Sent avgörande när Grebbestad vann mot Sävedalen

I matchens 93:e minut avgjorde Grebbestad när inhopparen Anton Henriksson kunde sätta 2-3. Tidigare hade Grebbestad vänsterback Viktor Adebahr vänt Grebbestads underläge till ledning med sina två mål. Sävedalen kvitterade till 2-2 med ett drömmål men Anton Henriksson och Grebbestad fick sista ordet.

Första halvlek
Grebbestad tvingades till en sen ändring i laget inför matchen. Anton Henriksson var inte helt kry och fick under uppvärmningen kasta in handduken. In hoppade då med kort varsel Sebastian Jaconelli bredvid Markus Svensson.

Matchen spelades på en relativt ojämn plan som dessutom var ganska långhårig. Men trots detta valde hemmalaget inledningsvis att rulla mycket kort i sin backlinje, via mittfält och tillbaka till backlinjen. Och inledningsvis i matchen gjorde man det mycket bra.

Matchens första läge kom efter nio minuter när Sävedalen gick på djupet. Raúl da Silva skulle rensa undan men det blev rakt på Sävedalenspelare som kunde löpa in mot mål då Mathias Hegeland kom från sidan och tacklade ner spelaren och Sävdedalen tilldömdes en straff.

Straffen satte Anton Nilsson säkert till hemmaledning 1-0.

Målet gjorde att Grebbestad för femte gången av sex släppte in matchens första mållinjen

Två minuter senare fick Grebbestad en frispark i hyfsat läge men Viktor Adebahrs skott drog sig hela tiden utanför.

Efter en kvart började ändå Grebbestad ta sig in i matchen men nästa möjlighet gick ändå till Anton Salihu som utmanade Dab´vid Karlsson och tog sig till skottläge men Jonatan Hårenberg var bra med och räddade.

Grebbestads första målchans kom efter 24 minuter när Markus Svensson fick in bollen till Stafford Afori Waona som skött strax över.

Strax efter fick Grebbestad en ny bra chans då Sebastian Jaconelli fick möjligheten men skottet touchade en försvarare och gick till en hörna.

Efter 31 minuter kom kvitteringen. Grebbestad hade ett långt bra anfall med flera bra skottmöjligheter innan Markus Svensson fick bollen och passade i sidled till Viktor Adebahr som klippte till utifrån och bollen satt perfekt nere vid stolpen till 1-1.

Grebbestad spelade nu bra och efter 35 minuter vände man snabbt på spelet när Christoffer Söderlund spelade upp till Oskar Lindberg. Oskar såg ut att ha ett bar läge att skjuta fart rakt fram men spelade på djupet mot Andrew Palumbo som utmanade ner på vänsterkanten med en hörna som resultat för Grebbestad.

Efter 39 minuter kastade Grebbestad ett långt inkast genom Stafford Afori Waona som nådde Raúl da Silva som fick på en bra nick men Oskar Baggesen-Gyllunger räddade fint.

Men minuten senare fick Grebbestad ett nytt läge men inkast. Stafford Afori Waona kastade åter långt och andrabollen damp ner till Viktor Adebahr som klippte till igen och bollen satt lika fint nere vid samma stolprot till 1-2.

Minuten senare var det nära att Sävedalen kunnat kvittera omgående. En långboll nådde Andreas Ekblad som utmanade och släppte till Anton Salihu som fick något snäv vinkel men avslutade bra men precis utanför stolpen.

Andra halvlek
Grebbestad var sedan bäst första kvarten av andra halvlek och efter 49 minuter ställde man om snabbt. Christoffer Söderlund spelade på djupet mot Andrew Palumbo som som fick bollen något för långt fram och vinkeln blev snäv och Oskar Baggesen-Gyllunger kunde rädda Andrews avslut.

Efter en timmes spel gjorde Andreas Ekblad det fint på vänsterkanten då han passerade flera Grebbestadsspelare och fick till ett bra inspel som dock inte nådde någon medspelare.

Men efter detta kom ändå Sävedalen högre upp i planen, kanske lite med hjälp av medvinden?

Efter 72 minuter ställde Sävedalen på nytt om bra med boll på djupet. Nu på högerkanten och man fick till ett bra inspel som hittade fram till Andreas Ekblad på bakre. Andreas sköt i burgaveln eller tog den i stolpens utsida? Kunde tyvärr inte se det från min vinkel.

Men trots att Sävedalen efter 60 minuter ryckt upp sig spelmässigt var det ändå tunt med målchanser. Och inte såg det egentligen inte speciellt farligt ut när Martin Srpcanski klippte till. Men vilken träff han fick. Bollen for som en projektil mot mål och Jonatan Hårenberg var helt chanslös när bollen dök ner i målet. Wow! Vackert! Tid 75 minuter.

Minuten senare fick Martin Srpcanski ett nytt skottläge men denna gång drog sig bollen utanför.

Efter 79 minuter bytte Grebbestad in Anton Henriksson som inte kunde starta matchen och bara två minuter senare blev hemmalagets Simon Guli utvisad efter sitt andra gula kort.

Men trots en man mer fick Grebbestad inget ordning på spelet när klockan tickade upp mot 90 minuter. Man fick till en chans efter 87 minuter då Andrew Palumbos inspel hittade Stafford Afori Waona men Oskar Baggesen-Gyllunger kom snabbt och fick rensat undan.

Men sedan var Grebbestad ytterst nära att kunna avgöra i 90:e minuten när Anton Henriksson nickskarvade fram och Stafford Afori Waona blev fri men sköt utanför.

Minuten senare var Grebbestad nära igen när Andrew Palumbos inlägg nådde Anton Henriksson som dock nickade utanför.

Men Grebbestad jobbade på och i 93:e minuten skulle avgörandet komma.

Dock hade Grebbestad en chans till innan målet då Oskar Lindbergs inlägg touchade en försvarare och sedan ribban och ut på planen framför Anton Henriksson som inte kom åt bollen.

Men Grebbestad behöll trycket och lyfte in bollen på nytt och Andrew Palumbo nicktouchade bollen fram till Anton Henriksson som tg emot och blev fri och tämligen lugnt placerade in 2-3!

Efter matchen fick jag en liten pratstund med tvåmålskytten Viktor Adebahr

Viktor, seger med 2-3 mot Sävedalen. Lite segt i starten och vi hamnar i underläge
– Ja, vi hamnar i underläge men det är starkt av oss att vända på det igen och vi kom mer in i matchen ju längre det gick. Vi skapade chanser och det var starkt av oss att vända igen.

Du själv då? Tvåmålsskytt och fyra gjorda mål och du toppar den interna skytteligan
– Det är alltid kul att göra mål och jag har fått till fyra fina träffar men det viktigaste är att vi vinner.

Men det såg länge ut som det skulle bli 2-2. Trots en man mer från minut 81 dröjde det innan vi började skapa lite chanser?
– Vi skapade tryck på dom med längre bollar, fasta situationer. Inkast och frisparkar. Dt kändes som vi var farliga och vi kom till situationer och till slut fick vi utdelning.

Rättvis vinst?
– Ja det tycker jag

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, Stort grattis till fjärde raka vinsten. Ni är inne i ett stim nu?
– Ja det får man säga. Fyra raka får man räkna som ett stim :-)

Kändes som vi var lite sega inledningsvis och dom hade mycket boll inledningsvis
– Vi hade bestämt på förhand att vi skulle ha ett ganska lågt försvarsspel. Men i och med den starka medvinden under första halvlek så flyttade vi upp positionerna efter en kvart.

Ni hamnade i ett tidigt underläge och det var väl femte matchen av sex när vi inte gör första målet i matchen
– Nja. Så kan det vara, jag har slutat att räkna. Men det är väl som du säger att vi har hamnat i underlägen men det gör vår prestation ännu starkare att vi kan klara av att vända.

Du har en härlig vänsterback som är duktig att skjuta utifrån
– Ja, det är väl Sveriges farligaste vänsterback?

Spelmässigt tog vi över efter ca en kvart i matchen och hade väl resten av halvleken
– Ja, det får man väl säga. Den höga pressen vi ställde om till gav resulat både spelmässigt och resultatmässigt.

.
Andra halvlek då. Första kvarten bar och stabilt men sedan kom dom högre upp
– Det är dom som har den starka medvinden i den andra halvleken. Så när dom började jaga en kvittering blev det nog att det såg så ut. Men jag tycker inte att dom skapar några större farligheter.

Fantastiskt 2-2-mål?
– Ja. Vi fick inte press på bollhållaren som lyckades knorra in bollen.

Dom fick en utvisning med ca 10 minuter kvar men det var först när det närmade sig tilläggstid som vi började skapa lägen
– Ja vi fick till en tre bra målchanser på slutet. Vi jagade ett segermål i och med deras utvisning och satte tre man på topp och det gav resultat.
En sen rokard i laget då Anton inte startade idag?
– Ja, han vaknade upp och kände sig inte helt kry. Men han har näsa för mål så det var ypperligt att kasta in honom på slutet.

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Idag får vi lyfta fram Viktor Adebahr som gör två mål från sin vänsterbacksposition. Men annars var det många som gjorde en bra insats.

I denna nyhet: Herrsenior A 2019-05-11 Sävedalens IF 3-2 Sävedalens IF