4-0! Seger mot Vänersborgs IF

Fjolårets div 1-lag hade för dagen inte mycket att sätta emot Grebbestad. Efter hårt arbete hade man dock 0-0 i paus men i den andra orkade man inte och målen trillade in med jämna mellanrum.

Anton Henriksson (2), Jesper Mattsson och David Björnsson stod för målen.

Första halvlek
Första halvlek men lätt spelövertag för Grebbestad där ett hårt jobbande VIF jagade hårt för att stänga ytor för Grebbestad. Framåt? Ja där hade man inte mycket. Långbollar som man försökte jobba på som dock aldrig var nära att resultera.

Ofta försökte VIF nå kvicke Yahye Abdi som så här långt är VIF´s näst bäste målskytt men han fick inte mycket uträttat denna dag. VIF´s bäste målskytt, tidigare Grebbestadsspelaren,, Valon Gashi fick nöta bänken matchen igenom. Skadad?

Grebbestad var nära ett friläge efter bara åtta minuters spel men stoppades av en hårfin offside.

Två minuter senare fick VIF en frispark 10 meter in på egen planhalva och Markus Karlsson provade en fräckis då Oliver Bergman befann sig en bit ut men Oliver hade inga problem att hinna tillbaka och plocka ner bollen.

Efter 23 minuter fick David Nyarko en passning inne i straffområdet och ryckte ner mot kortlinje och in mot mål och fick iväg ett skott som Ali Hasan klarade genom att stöta ut bollen till en hörna.

På andraboll efter den följande hörnan var Grebbestad mycket nära 1-0 när David Nyarko spelade in och det uppstod kalabalik där VIF tillslut lyckades få undan bollen framför ett par Grebbestadsspelare.

Efter 28 minuter kom matchens så långt bästa chans när Gustav Kadura hittade Jesper Mattsson på djupet. Jesper uppfattade att Ali Hasan befann sig en bit ut och lobben såg helt perfekt ut för ett ledningsmål men efter en studs fick bollen fel skruv och smet utanför. David Björnsson kom då vid bakre men hade väldigt snäv vinkel och sköt i burgaveln.

Vänersborgs enda läge som skulle kunnat ge mål i första halvlek kom efter 43 minuter då Yahye Abdi fick boll i vänsterläge, vek in och klippte till mot första stolpe där Oliver Bergman hade full koll och räddade.

Andra halvlek:
Om första halvlek var med litet spelövertag för Grebbestad så handlade väl andra halvlek enbart om Grebbestad. Jag antar att VIF sprang sig trötta i första halvlek?

En första chans för Grebbestad i andra halvlek kom efter 50 spelade minuter. David Nyarko lyfte in från högerkanten mot Jesper Mattsson som nickade bra men ändå en bit utanför.

Men efter 57 minuter fick Grebbestad äntligen hål på VIF. Grebbestad kom fint på högerkanten där Oscar Landgren tog med sig bollen bra och lyfte in och vid den bakre stolpen kunde Anton Henriksson nicka in 1-0!

Strax efter hade Grebbestad bollen i nät igen men här fick VIF en frispark då Ali Hasan haft handen på bollen innan David Nyarko satte bollen i nät.

Men 2-0 kom ändå tätt efter 1-0 då klockan endast tickade fram till 63 minuter när nästa mål kom. Nu var det David Björnsson som lyfte in fint mot fösta stolpe denna gång där återigen Anton Henriksson mötte upp med en bra nick till 2-0.


Strax efter fick Grebbestad ny fin chans när David Björnsson hittade in till Jesper Mattsson men avslutet strax utanför.

Efter 70 minuter kom ett första läge för VIF i den andra halvleken och det efter ett långt inkast med skarvning mot mål men bollen utanför.

I stället kom 3-0 efter 77 minuter. Victor Edvardsson hittade Jesper Mattsson som från distans fint satte bollen i nät med ett välplacerat skott.

Två minuter senare försökte Jesper Mattsson hittade David Björnsson och det var oerhört nära 4-0 men en VIF-försvarare störde David tillräckligt.

Men efter 81 minuter kom 4-0 och den här gången var Jesper Mattssons passning helt perfekt och fjolårets VIF-spelare David Björnsson kunde rulla in bollen i tomt mål.

En sista målchans i matchen kom efter ett inkast för VIF där Osman Abukar Yusuf fick boll och vek in och sköt men skottet smet ändå klart utanför,


Tränaren Mattias Svensson sa så här efter matchen:

Mattias, vi går till halvtid i serien med en fantastiskt fin 4-0 vinst över Vänersborgs IF. Hur är din känsla så här strax efter matchslut?
–Det är skönt givetvis. Seg första halv lek där VIF fick spelet dit dom ville. Mycket avbrott i spelet och dom tar lång tid på sig. Men när vi fick 1-0 i andra fick vi mer fart och då var det inget snack om det. Då var vi helt överlägsna.

När första målet kom var det som luften gick rätt ur dom och dom orkade inte löpa på samma sätt som under första halvlek.
–Nej, så är det ju. Vi spelade bra och dom b lev trötta när dom fick springa mycket så en mycket bra andra halvlek

Om vi ser lite på första halvlek så var vi det bättre spelande laget där dom försöker stänga ner oss med hårt arbete och försök till snabba omställningar men dom fick inte till något?
–Nej, så är det. Vi hade bra koll på dom.

Något som du är extra nöjd med eí en sådan här match?
–Det är väl vårat försvarsspel, dels i första halvlek och även andra. Sedan spelar vi bra i andra och skapar många chanser och bra fart på grekerna. Vi gjorde lite justeringar i paus och det funkade bra!

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
–Jag tycker det är många som är bra idag, det var en laginsats. Men skall man nämna någon så är det Anton Henriksson med två mål idag men som sagt, det var många som var bra idag.

I denna nyhet: Herrsenior A Vänersborgs IF 2024-06-20 Vänersborgs IF 4-0Grebbestads IF gratulerar...
Muluken Kinaw Dinessa fyller 25 år!
Hipp hipp hurra!
Det där med att Grebbestad kunde haft fler poäng, ja så resonerar nog dom andra lagens supportrar också om sina lag. Tex så tycker nog Herrestad att dom skulle stängt igen mot oss. Så jag tr... Läs hela inlägget
 
Benny Guldfot 2024-06-29 20:01 Till Forumet
Senaste matcherna

Herrsenior A Div II Norra Götaland
2024-06-28 19:30

Kommande matcher

Herrsenior A Distriktsmästerskap
2024-07-24 18:30

IK Oddevold


Huvudpartners 2024


Stjärnpartners 2024


Ungdomssektionens
Guldpartners 2024


Se alla som stödjer GIF

Bli GIF-partner!