Oavgjort i derbyt mot Herrestad

Efter underläge 0-2 tidigt i andra kom två snabba Grebbestadsmål som då gav 2-2 i matchen.
Grebbestads mål av Victor Edvardsson och förre Herrestadsspelaren Anton Engelbrektsson.

Första halvlek
Inledningen av matchen handlade det mesta om Herrestad som även fick en smakstart på matchen.

Man är ju starka defensivt och satsar väldigt mycket på snabba omställningar. Ledningsmålet precis så. Herrestad med mycket boll i början men ledningsmålet kom efter ett Grebbestadsanfall där Herrestad sedan vänder med boll upp på Armend Shillova som drev fram och klippte till från långt håll och fick på en kalasträff till 0-1 i matchen och en drömstart för Herrestad.

Herrestad hade även kanske lite tur i första halvlek då man smällde på rejält vid ett par tillfällen och det blev gula kort men kunde vid två tillfällen lika gärna blivit en annan färg på kortet.

Men sedan efter en bra inledning blev det Grebbestad som tog över spelet och skapade lite chanser men kanske ändå inte supervassa.

Efter 18 minuter hittade Victor Edvardsson Jesper Mattsson som försökte med ett lobbskott men bollen smet utanför.

Strax efter kom Grebbestad i ett snabbt anfall och Viktor Arthur kom med ett fint inspel och Jesper Mattsson kom bra men skottet via ett försvarsben till en hörna.

Grebbestad i en bra period här och efter 21 minuter hittade Victor Edvardsson Anton Henriksson på djupet men Anton kom ur vinkel och lobbförsöket smet över.

Grebbestads bästa läge i första kom efter 28 minuter då Jesper Mattsson lyfte in och Anton Henriksson kom fint vid bakre stolpen men nicken smet utanför i ett kanonläge.

Efter 32 minuter hade Grebbestad en hörna och Herrestad ställde om snabbt och Armend Shillova var steget före Philip Hällgren och kom fri mot Oliver Bergman och försökte lätta bollen över Oliver men bollen smet utanför den bortre stolpen.

Sex minuter senare felpassade Grebbestad och Herrestad ställde som vanligt om snabbt och Alexander Klang hittade över till Armend Shillova som fick ett jätteläge men Oliver Bergman kom och svarade för en kanonräddning!

Två minuter senare tog Anton Engelbrektsson emot bollen i mittcirkeln, fintade bort en försvarare och provade men en fräckis med skott ett par meter in på Herrestads planhalva men bollen smet strax över ribban.

0-1 i paus var väl ändå inte kanske inte helt rättvist efter en bra halvlek av Grebbestad spelmässigt efter Herrestads fina start.

Andra halvlek:
Smakstart i första för Herrestad och samma i den andra! Man ökade nämligen på till 0-2 efter 50 minuters spel och återigen ett snabbt anfall. Nu från vänster och man spelade in och plötsligt kom Adnan Bellani helt fri centralt. Oliver Bergman snabbt ut man kunde inte förhindra Adnan från att sätta bollen i nät.

Grebbestad gav inte upp utan efter 55 minuter kom ett bra läge. David Nyarko hittade Viktor Arthur vars fina inspel hittade Jesper Mattsson som sköt men skottet strax över ribban.

Men efter 66 minuter kom en reducering som gav hemmalaget hopp. Fint anfall på vänster där man hittar in till Victor Edvardsson som har bra läge att skjuta men hittar David Nyarko som blev helt fri. Men Eskil Persson svarade för ett mycket fin räddning men på returen höll sig Victor Edvardsson framme och satte 1-2.

Och sju minuter senare, efter 73 minuter, kom kvitteringen. Bra Grebbestads anfall som hittade David Nyarko på höger och hans fina inspel nådde förre Herrestadspelaren Anton Engelbrektsson som tryckte in kvitteringen till 2-2. Släkten är värst som man brukar säga…

I den 80 minuter lyfte Herrestad in en frispark och Oliver Bergman gick ut men fick inte grepp på bollen och Herrestadspelare gick i backen och hela Herrestadsbänken var uppe och skrek efter straff.

Efter Grebbestads kvittering blev det för en period mer Herrestad som försökte gå framåt medan avslutningen var svängig med anfall åt båda hållen. Men några fler heta målchanser blev det inte och matchen slutade 2-2.Tränaren Mattias Svensson sa så här efter matchen:

Mattias, först och främst en härlig upphämtning efter 0-2 underläge och en poäng. Det måste du vara nöjd med?
–Jo, det är klart. Ligger man under med 0-2 så är det ju alltid gött att ta poäng. Jag tycker vi gör en jättebra första halvlek och skall väl inte ligga under efter den. Så så sett är det starkt att komma tillbaka.

Som du säger, bra spel i första och en del chanser men som vanligt är Herrestad oerhört farliga med sina omställningar och dom hade ett par fina lägen
–Ja, det har dom, absolut! Dom är väldigt skickliga på det men första halvlek som vi presterade var värd mer.

Tufft spel stundvis från Herrestad. Luktade lite rött vid ett par tillfällen?
–Ja kanske någon. Men det skall vara lite tufft i ett derby. Det smäller och det får man ta i ett derby.

Tyng start i andra. Känslor och tankar där?
–Ja, det var tungt. Med tanke på att vi pratade i paus och var nöjda med första halvlek men otroligt starkt att komma tillbaka.

Reduceringen från Victor Edvardsson viktig och gav oss hopp
–Ja, absolut och vi är ju farliga framåt vilket vi varit i alla matcher.

Hur kändes det när Anton Engelbrektsson tryckte in 2-2?
–Skönt!

Som helhet då på matchen, rättvist med kryss eller skulle vi eller Herrestad vunnit?
–Det kan man ju alltid diskutera hit och dit men det var nog ganska rättvist i matchen.

I denna nyhet: Herrsenior A 2024-05-24 Herrestads AIF 2-2 Herrestads AIFGrebbestads IF gratulerar...
Johan Thoresson fyller 46 år!
Hipp hipp hurra!
GRATTIS till alla GIF-ungdomar som tar studenten 2024 🇸🇪🎉
 
Anders 2024-06-11 13:01 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Distriktsmästerskap
2024-06-10 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
I morgon 14:00

Säffle SK

I morgon
Lysekils AIK (h)
Siljevi
I övermorgon
Tennis, 11:00
H70 ute GLTK (h)
Grebbestad
I övermorgon
F09, 18:00
IK Rössö (b)
Gustavsbergsplanen
2024-06-18
Grohed/Ljungskile (h)
Siljevi
2024-06-19
F09, 19:00
Herrestads AIF (b)
Undavallen naturgräs

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!