Grebbestads andra förlust när Vänersborg vann med 2-1

Grebbestad svarade för en riktigt blek insats mot bottenlaget Vänersborgs IF och föll med 2-1 (1-0).

I inför matchen varnade jag bla för att det är alltid svårt direkt efter en match när man gjjort många mål. Visst, chanser saknades inte första 45 minuterna men oj vad vi krånglade till det anfallsmässigt mot Vänersborgs låga försvar. Lågt försvar, kontringar, rensa bort bollen...ja den taktiken lyckades idag då Grebbestad var fantasilösa offensivt.

Hur som helst så slarvade Grebbestad bort ett gyllene läge och i morgon har då Karlstad BK chans att ta ledningen i serien.

En parentes – Usch vilket illa väder dom har i Vänersborg. När vi mötte VFK snöade det – nu öste regnet ner i stället.

Första halvlek
Grebbestad öppnade annars matchen bra faktiskt. Bra tempo i passningarna gjorde att Vänersborg bara fick jaga efter bollen.

Men det blev ändå Vänersborg som fick första läget i matchen då man fick till ett bra inspel från högerkanten mot Simon Svensson som inte fick träff.

I stället ställde Grebbestad om snabbt på Mathias Hegeland som hittade in till Jonas Henriksson som fick ett bra läge. Skottet var bra men Vänersborgs målvakt Markus Mäkinen gjorde en ypperlig räddning till hörna. Detta efter ca 12 minuters spel.

Vänersborg slarvade inledningsvis i passningsspelet på egen planhalva och vid flera tillfällen kunde då Grebbestad bryta. Farligast blev det efter 17 minuter då Jonas Henriksson tillslut fick fram bollen till Anton Henriksson vars skott gick precis utanför.

Men ofta fastnade Grebbestad offensivt framför Vänersborgs 16-metare då man försökte med svåra inspel/lyft i stället för att gå på skott.

Ett undantag var ändå Granit Berisha som provade efter 27 minuter. Bra tryck men halvmetern över mål.

Stora problemet var nog ändå bolltempot? För efter at rullat boll snabbt och bra i inledningen gick man ner i tempot vilket gjorde det lättare för Vänersborg att försvara sig.

Strax efter fick Anton Henriksson läge men skottet strax utanför igen.

Kallduschen
Efter 36 minuter hände det som man inte vill skall hända. En förlupen långboll från Vänersborgv gick ända ner till Jonatan Hårenberg som spelade ut mot högerkanten. Men passningen misslyckades helt och med Jonatan långt ute från mål hamnade bollen hos Simon Svensson som som sköt och Jonatan hann inte tillbaka in i mål, 1-0 för Vänersborg.

Och minuten senare var det ytterst nära 2-0. Målskytten Simon Svensson slet sig loss från sin vänsterkant och kom fri mot Jonatan Hårenberg som nu revanscherade sig med en bra räddning.

Grebbestad fick en bra chans till kvittering före pausvilan. Detta efter en hörna där Grebbestad vann andrabollen och Tobias Carlsson fick till ett bra inspel där det blev kalabalik framför Vänersborgs mål innan dom fick bollen till en ny hörna för Grebbestad.

Andra halvlek
Grebbestad försökte komma in i matchen och låg mycket på Vänersborgs planhalva och man kom nu fint flera gånger på högerkanten med Mathias Hegeland. Tidigt i halvleken Hade just Mathias ett fint inspel som Emil Guldbrandsen så när haft in i eget mål men han fick se bollen smita precis utanför egen stolpe.

Men det riktigt heta uteblev för Grebbestad. Ett annars bra frisparksläge efter 59 minuter smet strax utanför när Tobias Carlsson sköt.

Minuten senare var det ändå nära för Grebbestad då Jonas Henrikssons inspel hittade Anton Henriksson som tog emot och kunde skjuta. Men skottet rakt på Markus Mäkinen.

Kalldusch 2
Men då det inte verkade verkade vara Grebbestads dag som kom 2-0 som ett brev på posten (även om det inte verkar stämma så bra nu för tiden). Grebbestad låg på och Vänersborg hade egentligen inget när man rensar upp en långboll mot David Bennhage som gjorde det bra och hittade in med en perfekt passning till Simon Svensson som fick öppet mål och satte 2-0.

Grebbestad svarade snabbt med ett byte men det blev oftast ändå inte speciellt farligt. Med ett undantag då Mathias Hegeland hade ett hårt bra inspel mot första stolpen som Markus Mäkinen boxade ut mycket bra, trångt som det var.

Grebbestad tvingades ligga högt då man låg under vilket gav ett antal kontringslägen för Vänersborg. Man fick till ett antal skott som inte oroade speciellt mycket.

Men en bra chans som var bättre än övriga fick man. Detta efter slarv i Grebbestad som tí slutändan genererade ett friläge för Christian Sundén Niemi som Jonatan Hårenberg kom ut bra på och räddade.

Grebbestad gjorde ytterligare byte och och efter 83 minuter fick man lite hopp om att koma in i matchen. Detta sedan Markus Svensson nickat en andraboll mot Tobias Luvenberg som lyfte bollen in mot mål. Och mot mål gick den, till och med in i mål via Markus Mäkinens händer till 1-2. Men som gammal målvakt måste jag nog säga, hur kunde den gå i mål? 1-1 bjudningar?

Efter 86 minuter var Jonas Henriksson på väg igenom och var egentligen först då han faller men domaren valde att fria vilket upprörde Grebbestads spelare och ledare. Själv tittade jag i kameran och ser inte riktigt...

Men efter detta hände inte så mycket mer trots sex tilläggsminuter utan Grebbestad inkasserade sin andra 1-2 förlust i årets serie.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Förlust idag och det syns ganska tydligt på dig. Du är oerhört besviken
- Enormt besviken! Jag tycker att vi slarvar bort den här matchen tyvärr.

Matchinledningen såg annars bra ut där vi rullade fint men det höll i ca 10 minuter innan vi tappade tempo i passningsspelet.
- Inledning var väl okej men sedan blev det lite avvaktande. Vi blev inte tillräckligt hotande i vårt passningsspel sista 1/3-delen.

Vi fastnade ofta i deras täta försvar, ofta 7-8 man väldigt lågt
- Ja, och vi ställde inte tillräckligt många frågor till dom. Vi pratade i paus om att vi måste våga ta mer avslut. Det var för mycket att vi skall spela in i stället för att ta avslut.

Ett skitmål i första halvlek gjorde att vi hamnade i ett besvärligt läge och fick jaga i andra halvlek. Vi var mycket på deras halva men det hände inte mycket farligt? Istället kontra dom in 2-0
- Ja, vi släpper in 1-0 och direkt efter släpper vi till ett friläge. Lite symtomatiskt för vår match. Vi försöker att forcera i andra halvlek men får inte till trycket som vi vill. Vi gör lite ändringar för at få till det men det blev snarare till det sämre om man räknar till målchanser. Vi var inte så bra i försvarsspelet som vi varit tidigare. Vi var lite nonchalanta och håller inte ihop laget. Vi är inte tillräckligt bra i vårt presspel.

Vi fick ändå till en reducering med dryga tio kvar inkluderat tillägget men fick inte till något direkt het kvitteringschans
- Nej, och vi fick ju inte till trycket vi ville i andra som vi önskade. Vi gjorde några byten, satte in Jesper Carlzon som har en tyngd i straffområdet. Försökte få in Tobias Luvenberg med sina löpningar. Erik Andreasson för att kanske lyfta in i luften med hans huvudspel. Men vi lyfter inte in bollen heller...

Vi har ju tre poängs försprång på Karlstad som spelar i morgon. Dom har nu ett gyllene läge att ta sig ifatt och förbi.
- Läget är samma som tidigare. Det är efter 26 omgångar det skal summeras. Nu gäller det att slicka såren efter denna mindre bra matchen och ta nya tag.