktouchades av Anton Henriksson mot löpande Victor Edvardsson. Victor passade tillbaka till Anton som bra skottläge men skottet rakt på Samet Burgaj.

Kumla blev allt mer frustrerat och grinigt ju längre matchen led men kunde ände efter en spelvändning hitta Mattias Persson som provade med ett överraskande skott i snäv vinkel. Oliver Bergman räddade men det blev en farlig retur rakt ut men där var ingen Kumlaspelare med utan Grebbestad kunde få undan, tid 78 minuter.

I slutet av Matchen fick Grebbestad stora ytor för omställningar och efter en sådan i 89:e minuten fick David Björnsson skottläget men skottet smet strax utanför den bortre stolpen.

Det blev en hel del tillägg och i 95:e minuten lyfte Kumla in och David Mokédé nickade men bollen smet utanför och efter detta var det lugnt för Grebbestad.Victor Edvardsson var en av målskyttarna och sa så här efter matchen:

Victor, stort grattis till seger i en varm gryta , Kumla IP
–Tack så mycket. Det känns jäkligt skönt!

Hur känns det efter 90 minuter i den här värmen?
–Jo det känns bra. Det var extremt varmt och vi fick slita jäkligt hårt. Men det är det vart nu!

Fantastiskt vackert mål från Jesper
–Fantastiskt vacker vet jag inte men han rakade in den. Där är han säker Jesper!

Andra halvlek Väldigt lik som första halvlek. Men vi ligger väldigt rätt och dom skapade inte mycket farligheter
–Nej. Som du säger, vi ledde ju med 1-0 och lät dom ha bollen och dom skapar inget. Vi får upp boll på fasta och spelar oss ur ibland och skapar en del lägen och kunde gjort något till.

Är det något med Kumla IP för dig? Senast du var här gjorde du mål med. Beskriv målet idag
–Anton Engelbrektsson slinkte förbi deras backlinje på kanten och hittade men snett inåt bakåt och det var bara att placera in bollen. Ett bra läge jag fick.

Skönt med seger
–Ja, mycket skönt. Hemresan blir mycket lättare

I denna nyhet: Herrsenior A 2024-05-18 IFK Kumla 2-0 IFK KumlaGrebbestads IF gratulerar...
Johan Thoresson fyller 46 år!
Hipp hipp hurra!
GRATTIS till alla GIF-ungdomar som tar studenten 2024 🇸🇪🎉
 
Anders 2024-06-11 13:01 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Distriktsmästerskap
2024-06-10 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
I morgon 14:00

Säffle SK

I morgon
Lysekils AIK (h)
Siljevi
I övermorgon
Tennis, 11:00
H70 ute GLTK (h)
Grebbestad
I övermorgon
F09, 18:00
IK Rössö (b)
Gustavsbergsplanen
2024-06-18
Grohed/Ljungskile (h)
Siljevi
2024-06-19
F09, 19:00
Herrestads AIF (b)
Undavallen naturgräs

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!