Klar seger mot Kongahälla

Stark defensiv och fyra vackra Grebbestadsmål bäddade för seger mot dittills obesegrade IK Kongahälla. 4-1 (2-0) slutade matchen efter GIF-mål av Jesper Mattsson (2), David Nyarko och Viktor Adebahr.

Första halvlek
Nykomlingen Kongahälla har varit en pigg överraskning så här långt in i serien och var efter 10 omgångar obesegrade med 7 vinster och 3 kryss.

Men trots en pigg start mot Grebbestad och ett kanonläge efter bara fem minuter då ett inspel från höger nådde Imer Beqiri som dock inte träffade målet så var det egentligen Grebbestad som skapade chanserna.

Och Grebbestads första chans kom efter 14 minuter då man hittade över till David Nyarko men skottet smet utanför.

Tre minuter senare svarade Jesper Mattsson för en fin insats och lyfte in bollen till Anton Henriksson som nickade ner till Anton Engelbrektsson vars cyckelsparkavslut smet över.

Kongahälla kom sent in i några lägen och tryckte på och Rasmus Hegab varning efter 21 minuter var mycket väl motiverad efter en ful smäll på Grebbestads Anton Engelbrektsson.

Efter 29 minuter tappade Grebbestad bollen farligt på mittplan när man var på väg framåt och Kongahälla ställde om snabbt på djupet och hittade över till Max Seldén men han fick ingen riktigt bra träff och skottet smet dessutom utanför.

I stället blev det Grebbestad som tog ledningen minuten senare. Grebbestad vände på spelet och Anton Engelbrektsson lyfte in mot David Nyarko som fint tog med sig bollen förbi försvarare, petade runt utrusande målvakt och sedan lade in 1-0. Riktigt bra gjort av David!

Bra period i matchen för Grebbestad och efter 34 minuter spelade man på djupet mot Anton Engelbrektsson som gick på skott men skottet smet över.

Efter 35 minuter spelade Kongahälla upp och Louis Souffo stötte fram och bröt och bollen gick fram till Jesper Mattsson som befann sig på mittlinjen och klippte till då målvakten befann sig en bit ut. Theodor Ferm backade för allt han kunde och hoppade men nådde inte bollen som seglade in till 2-0! Wow!

Minuten efter var det nära att Kongahälla fått en biljett in i matchenen igen efter ett fint inspel mot Imer Beqiri och Rasmus Hegab och båda var nära boll och då med chans till reducering från nära håll men ingen av dom nådde bollen.

Grebbestad hade sedan ett par halvchanser till men man fick ett ypperligt läge till efter 42 minuter då man vände över via Anton Engelbrektsson till David Nyarko som blev fri men Theodor Ferm kom ut snabbt och räddade.

I 45:e minuter blev David Nyarko åter fri men Theodor Ferm räddade igen.

Kongahälla säkert med lite mer boll men Grebbestad skapade de flesta chanserna och ledde rättvist i paus.

Andra halvlek:
Kongahälla öppnade andra halvlek med en möjlighet redan efter knappa minuten när Gustav Kjellström lyfte in och Imer Beqiri kom med nicken som dock smet över.

Men i stället var det Grebbestad som fick en kanonstart på andra halvlek med två snabba mål. Först 3-0 via ett ruggigt skott av Viktor Adebahr i vänsterläge och bollen borrade sig in i bortre krysset helt otagbart för Theodor Ferm. Vilket skott av Viktor!

Bara två minuter senare kom nästa Grebbestadsmål. Victor Edvardsson med fin insats på mitten och framspelning mot Jesper Mattsson som blev fri mot Theodor Ferm och rundade honom och rullade in 4-0, efter 52 minuters spel.

Efter 59 minuter fick Kongahälla ett visst hopp när man kunde reducera efter skott utifrån som blev till en perfekt passning för Imer Beqiri som satte 4-1.

Grebbestad backade nu mer hemåt och tätade och Kongahälla tog över spelet och två minuter efter reducering hade man nytt skott men man fick ingen fart i bollen som Oliver Bergman då klarade lätt.

Men Grebbestad stack upp i några anfall och efter fint spel hittade man David Nyarko som revs ner och Grebbestad berövades en solklar straff.

Bara två minuter senare kom nytt straffläge när Anton Henriksson var på väg igenom och tröjan stod som en strut bakåt efter en tröjdragning som inte heller den märkligt nog gav straff.

Och i stället för straff där för Grebbestad så vände sedan Kongahälla snabbt på spelet och plötsligt var Gustav Kjellström fri men Oliver Bergman kom ut perfekt och räddade.

En hörna i 75:e minuten gav läge då Sebastian Bertilsson Fåglum nicktouchade mot mål men Oliver Bergman var fint med och klarade med en utboxning. Kongahälla följde upp med skott utifrån som smet utanför.

Kongahälla tryckte på mer och mer och efter inlägg nickade Haris Skenderovic mycket bra med Oliver Bergman svarade för en ypperlig räddning och tvingades strax efter till ny bra räddning på skott utifrån.

Grebbestad ställde om fint i 80:e minuten och David Nyarko hittade över till David Björnsson som vek in fint och sköt egentligen mycket bra med felet och bollen smet precis utanför.

I 43:e minuten tvingades Oliver Bergman till nya fina ingripande. Först tick han undan ett inlägg men Kongahälla fångade upp och lyfte in mot bortre stolpe med fin nick mot tomt mål. Nja nästa. Oliver Bergman svarade ju för en kanoninsats så han hann tillbaka och räddade lysande till en hörna!!

På tilläggstid radade Kongahälla upp hörnor men Grebbestad kunde hålla undan och ta en tung skalp med seger mot Kongahälla 4-1!Tränaren Mattias Svensson sa så här efter matchen:

Mattias, seger mot dittills obesegrade IK Kongahälla. Klar seger 4-1, bästa insatsen så hör långt i serien?
–Det vet jag inte men det är klart att det var en bra insats! Framför allt första 60 minuterna av matchen. Sedan blir det ju när man leder så att man drar sig tillbaka lite men helt klart en jättebra insats både offensivt och defensivt och vi har bud på fler mål.

Lite likt flera av de andra vinsterna då motståndarna kanske haft mest boll och då Kongahälla idag. Men vi skapade fina lägen och gjorde två fina mål
–Ja, jättefina mål och fantastiskt avslut av Jesper Mattsson som såg tidigt att målvakt var långt ut. David Nyarko gjorde det fint med med touchen runt och satte den.

Andra halvlek med en kanonstart med ytterligare två fina mål
–Ja, det får man säga och 3-0 och 4-0 inom sju minuter där var grymt, kanonstart!

Sedan blev det mer Kongahälla och ni kanske inte riktigt orkade med överflyttningar på samma sätt men trots en reducering kändes det hyfsat lugnt?
–Det blir lite så som du säger när man leder med 4-0 och sedan då 4-1. Oliver Bergman gjorde några fina räddningar givetvis men det kändes stabilt.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
–Laget gör det ju jättebra men det är klart att Oliver Bergman var bra och Jesper Mattsson var riktigt bra idag!

I denna nyhet: Herrsenior A 2024-06-07 IK Kongahälla 4-1 IK KongahällaGrebbestads IF gratulerar...
Johan Thoresson fyller 46 år!
Hipp hipp hurra!
GRATTIS till alla GIF-ungdomar som tar studenten 2024 🇸🇪🎉
 
Anders 2024-06-11 13:01 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Distriktsmästerskap
2024-06-10 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Div II Norra Götaland
I morgon 14:00

Säffle SK

I morgon
Lysekils AIK (h)
Siljevi
I övermorgon
Tennis, 11:00
H70 ute GLTK (h)
Grebbestad
I övermorgon
F09, 18:00
IK Rössö (b)
Gustavsbergsplanen
2024-06-18
Grohed/Ljungskile (h)
Siljevi
2024-06-19
F09, 19:00
Herrestads AIF (b)
Undavallen naturgräs

Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!