Grebbestad vann seg match, 2-0 mot Säffle

Inget av lagen gjorde någon riktigt bra match men det var Grebbestad som skapade lite mer framåt som drog det längsta strået och vann med 2-0 efter mål av Jesper Mattsson och David Björnsson.

Segern tog upp Grebbestad på en tredje plats i tabellen

Första halvlek
Det var svårspelat på Sporthälla i Säffle. Kraftig vind i planens längdriktning och i första halvlek var det Grebbestad med motvinden. Sedan var planen även lite långhårig och det studsade en del ut mot kanterna och båda lagen slog en hel del oprovocerade felpassningar.

Matchen öppnade i ett väldigt lågt tempo och lagern såg mest ut att känna på varandra där man när det andra laget hade bollen backade hem och täckte av ytor.

Men en chans kom för Grebbestad efter fyra minuter när Jesper Mattsson provade ett distansskott som blev lite besvärlig för Benjamin Rehnlund som ändå klarade.

Grebbestad hade ändå lite mer av spelet och man försökte kombinera sig framåt något som Säffle för dagen hade svårt att själva få till offensivt. Säffle hade ändå en 3-4 riktigt bra omställningslägen första 10 minuterna av matchen men riktigt svaga passningar gjorde att chanserna försvann.

Efter elva minuter lyfte David Björnsson in och Jesper Mattsson hann före Benjamin Rehnlund men nicken smet över.

Efter 20 minuter fick Säffle en hörna och på andraboll sköt Hannes Ek Koskela klart över.

Mitt i halvleken stött Louis Souffo fram och fick med sig bollen och kom fri men avslut/passning utanför och Säffle kunde ta undan bollen.

Efter 39 minuter kom ett fint läge för Säffle. Man skapade fram en trippelhörna och på den ena damp bollen fint ner till Ferdinard Fon Fru som fick på en bra träff men Oliver Bergman var bra med och svarade för en bra räddning.

I den här perioden hade Säffle sin bästa period och fick tryck mot Grebbestads mål och Hannes Ek Koskela fick ett bra skottläge men skottet mer eller mindre rakt på Oliver Bergman som klarade.

I halvlekens slutsekunder vek David Björnsson in fint och sköt bra med hemmamålvakten Benjamin Rehnlund var fint med och räddade bra.

Det var ändå några sekunder kvar av halvleken och då han Säffle med en bra chans när en öppnande passning hittade Ferdinard Fon Fru men skottet smet strax över.

Andra halvlek:
En dålig Grebbestadspassning i andra halvleks minut gav en Säfflechans där Govend Haidar sköt utifrån vänster men Oliver Bergman hade inga problem med skottet.

Grebbestad svarade med läge efter 48 minuter när Jesper Mattsson släppte fint i sidled och Anton Henriksson sköt ett välplacerat skott som Benjamin Rehnlund svarade för en mycket fin räddning på.

Efter 54 minuter slog Oliver Bergman en lång utspark i medvinden och David Björnsson löpte ifrån försvaret med Benjamin Rehnlund var alert och var med långt ute och han precis före David och rensade undan bollen.

Strax efter fick David Björnsson dubbla lägen. Den första efter hörna då boll damp ner vid fötterna och David sköt från nära håll men Benjamin Rehnlund klarade fint. Men sekunder senare kom nytt läge för David som denna gång inte fick fart i skottet och då klarade Benjamin Rehnlund enkelt.

Efter 68 minuter tog Grebbestad ledningen och målet gjorde Jesper Mattsson helt på egen hand. Först bröt han på mittplanen och satte fart framåt och drog sig förbi en en försvarare och fri med Benjamin Rehnlund drog han även honom och rullade in 0-1.

Bara sju minuter senare kom 0-2. Oliver Bergman slog en långboll och en försvarare nicken snett inåt mot mittbackarna som släppte bollen och David Björnsson kom då fri och kunde vänta ut Benjamin Rehnlund och lyfta in bollen i mål.

Efter 77 minuter var Victor Edvardsson på väg igenom men han drogs i armen. Kändes som det var ett klart rörr då Victor var klart först och ingen försvarare mot eget mål för Säffle. Men det blev endast ett gult kort.

Efter detta bevakade Grebbestad bara tillställningen och det hela slutade med bortaseger 0-2 för Grebbestad.

Efter matchen sa Grebbestads andre målskytt i matchen David Björnsson så här:

David, 2-0 seger borta mot Säffle. Detta i en match jag upplevde lite seg? Det kändes inte som det var någon riktig fart i matchen. Hur var din känsla som var ute på planen?
–Jag tyckte det var tungt gräs att springa på. Men samtidigt var vi stabila defensivt och vi vet att vi alltid gör mål i matcherna. Så långe vi vi bara har tålamod så kommer det mål.

Det var rejält blåsigt med i planens längriktningoch studsigt ute vid kanterna så svårspelat?
–Ja, jag håller med. Sedan stack bollen lite ifrån en vid crossbollar och skott men, det var skönt med vinst!

1-0 via Jesper Mattssons solomål och du själv fick äran att sätta det andra målet i matchen, berätta
–Jag minns inte riktigt om jag fick boll ifrån vår spelare eller motståndare (motståndare var det) och jag blev helt fri och försökte bara vara lugn och vänta ut målvakten och se vart han gick och då avsluta i andra hörnet.

Grattis till 3 fina poäng!
–Tack!

Tränaren Mattias Svensson sa så här efter matchen:

Mattias, Vi åker hem med tre poäng från Säffle. Detta i en match som jag sa till David Björnsson att matchen var lite seg?
–Ja, det här var väl ingen jättebra div 2 match. Första halvlek var ganska okej men andra var inte bra.

En bit in i andra halvlek kände jag att det här slutar 0-0. Men så fick vi se ett härligt solomål av Jesper Mattsson
–Ja, han vann en boll och gjorde det sedan fantastiskt bra och det var skönt att få ledningen i en sådan här match.

2-0 ganska snabbt efter och då kändes det som segern var i hamn?
–Ja, dom skapade väl inte jättemycket så tvåan kändes bra.

Säffle kom inte till mycket framåt?
–Ja, vi gjorde ett bra försvarsspel och då blev det svårt för dom.

Härnäst väntar Vänersborgs IF, hunnit tänka på den matchen ännu?
–Nej det har jag inte, vi njuter lite av denna segern så fokuserar vi på VIF sedan till veckan.

I denna nyhet: Herrsenior A 2024-06-15 Säffle SK 2-0 Säffle SKGrebbestads IF gratulerar...
Muluken Kinaw Dinessa fyller 25 år!
Hipp hipp hurra!
Det där med att Grebbestad kunde haft fler poäng, ja så resonerar nog dom andra lagens supportrar också om sina lag. Tex så tycker nog Herrestad att dom skulle stängt igen mot oss. Så jag tr... Läs hela inlägget
 
Benny Guldfot 2024-06-29 20:01 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-06-28 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Distriktsmästerskap
2024-07-24 18:30

IK Oddevold


Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!