Tredje raka segern när Stenungsund besegrades

Grebbestad fortsätter att klättra i tabellen när Stenungsund besegrades borta med 3-2 (1-0). Man passerade då Stenungsund i tabellen och även Herrestad (tillfälligt?) och ligger just nu sjua i tabellen.

Första halvlek
Stenungsund öppnade matchen bäst och redan i andra minuten var man nära då en hörna lyftes in och ett par man stormade in mot bollen vid bakre stolpe men ingen av dom fick träff på bollen.

Under de inledande tio minuterna spelade Stenungsund piggt och man såg en tydlig idé med inspel på mötande centrala mittfältare och sedan en lång boll på djupet.

I den tionde minten spelade Stenungsund i bra men Grebbestadsförsvaret kunde ta undan bollen. Men inte bättre än att den hamnade hos Ludvig Ferdinandsson som klippte till men skottet smet strax utanför.

Men efter de inledande tio minuterna blev det allt mer av Grebbestad och resten av halvleken kändes som den gick i bortalagets favör och man vann flera gånger tillbaka bollen högt upp i planen.

Efter 13 minuter kom Grebbestads första chans. David Olsson lyfte in bollen som Stenungsundsförsvaret nickade undan. Men inte bättre än att Lucas Fonteboa kom till skott från ca 25 meter och bollen smet precis utanför när Lucas fick en fin träff.

Två minuter senare kom Grebbestad i ett härligt anfall med snabba passningar innan bollen tillslut hamnade hos Jesper Mattsson som vände runt och sköt en volley strax över.

Efter 17 minuter slog Grebbestad en hörna som blev lång men Patrik Adamczyk hann ifatt bollen och lyfte in igen mot William Andersson vid bakre men Stenungsund lyckades få undan till en hörna.

Efter en svag inspark i Stenungsund kunde Grebbestad ställa om snabbt. Jesper Mattsson fångade upp bollen och spelade ut till Andrew Palumbo som provade med skott från högerläge som Erik Westgärds klarade till en hörna.

På den följande hörnan i minut 31 kunde Stenungsund nicka undan. Men en bit utanför samlade Oscar Landgren upp bollen och lyfte in den igen och Patrik Adamczyk mötte fint och lobbnickade in 0-1 mot en chanslös Erik Westgärds.

Fem minuter senare var det ytterst nära kvitterat. Gustav Kjellström rev ner Christoffer Söderlund utan åtgärd och spelade sedan in centralt där Joakim Berggren mötte från nära håll och Grebbestad räddades av ribban. Men hur det inte blir frispark i förstaläget är ju en gåta jag inte klarar av att hitta svaret på.

I 44:e minuten kastade Grebbestad inkast mot Saban Ertürk som lyckades vända sig förbi två man och spelade mot Andrew Palumbo som löpte in men en försvarare kunde rensa undan precis framför Andrew.

En första halvlek med plus till Grebbestad i spelet men ledningen hölls tack vare ribban som var med oss denna gång.

Andra halvlek
Den andra halvleken öppnades mycket bra av Grebbestad. Första halvtimmen kom Kumla knappt

Snabb vändning efter kvicka mål av Victor och David
Andra halvlek blev jämnare spelmässigt och första läget till Stenungsund då ständigt löpande Mehmet Uzel hittade in med ett inspel till Gustav Kjellström som klippte till direkt men ändå klart över.

Efter 57 minuter fick Grebbestad straff sedan Lucas Fonteboa rivits ner. Saban Ertürk tog straffen men sköt över/utanför och därmed bränt ett jätteläge att utöka.

Men 0-2 kom ändå och det i samma matchminut. Grebbestad vann nämligen snabbt tillbaka bollen och Victor Edvardsson kunde sedan hitta Jesper Mattsson som vände runt och satte bollen i nät.

Men en aningens lös hemåtnick kunde tagit Stenungsund in i matchen men Mattias Jansson kunde blockera Joakim Berggrens avslut till en hörna.

Nu såg det riktigt bra ut för Grebbestad och när man i 63:e minuten fint vände på spelet och Saban Ertürk som fick fram bollen till Jesper Mattsson trots att han samtidigt revs ner. Jesper Mattsson fri och sköt i ribban och ner mot mållinjen. – Jag är ganska säker på att den var inne sa, Filip Danielsson som stod fint till då han värmde upp.

Men mål blev det inte, i alla fall inte för Grebbestad utan för Stenungsund som vänt på spelet och lyft upp bollen. Grebbestad fick undan men bollen hamnade hos Oskar Wallén som klippte till från långt håll och vilken träff han fick, Pang! 1-2 i matchen. Surt när Grebbestad möjligen hade 0-3 i inne sekunder tidigare.

Och bara fem minuter senare, min 68, var det kvitterat. Inlägg från höger som distinkt trycktes in till 2-2 av Gustav Kjellström.

Det svänger snabbt ibland. Grebbestad med kontroll på läget och pang så är det kvitterat.

Stenungsund nu med go i laget och sug på ett ledningsmål. Detta gav strax efter ett läge för Linus Andersson som antingen räddades av Mattias Jansson eller täcktes av Christoffer Söderlund till en hörna.

Efter75 minuter kom matchens sista mål, ett Grebbestadsmål. Man lyfte in ett långt inlägg och Philip Hällgren, som kommit in tre minuter tidigare, spelade in centralt där Saban Ertürk kunde styra in 2-3.

I den 82:a minuten hade Stenungsund en boll i nät till 3-3 men man blev avblåsta för ruff på Mattias Jansson, troligen för att Mattias greppat bollen när Anders Sennewald slängde sig fram och stötte in bollen.

I fjärde tilläggsminuten fick Stenungsund ett ypperligt läge för kvittering men Gustav Kjellströms skott gick rakt på Mattias Jansson som klarade.

Sedan efter märkligt många tilläggsminuter (sex st) blåste äntligen domaren av och tre nya bärgade poäng för Grebbestad.

Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Mattias Svensson:

Mattias, Tredje raka segern i och med segern borta med 3-2 mot Stenungsund! Detta i en match det kändes som vi hade kontroll på och pang så blev det dramatik?
– Ja, så var det väl. Vi hade bra kontroll. 2-0 och ett jätteläge till 3-0 precis innan deras 2-1-mål. Dom kom sedan snabbt till 2-2 men starkt av oss att komma tillbaka och göra ett 3-2-mål.

Tittar vi lite på första halvlek så öppnade Stenungsund bra första tio minuterna innan vi kom bra in i matchen och hade kontroll resten av halvleken
– Ja, Vi började lite lugnt och fint med att det skulle vara tajt bakåt så det var lite av planen och sedan växte vi in i matchen.

Andra halvlek jämnare spelmässigt. Vi sätter 2-0 och det kändes riktigt bra
– Ja, så är det. Jag tycker vi skapade chanser så fort vi kom upp egentligen. Idag spelade vi lite enklare då planen inte var så bra så vi gör det riktigt bra.

Hur tungt kändes det när vi hade ett jätteläge till 3-0 och det i stället några minuter senare stod 2-2?
– Det är klart det var tungt och det är ju aldrig roligt så sett. Men som sagt mycket starkt av oss att komma tillbaka.